Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur muur past bij mijn woonkamer?

[Gesteld op: 20-12-2009]

Toelichting:
Ik heb een vrij grote woonkamer met aan twee zijdes grote ramen. Op de vloer liggen donkergrijze tegels. Mijn meubels zijn kersen hout. De bankstel is rood-bruin. De muren zijn roomwit en nogal saai nu. Nou wil ik een muur een kleur geven en kunt u mij misschien vertellen welke kleur bij mijn woonkamer zou passen?
Antwoord:

In uw woonkamer zijn naast neutraal roomwit en donkergrijs, voornamelijk roodtinten toegepast. Kersenhout heeft meestal ook een wat roodachtige kleur. (maar het kan anders zijn, maar dat kan ik zo natuurlijk niet beoordelen) Begrijp ik het goed dat u wel een kleur wilt toevoegen? En gaat het om één muur. Bij roodtinten zou een groentint het goed doen. Natuurlijk wel een die ook mooi past bij de donkergrijze tegels. Er zijn heel veel verschillende soorten groen. Welke kleur groen het precies moet worden, hangt af van uw voorkeur en de kleur van uw bank en meubels. Dat is zo online niet te zeggen. U kunt verschillende kleurtonen groen in huis halen en kijken hoe dat past bij uw meubels en bank en vloertegels. Omdat de vloer donker is, zou ik geen donkergroen toepassen. Een lichte tint past mooier bij de donkere vloer en meubels. Zorg dat de lichte groen ook mooi afsteekt bij de overige muren, als die roomwit blijven of een andere kleur wit krijgen. Dus ook weer niet een té lichte groentint die tegen het wit aanzit. Wilt u alle muren een andere kleur geven? Kies dan een wit met een groentint erin en schilder bijvoorbeeld één muur of muurvlak in een opvallendere donkerdere nuance van het groen. (maar niet te donker, vanwege de donkere vloer) Of kies voor lichte zacht grijze muren met een donkerder groen vlak.

Bent u meer een naturel mens en wilt u geen contrasterende kleuren toepassen, kies dan voor grijs- wit- en roodtinten, kleuren die u al gebruikt in uw kamer, maar dan in een lichtere en/of donkerdere nuance en voeg daar nog (donker)bruin aan toe. U kunt dan kiezen voor een grijs muurvlak, dat een stuk lichter is dan uw vloer en de overige muren wit houden/maken. Zo’n kleur grijs die mooi afsteekt met uw witte muren én uw donkere vloer. Of als u van het roomwit af wilt, kunt alle muren een mooie lichte warme grijstint geven (bijvoorbeeld een neutrale grijs als Concentratie van Histor, nummer 1000-N) en één muurvlak een donkerbruine kleur. Rood als muurvlak is ook een mogelijkheid. Het is wel belangrijk dat die rode kleur goed gekozen wordt, passend bij het kersenhout en de bank. En houdt het rood beperkt, het kan snel overheersen en te veel worden. Ik geef u tot slot nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarsen, en de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Veel succes. Wilt u meer advies bij het kiezen van de kleuren, of een heel kleurenplan voor uw woonkamer, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over mijn werkwijze en de prijs.  

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar      

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

                                        

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur muur past bij mijn woonkamer?:

Buren bepalen kleur kozijn tussenmuur onze zijde.
      [Gesteld in Tuin]
2010-11-04 22:12:36
welke kleur kan ik die muur doen?
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-02-25 10:04:24
Kleur muren en gordijnen in woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-09-07 14:14:16
Van wie is de terrasmuur ?
      [Gesteld in Tuin]
2010-02-25 12:49:08
Huiskamermuur donker (leizwart) verven
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2007-11-23 19:00:01

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+