Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

hoe te handelen?

[Gesteld op: 21-12-2009]

Toelichting:
IK heb relatie v 2 jaar gehad. sorry zeggen/vertrouwen waren zaken die ik haar nog moest uitleggen. (ik heb HBO/zij heeft LBO-A) Ik weet dit aan assertiviteitsproblemen, en het feit dat haar moeder haar emotioneel mishandeld had. Toen ze haar rijbewijs wilde halen, ging ze naar de bank en bleek dat mams 2jr lang haar loon had opgenomen en er niks meer was.Nooit is er over gepraat Ik vond heel erg dat je zoiets moet meemaken en heb alles gedaan om haar te helpen.

Had begrip elke keer dat ze me met beschuldigingen beschadigde bij ouders 5x, buren, vrienden en zelfs verloskundige. Vreemd vond ik natuurlijk wel dat ze niet in staat was de negatieve consequenties op lange termijn te zien. Iets anders was toen ze evenwichtstoornissen had (diagnose gesteld door huisarts) en ze geen auto mocht rijden. Toch deed ze dit gewoon. Toen ik zei dat het onverstandig was en ik bijv niet zou kunnen omgaan als ik in haar toestand een kind ofzo zou aanrijden, bedoel zelfs al is het echt ongeluk, voor je gevoel zou je dat nooit jezelf kunen vergeven. Kwaad dat ze werd, want ik wilde haar schuildgevoel aanpraten, Als ik zei dat iiets mijkwetste, kreeg ik nooit begrip, alleen verwijten Maar 9 mnd geleden werd ze zwanger, en tijdens de zwangerschap is ze nog x weggelopen. Zo uit het niets, maar 2 dgn later was ze zo in de war. Dat ik meende haar weer terug te moeten halen. Ze was zwanger van mijn zoon. Maar op 25 nov komt iemand van AMK en ben ik zo uitgelokt dat ik boos ben geworden. Zei de vrouw van AMK ook nog dat het volgens haar niet aan haar lag, maar aan mij. Iik was echt verbijsterd, Vervolgens kwam verloskundige en zei dat de discussies schadelijk v kind waren. ik heb verantwoordelijkheid genomen en ben weggegaan. Zodat zij in alle rust kon bevallen. Mijn gelijk of gekwetstheid was niet belangrijkste. Maar 2 dagen later was alles ingepakt en zonder dat ik wist was ze ineens weg. Iik wist niet waar ze was. Die avond is ze bevallen, ik was er bij, een emotionele achtbaan die zijn weerga niet kende, echt waar.Maar goed hierna werd alles verdraaid, ik als gevaar afgeschilderd. heb kind erkend. Gezag wil ze niet over praten. Zij woont met kind bij haar ex, heb t maar te accepteren. Probleem is dat ik nu AMK e.a. moet overtuigen van mijn oprechte bezorgdheid, en geen rancune. Kan alleen hopen dat ik aanleiding genoeg geeft v onderzoek. Wil dit dmv soort onderzoeksverslag doen. Is dit wijs en heeft u idee over format?
Antwoord:

Antwoord staat ertussen waarbij ik uitga van wat u hier schrijft. 

 

IK heb relatie v 2 jaar gehad.

==Gehad. Betekent dan dat u deze niet meer heeft...Betekent ook kennellijk dat er geen betrokkenheid werd toegestaan of onvoldoende. In de ggz of anderszinds? Hebben die gezwegen wat risico's waren richting (familie)rechter? 

Kreeg de moeder "automatisch" gezag, terwijl men bijvoorbeeld wist van kenmerken en risico's daar?

Of was relatie niet in behandeling of in gesprekken in ggz bijvoorbeeld.

Is relatie borderliner of niet? Wie stelde diagnose en waar? Heeft u dat op papier, zodat uw -advokaat eventueel dat kan meenemen in zaken. Of is daar NIET over gepraat zelfs? Bizar moet ik dan zeggen. Niet in belang kind lijkt me.

Daarentegen is AMK al betrokken en tja daar heb je het weer deze mensen AMK weten niet of beseffen totaal niet wat gedegen studie allang heeft aangetoond.

(Zie bpdcentral.com omtrent beschermen kinderen voor handel en wandel borderliners zoals kennellijk relatie ook is??)

 

sorry zeggen/vertrouwen waren zaken die ik haar nog moest uitleggen. (ik heb HBO/zij heeft LBO-A) Ik weet dit aan assertiviteitsproblemen, en het feit dat haar moeder haar emotioneel mishandeld had. Toen ze haar rijbewijs wilde halen, ging ze naar de bank en bleek dat mams 2jr lang haar loon had opgenomen en er niks meer was.Nooit is er over gepraat Ik vond heel erg dat je zoiets moet meemaken en heb alles gedaan om haar te helpen.

==Hou ook rekening met feit dat hetgeen een borderliner vertelt meest niet zo is of is gebeurd vaak ook. Je kan ook zeggen ze liegt en bedriegt. Dat zijn kenmerken die wat mij betreft voortaan letterlijk in de omschrijvingen komen ook ervan. Manipuleren enfin u kent het wel denk ik en herkent het zo te zien.

Had begrip elke keer dat ze me met beschuldigingen  beschadigde bij ouders 5x, buren, vrienden en zelfs verloskundige.

==Wat heeft u dan ondernomen aan die valse beschuldigingen want de grens aan zulke moet gelijk worden gesteld namelijk daarin ook. Vandaar dat ik voor meldplicht ben gelijk al richting familierechters echter voor de ggz en anderen bestond OF niets of men deed niks......niet eens melden richting rechters zodat die een onderzoek in kunnen stellen naar toestandsbeeld van zulke 'moeders' 

 

WELKE soort relatie had u dan? ONgeregistreerd? Dat blijkt in AL deze zaken een groot probleem en factor die nog extra moeilijkheden op blijkt te leveren. Die ouders van mevrouw hebben die niets ondernomen aan gedrag kind-dochter dan? Kennellijk kon dat niet of zijn het ook van dat 'soort' wellicht?

Vreemd vond ik natuurlijk wel dat ze niet in staat was de negatieve consequenties op lange termijn te zien. Iets anders was toen ze evenwichtstoornissen had (diagnose gesteld door huisarts) en ze geen auto mocht rijden. Toch deed ze dit gewoon. Toen ik zei dat het onverstandig was en ik bijv niet zou kunnen omgaan als ik in haar toestand een kind ofzo zou aanrijden, bedoel zelfs al is het echt ongeluk, voor je gevoel zou je dat nooit jezelf kunen vergeven. Kwaad dat ze werd, want ik wilde haar schuildgevoel aanpraten, Als ik zei dat iiets mijkwetste, kreeg ik nooit begrip, alleen verwijten Maar 9 mnd geleden werd ze zwanger, en tijdens de zwangerschap is ze nog x weggelopen. Zo uit het niets, maar 2 dgn later was ze zo in de war. Dat ik meende haar weer terug te moeten halen. Ze was zwanger van mijn zoon. Maar op 25 nov komt iemand van AMK en ben ik zo uitgelokt dat ik boos ben geworden. Zei de vrouw van AMK ook nog dat het volgens haar niet aan haar lag, maar aan mij. Iik was echt verbijsterd,

==Als u belanghebbende bent, u heeft gelukkig kind kunnen erkennen zegt u juridisch (ken er zat die de kans niet eens hebben en hadden, pure ellende)

kun u toch klacht doen gelijk al bij dat AMK en indienen bij een klachtencommissie ook. Plus brief naar Nationale Ombudsman ook. En

wel DOEN. Dien het verhaal gewoonweg in. In het belang van kind of kinderen dat dient voorop te staan.

Daarbij was er sprake van vermoeden (ps) kindermishandeling of dergelijke en wie diende melding ervan in dan? De ARTS? Of een ANDERE omstander wellicht?

U kunt daar zeker een tijd aan de bel trekken ook als belanghebbende vader denk eraan! Jeugdzorg idem dito. En ja ik WEET dat ze niet zo florissant werken doch laat het niet gebeuren dat kinderen worden beschadigd door dan maar NIKS te ondernemen aan klachten enz.

Dat werkt niet. Dan zeggen ze later, ja maar waarom werd dan geen klacht erover ingediend. Dat gedraai kennen we nu toch jaren al? 

Vervolgens kwam verloskundige en zei dat de discussies schadelijk v kind waren.

==En heeft die verloskundige zich dan niet uitgesproken tegen dat gedrag van de relatie-moeder? Vrij dom moet ik zeggen. Zeker als het een borderliner is. Die blijft aan de gang op die manier. Terwijl wellicht dan gedegen therapie nodig is voor deze mensen.

 

ik heb verantwoordelijkheid genomen en ben weggegaan. Zodat zij in alle rust kon bevallen. Mijn gelijk of gekwetstheid was niet belangrijkste. Maar 2 dagen later was alles ingepakt en zonder dat ik wist was ze ineens weg. Iik wist niet waar ze was. Die avond is ze bevallen, ik was er bij, een emotionele achtbaan die zijn weerga niet kende, echt waar.Maar goed hierna werd alles verdraaid, ik als gevaar afgeschilderd. heb kind erkend. Gezag wil ze niet over praten. Zij woont met kind bij haar ex, heb t maar te accepteren. Probleem is dat ik nu AMK e.a. moet overtuigen van mijn oprechte bezorgdheid, en geen rancune. Kan alleen hopen dat ik aanleiding genoeg geeft v onderzoek. Wil dit dmv soort onderzoeksverslag doen. Is dit wijs en heeft u idee over format?

==Heeft u nog geen aangifte gedaan vwb valse aantijgingen en/of valse beschuldiging dan door die ex-relatie nu of instanties? Want kennellijk is daar zo zegt u sprake van en nog een keer DOE het want de termijn van smaad aangifte en laster, is zo over.

GELIJK doen. Per brief, gericht aan de HOvJ en inleveren adres politiebureau in woonplaats.

Omdat het een misdrijf betreft wat alleen op -klacht vervolgbaar is-

Het IS dan toch -behalve valsheid in geschrifte- kennellijk ook laster c.q. smaad.

Begrijpt u?

Daarbij als U VINDT dat kind NIET GOED wordt verzorgd of gezag kan niet alleen bij die moeder liggen dan dient u aktie te ondernemen in belang kind.

Ook al springen ze bij dat AMK boven het dak uit bij wijze van spreken.

U WEET hoe dat type zich gedraagt en wat er aan de orde is en hebt dat gekonstateerd en gezien immers?

Pak die pen. En een telefoon en ga bellen.

Tot zover even.

 
Reactie vraagsteller:
Allereerst bedankt voor reactie. De relatie is duidelijk over, misschien naief van mij, maar dit had ik niet zien aankomen, of niet willen zien. Mag stellen dat voor het bezoek AMK er veel ruzies waren, of meer komen met problemen terwijl; ze zelf niet eens oplossing had. Maar goed, heb t gepikt, bedoel 36 wk zwanger, dan geef je niet meer op. Maar liep wel boos weg en riep dan uit wanhoop ze maakt me gek. Buren hebben dit gehoord en via verloskundige gemeld. Hen neem ik niks kwalijk, moet hand in eigen boezem steken. En met die verloskundige was ook in de 37 week (2dgn voor bevalling) en dan is kind belangrijk, verloskundige is ook geen psychiater. KIjk bezoek AMK was 25 nov en 29 nov is onze zoon Roy geboren, sindsdien word ik dus emotioneel gechanteerd d.m.v. Roy, en heb dus geen woord gehad, relatie is niet meer belangrijk, gaat om zoon.

Waren niet getrouwd, dus gezag is dus aut bij haar. Kan naar ombudsman, want iemand die 1e x komt lijkt me niet in staat een 'diagnose' te stellen. En u snapt zij zei dat ik op nr gezet was haha tsja..... Maar begrijp AMK ook wel, bedoel emoties woede/verdiet/wanhoop zijn soms moeilijk te herkennen. Er is geen diagnose. Wel veel bezoek huisarts, Lentis intake (had ze geen zin in groepsgesprekken). En tijdje cognitieve terapy, mocht 1 x mee en toen is ze nooit weer geweest. Heb o.a. Leven met Borderliners (Mason, Kreger) gekocht (uitstekend boek, wilde dat ik hem eerder had gelezen) Boek was echt zo herkenbaar dat het eng was. In elk geval besef ik dat ik door me niet te verdedigen tegen haar paranoia, (ook al doet zij, ik vind niet dat je je partner gaat beschadigen, en das de enige manier om uit te leggenm) ik mezelf ongeloofwaardig heb gemaakt. Heb zelf ADHD, heb geleerd valkuilen te herkennen en deze te voorkomen of anders te benaderen. Maar nu is die 'stempel'wapen tegen mij. Wil dus laten zien dat ik dmv degelijk onderzoek tot mijn bezorgdheid ben gekomen, en dat ik hiermee kan aantonen dat er voldoende aanleiding is voor nader onderzoek. Het gevaar is het emotieloze van alles, dit kwetst mij enorm> door boek wel makkelijker en weet ook wel dat ze eigenlijk tragisch is, geloof me of niet geef nog heel veel om haar. Denk dat haar moeder (dat verhaal klopt, das slecht mens) een groot aandeel in de escalatie heeft gehad. Haar moeder is terminaal ziek, denk dat ze hoopt op band met moeder wat nooit zal komen. Ben er zelfs van overtuigd dat ze financieel er ook nog ingeluisd wordt. mar das allemaal speculatie, dus kan ik me niet teveel over uitlaten

En met een dergelijk onderzoeksverslag (ondanks ik geen dr) kan ik ook makkelijker communiceren zonder dat mijn emoties mezelf tegenwerken. En gezien de gecompliceerdheid van borderline, zal ik moeten zorgen dat een deskundig iemand naar haar kijkt.

Als ik ongelijk heb, en ik daar argumenten voor krijg vind ik ook goed, maar nu is er alleen maar angst v zoon. En met mijn kennis, kan ik niet om dioe verantwoording heen.

Kan er wel boek over schrijven straks, deze ifo is nog maar topje v de ijsberg, alleen gedrag en situaties zijn achteraf moeilijk aan te tonen, zeker dit ongelooflijk kwetsende gedrag. Dooor iemand van wie je houd en altijd voor hebt klaar gestaan, heel onwerkelijk
 
Antwoord Beheerder:

Duidelijk. Jammer dat de ggz al met die intake u dan niet heeft betrokken, ook al omdat men heeft volgehouden in de psychiatrie omstanders niet te betrekken en dat af te laten hangen van de keuzevrijheid van zulke clientéle.

Dat heeft al duizenden mensen en kinderen benadeeld aantoonbaar. Neem bijvoorbeeld de gewoonweg "voor mensen (vaders meest) vermiste kinderen"

of waarvan jarenlang de omgang kan worden gefrustreerd door zulke figuren.

Alhoewel de rechters daar dan nu soms -soms jaja- rekening mee houden met belang kind blijkbaar eindelijk.

Het ligt dan aan welke rechter de zaak heeft.

Er blijft over:

Voor u als vader, let op, juridisch vader neem ik aan (u heeft kind kunnen erkennen schrijft u immers) en als belanghebbende om uw zorgen achter mekaar neer te leggen en te melden richting instanties die erover gaan ook.

DAT is belang kind en bescherming tegen dat gedrag. De diagnose staat niet eens op papier zegt u. Nou neem van me aan dat als een ggz iemand in intake neemt nota bene dat er wel wat wordt opgeschreven.

Nu is dat overigens verplicht met behandelplan en al ook in ggz immers.

Zoals ik het begrijp -tuint een ieder er dus in- ook een AMK weer. En nemen die kenmerken niet serieus en horen kennellijk ook het verhaal van de relatie met borderline kennellijk.

Groot probleem dan. Leg de zaak open met hetgeen u WEET. Letterlijk en hou NIETS achter denk eraan.

Acht u haar alleen geschikt tot opvoeden? Is een vraag bijvoorbeeld. Als u vindt dat kind risico op schade oploopt onmiddellijk melden.

 

Veel succes. U geeft geen antwoord op de vraag of u en waarom u dan geen aangifte doet alsnog van valse aantijgingen. Als dat valse verklaringen zijn van persoon dan zou ik dat WEL doen. Kan men naderhand NIET met de onzin aankomen ook dat ze van niks weten namelijk....

 

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoe te handelen?:

Welk ziekenhuis specialiseert in schouderklachten?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-04-22 21:14:40
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Winnen door tussentijds de schoen weg te geven?
      [Gesteld in Kolonisten van Catan]
2010-01-05 18:19:26
wat is je karma?
      [Gesteld in Hindoeisme]
2010-02-26 15:29:53
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+