Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Leer- & Gedragsstoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Leer- & Gedragsstoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Leer- & Gedragsstoornissen

Zelf een vraag over Leer- & Gedragsstoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Leer- & Gedragsstoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Leer- & Gedragsstoornissen:
Naam: Ine.lucker@gmail.com
Bedrijf: Pee\'el
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Ine.lucker@gmail.com vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Leer- & GedragsstoornissenVragen over Leer- & Gedragsstoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Leer- & Gedragsstoornissen op jouw website?Vragen over Leer- & Gedragsstoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Leer- & GedragsstoornissenVragen over Leer- & Gedragsstoornissen via E-mail. Klik hier.

hoe kan ik mn dochter van school halen?

[Gesteld op: 22-12-2009]

Toelichting:
mijn dochter van 9 wordt al 4 jaar door 6 jongens gepest op school waar ze zelf ook steeds weer naartoe trekt omdat de meisjes in haar klas niet meer met haar om willen gaan ik wil graag dat ze naar een andere school gaat maar school staat daar niet achter omdat ze dan de problemen mee neemt. nu heeft die 6 jongens 1 voor 1 in de wc overvallen en de broek naar benenden getrokken (om ze terug te pakken en te vernederen, hoe kan zij op haar leeftijd weten dat dat vernederen is?), nu moet ze (zonder dat er onderzoeken zijn geweest) 24 uur worden geobserveerd voor 6 weken waar ik niet achter sta, er wordt niet gekeken waarom ze dit gedrag vertoont. ik heb GGZ jeugd over de vloer en gevraagd voor vingers in de oren, gedrachstherapie ging niet door nu moet ze naar speltherapie maar daar zit weer een wachtlijst van 3 mnd ik heb zelf muziektherapie opgestart zodat ze ergens kon beginnen(het komt overeen met speltherapie), ook heb ik hulp voor mezelf en zij hielp mij dus aan een adres voor muziektherapie ik ben gescheiden en haar vader vertrouw ik ook niet. het is toch niet voor niets dat de kinderen onder groot protest(huilen, schreeuwen, schoppen, aan tafel vast pakken, verstoppen, naar boven lopen en wegkruipen) elke keer weer onder dwang, de auto in worden gedrukt om met papa mee te gaan? ook is er een verhaal dat hij iets heeft geflikt met zn nichtje van 8 toen hij 21 was, haar neef van 14 vond het nodig zn broek te laten zakken en de preciese beschrijving die zij kon maken werd ik misselijk van. Ik weet niet meer wat ik kan doen om mn dochter te beschermen ik weet dat ze een probleem heeft maar ik krijg dat er niet uit mn huisarts wil geen verwijsbrief geven voor een jeugdtherapeut of jeugdpsychiater voor mn dochter omdat er een lange wachtlijst is,(maar zet haar daar dan op ze is van zelf aan de beurt)er moet nu wat gebeuren ja maar wat en niemand doet iets en mn dochter verdrinkt en ik ben bang dat wanneer ze 6 weken van huis is het alleen maar slechter met haar gaat, het is veel te ingrijpend, zo heb ik ook al meeredere keren gevraagd of ze ook bij mn ex over de vloer kunnen komen maar omdat hij te ver weg woont kan dat dus niet nu komt hij in regio flevoland te wonen (ik woon in friesland) en wordt het overgedragen naar regio flevoland dus voordat dat is overgedragen besproken en uitgedelageerd is het ook weer zomer kan u mij zeggen wat ik moet doen?
Antwoord:

Uw probleem komt helaas veel te vaak voor... Het is (voor de ouders) vaak duidelijk dat er iets bij uw kind niet klopt, maar er is niet duidelijk achter te komen wat het eigenlijke probleem is.

In uw geval spelen er meerdere dingen, die waarschijnlijk in oorsprong met elkaar te maken hebben.

Allereerst is daar de onzekerheid van uw dochter. Doordat ze op school gepest wordt, maar waarschijnlijk ook als gevolg van de scheiding en eventueel ook door misbruik, heeft zij veel moeite zich te verweren. Er zijn diverse mogelijkheden om daar iets aan te doen. Gedragstherapie is daar 1 van, maar daar is een wachtlijst voor. Dit is vaak ook het geval bij speltherapie. Een jeugdpsycholoog is ook nog een optie. Via de site http://www.kinderpsycholoog.nl/ kunt u er misschien 1 vinden bij u in de buurt. In uw verzekeringspolis kunt het beste even kijken of dit vergoed wordt en of u een verwijzing nodig hebt. Meer info vindt u op http://www.kinderneurologie.eu/links/therapie/psychologie.php .

Een kinderpsychiater is ook een optie, maar is vooral voor kinderen met een (aangeboren) stoornis. Voor zover ik kan nagaan wordt dit niet altijd vergoed door de verzekering en hebt u een verwijzing van uw huisarts nodig (die hij dus niet wil geven).

Er zijn nog meer therapieen waar uw dochter baat bij zou kunnen hebben, maar in Friesland zou ik die zo niet weten. Misschien kunt u die via het internet vinden via "kinderen + weerbaarheid".

Het "volgende" probleem betreft de school. Leerkrachten horen iets te doen aan pestgedrag en uit uw verhaal krijg ik de indruk dat dit op de school van uw kind niet gebeurt. U geeft zelf al aan dat u een andere school voor uw kind zou willen zoeken, en dat zou ik dan ook zeker doen. Als u informatie bij andere scholen opvraagt, vraag dan ook specifiek naar de aanpak van pesten. Elke school hoort een pestprotocol te hebben, waarin staat wat er aan pesten wordt gedaan. De school van uw kind geeft aan dat een andere school geen zin heeft, omdat uw dochter de problemen mee zou nemen. Dit is echter niet mijn ervaring. Als u een nieuwe school vertelt over het pesten op de oude school, kan er meteen aandacht aan besteed worden, waardoor uw dochter misschien vanaf het begin af aan sterker in haar schoenen staat. Het feit dat uw dochter al vier jaar door 6 dezelfde jongens wordt gepest, geeft aan dat de school kennelijk niets doet tegen pestgedrag, en dat vind ik zeer kwalijk. (Dat uw dochter wraak neemt is eigenlijk enorm toe te juichen. De manier waarop is niet de juiste, maar wel begrijpelijk. )

Ik kan niet goed uit uw mail opmaken of er nog andere problemen met uw dochter zijn. Zoals ik het nu lees is het heel vreemd dat uw dochter zo intensief geobserveerd wordt na 1 incident. Het zou fijn zijn als uw dochter iemand had waar ze alles mee zou durven bespreken. Een leerkracht bijvoorbeeld of een vriendin van u. Het belangrijkste is nu dat ze gaat vertellen wat er allemaal is gebeurd. Misschien vindt ze zo iemand bij de GGZ of op een nieuwe school?

Eventueel kunt u ook nog hulp vragen bij het (school) maatschappelijk werk. Daarvoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt daar aangeven wat al uw problemen zijn en zij kunnen u doorverwijzen naar de juiste instanties (ook inzake de vader).

Ik wou dat ik u meer hulp zou kunnen bieden, maar helaas is uw situatie te complex om in een mailtje op te lossen. Hopelijk heeft u iets aan de adviezen en websites die ik hierboven gegeven heb. Heeft u meer vragen, dan kunt u uiteraard altijd weer contact opnemen.

Ik wens u veel sterkte met de situatie en hoop dat er snel hulp en verbetering zal komen!

Met vriendelijke groeten.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoe kan ik mn dochter van school halen?:

Van Basisschool wisselen tijdens schooljaar.
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2012-03-01 22:36:32
Hoe krijg ik mijn kind weg van huidige school?
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2012-06-28 22:46:37
Leerplicht bij kinderen met psychische klachten
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2012-04-18 23:00:38
Wel of niet speciaal onderwijs
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2011-01-13 22:32:01
Ex partner is uit op wraak dmv valse beschuldiging
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2011-10-27 21:08:25

Gemiddelde score Leer- & Gedragsstoornissen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+