Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Algemeen Overheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Algemeen overheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Algemeen overheidsrecht

Zelf een vraag over Algemeen overheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Algemeen overheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Algemeen overheidsrecht:
Naam: Mr. Erik Oranje
Bedrijf: Erik oranje
Reactiesnelheid: 36 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Erik Oranje vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Algemeen overheidsrecht op jouw website?Vragen over Algemeen overheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Heb ik een gegrond argument?

[Gesteld op: 23-12-2009]

Toelichting:
Ik ben staande gehouden voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen. In de tijd dat meneer de agent met mij bezig was, reden op hetzelfde tijdstip over dezelfde weg diverse andere personen. Hier werd niet tegen opgetreden omdat meneer alleen werd geroepen toen ik de vraag aan hem stelde.

Ik heb bezwaar ingediend met als motivatie: Er is sprake geweest van handelen in strijd met het gelijkheidsbeginsel omdat de politie burgers, die bij gelijke omstandigheden dezelfde overtreding begaan, op dezelfde wijze dient te behandelen.

Vandaag kreeg ik de beslissing van de OvJ binnen. Mijn bezwaar is ongegrond is verklaard. De OvJ zeg een afweging te hebben gemaakt tussen de door mij genoemde argumenten (ik had er maar ÚÚn), de gedragingen en de constatering van de verbalisant. De genoemde argument gaven de OvJ onvoldoende aanleiding om de beschikking te vernietigen.

Mij bekruipt het gevoel dat ik ben afgescheept met een standaard antwoord. Daarnaast krijg ik geen antwoord op mijn vraag waarom hier geen sprake is geweest van handelen in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Ik overweeg wederom een bezwaar in te dienen, maar twijfel of dit zin heeft.
Antwoord:

Beste,

Allereerst: altijd beroep in dienen. Hoe dat moet staat op de brief van de OvJ. Mochten ze niet aan de behandeling toe komen bij de rechter dan hebt u kans dat de boete wordt kwijtgescholden. U moet wel eerst betalen, maar dat moest u toch als u niet verder ging. Mocht u winnen dan krijgt u het terug.

Inhoudelijk: weinig kans van slagen. Er is geen sprake van echte strijd met het gelijkheidsbeginsel omdat van de agenten niet verwacht kan worden dat ze iedereen op tijd aanhouden en beboeten. Hoeveel agenten zouden er dan wel  niet moeten zijn? Mochten ze anderen onder de gelijke omstandigheden aan houden dan dienen ze wel allemaal gelijk te worden behandeld. Bij uw beroep kunt u dit wel aangeven want u moet wel een inhoudelijk verweer voeren. Verder kunt u van alles aanvoeren, u was er niet, u deed het niet, u deed iets heel anders et cetera. Hoe beter hoe geloofwaardiger natuurlijk. De rechter is natuurlijk niet gek. Als het voor de rechter komt kunt u opgeroepen worden. Ik geef u echter niet veel kans, als ik uw relaas lees. Als u de overtreding heeft begaan en de agent heeft u aangehouden (is u wel de cautie medegedeeld? zo nee dan kunt u dat nog opvoeren! Cautie is dat de agent u als eerste moet mededelen dat u niet tot antwoorden verplicht bent (met andere woorden: u bent dus niet verplicht aan uw eigen veroordeling mee te werken). Agenten vergeten dat nog wel eens en dan kunt u dat als gebrek aanvoeren. Helpt niet altijd maar goed.........wie niet waagt..............)

Succes!

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Oranje,

Mijn dank voor de tip en het inhoudelijk ingaan op dit issue.

Mijn grootste irritatie in deze hele situatie is dat meneer de agent van te voren al wist dat hij niet iedereen kon aanhouden en beboeten. Zijn letterlijke woorden waren: "Ik sta hier nu alleen, maar normaal staan we hier met een groep hoor!". In mijn ogen is hij dan meer bezig met 'scoren' dan daadwerkelijk wetshandhaving. Van cautie is overigens wel sprake geweest.

Maar goed, ik heb nu een richting gekregen voor de onderbouwing van mijn beroepschrift. Nogmaals mijn dank voor uw tijd en moeite.

Met vriendelijk groet!
 
Antwoord Beheerder:
Succes
Beantwoord door:
mr. Erik Oranje
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heb ik een gegrond argument?:

Vergoeding voor werken in het buitenland
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-27 12:29:34
Heeft de dierenarts fouten gemaakt?
      [Gesteld in Honden]
2010-08-30 13:06:14
hoe te handelen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-01-17 10:59:40
Kind erkend, wil ook gedeelde ouderlijke macht
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2008-02-29 13:46:16
Moet ik mijn beschikking betalen?
      [Gesteld in Recht-Noord Brabant]
2008-03-18 17:47:11

Gemiddelde score Algemeen overheidsrecht: 8.7 (52x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+