Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Politie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Politie en krijg online een antwoord van de specialist in Politie

Zelf een vraag over Politie? Klik hier.
Meer vragen over Politie.

Beheerder worden?

De rubriek Politie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Politie Klik hier.

RSS over PolitieVragen over Politie via RSS. Klik hier.
RSS over Politie op jouw website?Vragen over Politie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PolitieVragen over Politie via E-mail. Klik hier.

Kan ik aangifte doen bij de volgende gebeurtenis?

[Gesteld op: 28-12-2009]

Toelichting:
Vandaag rond 9 was ik buiten met een groepje vrienden bij een speeltuin aan het rondhangen. Wij waren met 5 mensen, verderop zaten nog anderen mensen die wij wel kenden, deze waren kattenkwaad aan het uithalen. Na een sneeuwbal op een raam gegooid te hebben renden ze hard weg en er kwam een schreeuwende man achteraan. Uit vrees dat wij als daders zouden worden aangewezen hebben ook wij het op het lopen gezet. wij hebben toen een vriendin van ons opgehaald en zijn wat te eten gaan halen bij een snackbar in de buurt. Op dat moment kwam de boze buurtbewoner ons tegemoet. hij zei dat wij moesten blijven staan en de politie zou komen. uiteraard omdat wij niks met deze gebeurtenis te maken hadden, wouden wij rustig weglopen. op dat moment heeft de man ons in feite geweldadig in gijzeling gehouden. Hij heeft 1 van onze vrienden ruig vastgepakt bij de keel, en hem bedreigd te mishandelen. Het leek ons verstandiger om te wachten tot de politie zou arriveren om deze man zich op zijn plek te wijzen, dan deze man ter plekke geweldadig de grond in te slaan. Toen de politie was gearriveerd bleek deze andere plannen te hebben. Terwijl de buurtbewoner ons ondervroeg om de namen te achterhalen van de daders, deden de agenten vrijwel niks. de buurtbewoner nam het recht in eigen handen en zei ons dat hij ons zou laten wegvoeren als wij geen namen zouden zeggen. Uit principe, en uit zwijgrecht hebben wij natuurlijk niet onze kennissen verlinkt. hierbij heeft hij als reactie hierop ons bedreigd dood te slaan, een vriend van mij opnieuw mishandeld en gechanteerd om ons te laten wegvoeren. Ook toen de buurtbewoner zei dat hij ons zou dood slaan zaten de agenten een beetje achterlijk te knikken. Toen heeft de man 1 van onze vrienden meegenomen en de politie wagen ingeduwd, hij heeft ook gedwongen deze jongen zijn mobiel af te staan (die hij later wel terug kreeg) terwijl hij het juridisch recht niet had om dit te doen. Uiteindelijk is er toch 1 naam gevallen en zijn onze gegevens genoteerd en mochten wij gaan. Al bij al heeft deze buurtbewoner ons dus: Bedreigd, mishandeld, gechanteerd, berooft van een mobiel, gegijzeld en gediscrimineerd. Ook heeft hij vrienden van ons voor kanker buitenlanders uitgemaakt. Dit allemaal waar de agenten bij stonden. Terwijl onze vrienden juridisch niks verkeerds hadden gedaan, er is in feite niets stuk gemaakt.

Kortom zijn wij als onschuldige passerende groep jongeren, op velen vlakten ten juridisch onrecht geterroriseerd op basis van niets.
Antwoord:
U kunt overwegen om op het bureau aangifte te doen tegen de buurtbewoner. Indien u het niet eens bent met de wijze waarop de politie heeft opgetreden bestaat altijd de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. Er zal dan onderzocht worden of de desbetreffende agenten correct hebben gehandeld. Indien ik uw kant van het verhaal lees lijkt het mij een verstandige keuze om op het politiebureau een gesprek aan te vragen voor het eventueel doen van een aangifte en het handelen van de agenten te bespreken.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan ik aangifte doen bij de volgende gebeurtenis?:

kan je een aangifte ongedaan maken?
      [Gesteld in Strafrecht]
2007-11-07 22:26:11
BTW vrijstellingg kleine ondernemersregeling
      [Gesteld in Administratie]
2009-03-18 20:15:01
Zelf aangifte doen ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-02-01 16:03:24
Rechten en plichten boekhouder
      [Gesteld in Administratie]
2014-05-01 15:57:06
Termijn def aanslag inkomstenbelasting 2014
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2016-03-25 20:20:54

Gemiddelde score Politie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+