Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Een goede band met mijn eigen familie?

[Gesteld op: 18-12-2009]

Toelichting:
Ik zit met een behoorlijk probleem in onze familie waar we niet goed uitkomen.....het is pijnlijk voor mijn zus en ouders en voor mij.
Het is nml . zo:Het gaat over mijn broer die getrouwd was met een nichtje van mijn man.Door deze dubbele familierelatie voelde we ons erxtra close tot elkaar.Maar er filterde toch problemen door naar ons over hun relatie...b.v.mijn broer wilde een zaak voor zichzelf beginnen maar zijn partner stond daar niet achter(Teveel risico...geen vaste tijden meer voor het gezin)Mijn broer heeft toch doorgezet en daarvoor een lening af kunnen sluiten zodat ze zeker 1 jaar financieel konden overbruggen.Dit alles bij de notaris vastgelegd en zou helemaal op rekening komen van mijn broer.

Na veel verdriet en gescheiden gaan wonen is de daadwerkelijke scheiding ingezet.
Ik had echt met mijn broer te doen en steunde hem...we onderhielden geen contact meer met mijn nichtje...het lag zo gevoelig!
Mijn broer vertelde alles naar mijn idee over zijn fiinanciŰle problemen en hoe het verder moest met het huis wat ze zelf gebouwd hadden.Hoe kon hij dat behouden?Ik herkende veel van zijn problemen door ons eigen verleden.
Maar op een gegeven moment ontdekten we dat hij zijn auto en allerlei zaken via mijn ouders financieerde; ik had daar problemen mee(vond dat wij daar als kinderen ook van op de hoogte gesteld hadden kunnen worden mede omdat wij ondanks onze problemen nooit een beroep op mijn ouders hebben gedaan!)Ik heb mijn broer hierover gemaild of we daar niet eens over kunnen praten maar daarop geen enkele reactie!Na 11/2 jaar heb ik toch weer contact gezocht met zijn exvrouw..kon wel wat begrip voor haar opbrengen!Inmiddels is dit 21/2 jaar geleden en ik heb mijn broer nooit meer gesproken (geen uitleg).Mijn ouders vinden dat ik niet met zijn ex om moet gaan want zij profiteert zo financieel van hem (Vlg hun)en het heeft inmiddels heel wat geld aan advocaten gekost.Ook het huis is nog steeds niet verkocht.Maar waar het mij omgaat is dat we allemaal graag weer een goede band zouden willen en ik met beide families maar we weten niet hoe!
Soms heb ik helemaal geen zin meer in contact met mijn familie juist omdat dit zo slopend is en wil ze eigenlijk ook wel voor een dilemma zetten..Of we praten of we hebben geen contact meer. Aan een kant vind ik dit zo erg; mijn vader is 83/moeder77 en wilde er juist zo graag voor hun zijn nu ze zo oud zijn.
Ik vermijd contact met mijn broer met bv. een verjaardag .
Antwoord:
Ik begrijp dat de handelwijze van jouw broer heel gevoelig ligt. Dat hij geld via/van jouw ouders heeft geleend is een zaak tussen hem en de ouders. Helaas kun je daar niets aan doen. Jouw ouders hebben de eigen verantwoordelijkheid in deze, het is immers hun geld en daar mogen ze mee doen wat zij willen. Ik vermoed dat je ouders te veel te goeder trouw hebben gehandeld en dat dit vertrouwen door jouw broer misbruikt is. Dat kun jij je broer kwalijk nemen als dit zo is, maar het is de verantwoordelijkheid van je ouders om hun zoon hier op aan te spreken en wellicht een regeling te treffen met hem. Wat weerhoudt hen dit te doen? Probeer je ouders hierbij te ondersteunen, maar laat de verantwoordelijkheid bij hen, neem het niet van hen over. Dat jouw relatie met je broer bekoeld is kan ik begrijpen, maar probeer dit persoonlijke conflict met hem op te lossen en niet via jouw ouders. Ik denk dat het goed is om de deur naar jouw broer open te houden vwb dit conflict, maar als hij daar geen gebruik van wil maken dan zal het voorlopig niet tot verbetering leiden, tenzij hij alsnog op aandrang van je ouders tot een regeling komt en excuses maakt. Dit laatste zou het beste zijn uiteraard.
Tot zover,
mvg Jan
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Een goede band met mijn eigen familie?:

onteigening na 25 jaar
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-10-16 08:57:44
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
onteigening
      [Gesteld in Recht-Zuid Holland]
2012-02-21 14:22:27
Vraag over huurtoeslag en eigen woning
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-02-23 16:55:53
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+