Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

veranderde rugklachten?wat kan het zijn?

[Gesteld op: 18-12-2009]

Toelichting:
sinds 2 jaar heb ik regelmatig last van lage rugpijn.
de laatste 3 maanden was de pijn behoorlijk aanwezig en had ik (vooral aan het eind van de dag) ook een vervelende pijn in mn heupen en benen.sommige dagen valt de pijn best mee,andere dagen is het zo erg dat ik er snachts van wakker lig.
er is een foto gemaakt van mijn rug,en ik heb slijtage tussen l4 en l5,deze slijtage was niet heel erg en zou daarom niet de oorzaak van mijn pijn kunnen zijn.

inmiddels (ongeveer een maand later) is de pijn een aantal keer zo goed als weg geweest,om vervolgens sommige dagen juist weer heel veel pijn in mijn onderrug te hebben.
sinds 3 dagen ben ik behoorlijk stijf in mijn rug,heb spierpijn in mijn bovenbenen en mijn stuitje doet zonder verklaarbare reden zeer,zowel bij zitten,lopen en op de rug liggen,als ik loop verergeren de rugklachten niet,maar ze verminderen ook niet.ik moet ook echt met kleinere pasjes lopen omdat het anders (voornamelijk) teveel zeer doet aan mn stuitje.
ik overweeg om naar een fysiotherapeut te gaan,mijn huisarts heeft ook aangeraden om de boel te laten "kraken".
is dit verstandig als je verder niet weet wat de oorzaken van deze klachten kunnen zijn?
Antwoord:

Geachte vragensteller,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Allereerst mijn excuus voor de late beantwoording van uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om vanachter mijn pc te kunnen beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten.  Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Uw klachten komen mij heel erg bekent voor. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel erg goed op de behandelingen chiropractie, de klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

Ik vermoed dat u last heeft van een vorm van ischias. Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

Oorzaken van ischias

  • Een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been
  • Overbelasting van de onderrug
  • Afwijkingen aan de wervels of tussenwervelschijven
  • Artrose (slijtage) en artritis (gewrichtsontsteking) in de lage rug en het bekken
  • In de bil loopt de ischias zenuw bij sommige mensen door een spier (piriformis spier). Als deze spier langere tijd samentrekt kan de zenuw ook hier bedrukt raken.
  • Bovenmatige inspanning
  • Overgewicht
  • Een slechte conditie of houding

Het lijkt me ook verstandig dat u een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan veranderde rugklachten?wat kan het zijn?:

Hoe kun je de pijn van scoliose verlichten?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-07 10:40:43
hoelang duurt met rugklachten voordag je hersteld
      [Gesteld in Rugklachten]
2010-03-27 01:37:31
Aanhoudende pijn na acute spit
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-04 16:21:41
Hemi sacralisatie gerelateerde klachten???
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-10-29 16:52:17
hooi
      [Gesteld in Rugklachten]
2010-01-17 14:16:16

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+