Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

vraag over bijschrijving kinderen.

[Gesteld op: 18-12-2009]

Toelichting:
hallo, ik heb 3 kinderen in de leeftijd van 6,5 en 4 jaar. Zij wonen bij mij,1x in de 14 dagen gaan ze een dag naar hun vader,ik ben opnieuw getrouwd. Maar had een nieuw paspoord nodig,maar mijn kinderen heb ik niet in mijn paspoord omdat vader niet wil mee tekenen zodat ze een eigen of bijschrijving in mijn paspoord krijgen,ik kan niet eens een bankrekening voor hun openen,of hun legitimeren.
Mijn vraag,wat kan ik hier aan doen?
Antwoord:

Als u beide het ouderlijk gezag heeft, dan zijn beide handtekeningen nodig. Dit ter voorkoming van ongewenste praktijken. Denk aan ontvoering en dergelijke. Natuurlijk ook het ongewenste afsluiten van schulden of vakanties voor de kinderen. Dit is dus om te zorgen dat er niets gebeurd zonder elkaar op de hoogte te brengen. Dit betekend ook dat ze geen eigen paspoort kunnen krijgen als u niet tekend. Dit is dus als u beide gezag heeft. Heeft alleen de vader gezag, dan kan u echt heel weinig doen.

In het geval van beide gezag, moet uw ex wel meewerken of hij moet duidelijke aanwijzingen hebben dat het verlenen van toestemming voor zaken het belang van de kinderen in gevaar brengt. In uw geval vrees ik toch, dat u via een rechtswinkel moet kijken of er toch een rekening kan geopend worden zonder zijn toestemming. Misschien is er dan ook iets te regelen, dat er voor u duidelijke afspraken komen, waaraan uw ex zich ook moet houden.

Mocht hij echt het belang van de kinderen in gevaar brengen door niet te tekenen of met weigeren het recht van u op mede gezag belemmeren, danm kan dit via een rechter herzien worden. Hierbij zal dan een neiuwe afspraak komen en mogelijk een toeziend voogd die het geheel in de gaten gaat houden.

het is namelijk een bekend verschijnsel, dat gescheiden poartners opeens, door middel van weigeren toestemming te geven, de andere te dwarsbomen. Ze vergeten dan dat het gaat over de rug van de kinderen. Dit zal en moet hard aangepakt kunnen worden. IK hoop dat u en uw ex er zonder juridische stappen uit kunnen komen, door een goed gesprek, al dan niet begeleid door een maatschappelijk werker of jurist. Dit is en blijft de beste mnanier, om een goed volwassen gesprek te voeren waarin men duidelijkheid biedt voor alle partijen. Dan hoeft niemand angst te hebben of twijfels bij het vertsrekken van wederzijdse toestemming en kan het belang van de kinderen voorop komen te staan. Volwassen gesprekken moeten zonder schreeuwen en haatuitingen kunne gevoerd worden, mocht dit niet mogelijk zijn dan zal profeessionele hulp toch uiteindelijk de doorslag moeten gaan bieden.

Ik hoop dus dat u er uit gaat komen samen. Ondanks dit alles wens ik u alvast hele fijne feestdagen toe en laat deze niet voor de kinderen verpest worden door meningsversachillen van volwassenen. Succes.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan vraag over bijschrijving kinderen.:

hond en kind
      [Gesteld in Honden]
2008-07-27 21:37:40
Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+