Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderen en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderen

Zelf een vraag over Kinderen? Klik hier.
Meer vragen over Kinderen.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderen:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderenVragen over Kinderen via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderen op jouw website?Vragen over Kinderen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderenVragen over Kinderen via E-mail. Klik hier.

vergoeding kinderopvang

[Gesteld op: 17-12-2009]

Toelichting:
heb mijn kleinkind nu 5weken in huis heb om een onkosten vergoeding gevraag aan jeugdzorg zij blijf in ieder geval tot 11 januari en misschien nog langer dit op vrijwillige basis.jeugdzorg weerd dit af kinder bescherming zegt er is een hulpvraag dus er had een indicatie moeten komen.waar heb ik recht op.
Antwoord:

Waarom zijn de kinderen bij u en wat voor ndicatie had er moeten komen. Het is namelijk zo, als er vrijwillige hulp gevraagd wordt en er ios een uithuisplaatsing uit voortgekomen, dan moet er inderdaad een indicatie zijn. Hierin vermeld men hoe waarom en tot wanneer. Hieruit voortkomend, moet er een zorgcontract komen naar de tijdleijke opvoeders, dus in dit geval u.

Dit dus allemaal als het noodzakelijk blijkt dat de kinderen uit huis gaan. MOcht het vrijwillig zijn en er zijn geen redenen voor vastgelegd, dan is het natuurlijk logisch dat dit allemaal uitblijft. Dan kan namelijk iedereen die hun kind laat logeren bij opa en ome een vergoeding gaan eisen.

Het si dus van belang, dat u contact opneemt met jeugdzorg en de vraag stelt waarom en of er wel of geen indicatie is. Zo ja dan moet u een zorgcontract vragen en zals u maar tijdelijk een opvang heeft voor uw kleinkinderen en jeugdzorg stemt met het adres in, dan zou u de dagen dat ze bij u is mogelijk moeten declareren. Dit gebeurd alleren bij kinderen die of maar een weekend opvang hebben of een vakantieopvang, dus niet een vaste uithuisplaatsing en vast pleegadres.

Ik vrees dat er in uw geval geen toestemming is geweest van jeugdzorg om de kleinkinderen bij u te alten logeren of verblijven, dan kan het gebeuren dat ze inderdaad geen vergoeding geven. Die toestemming kan pas gegeven worden, als er duidelijkheid of u wel in staat bent de kinderen op te vangen, hiervoor is dan een bewijs van geen bezwaar of tewel een bewijs van goed gedrag via een onderzoek van de kinderbescherming voor nodig. Verder is er een gesprek nodig voor de matching. U ziet er komt juridisch dus wel wat bij kijken ewn als er bij u geen onderzoeken zijn geweest, dan zal een vergoeding uitblijven.

Ik adviseer u dan ook om weer met jeugdzorg te gaan praten en vragen, wat er nu op het moment bekend is over de plaatsing bij u. Is er een onderzoek nodig waaraan u wilt meewerken of is de indicvatie niet afgegeven, omdat er geen redenen voor uithuisplaatsing of weekend/vakantieopvang zijn.

Als u die vragen beantwoord krijgt en lsnog denkt dat u recht heeft opvergoeding, dan moet u via een advocaat en de kinderbescherming, mogelijk ook via de rechter, alsnog toestemming vragen om de kinderen op te vangen. Hiervoor is dus een zoprgcontract nodig die dan mogelijk wel gegven kan worden, maar nog maals alleen als de raad voor kinderbescherming ook een verklaring van geen bezwaar kan afgeven voor u.

Ik wil toch toevoegen, dat het helaas vaak genoeg gebeurd, dat ouders door de crisis, moeite hebben met het hoofd boven water te houden, omdat kinderen nu eenmaal veel geld kosten. Deze mensen trachten wel eens om via een pleegzorgconstructie een vergoeding te krijgen door de kinderen elders te laten wonen. Deze mensen komen dan goed bedrogen uit, omdat alle kosten op hen verhaald zullen worden, mits ze uit het ouderlijk gezag gezet worden. Ook wrod er wel eens gedacht dat vrijwillige weekend opvang een optie is om de kosten te besparen, maar ook hier zal van de ouders een grote bijdrage worden geeist.

Ook is het van belang, als familie of vrienden kinderen van anderen op willen vangen, dit dan ook met toestemming doen. Veelal zijn dit de betere pleegadressen voor kinderne, omdat er al een band bestaat tussen de partijen. Maar ook hier is onderzoek naar kunnen nodig.

Het is dan ook goed dat er veel onderzoeken zijn naar het kunnen opvoeden van de kinderen van anderen. Helaas is er de laatste tijd een te grote druk ontstaan, omdat er te grote wachtlijsten waren. Gelukkig worden die nu stees korter. Neemt niet weg, dat er nog lange tijd overheen gaat voordat een kind echt geplaatst kan worden.

Hopelijk komt u verder met mijn antwoord. U kunt altijd nog aanvullende informatie vragen via een reactie. Ik wens u desondanks alvast hele fijne dagen toe.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderen:
Geestelijke Gezondheid
Groei & Ontwikkeling
Kindergeneeskunde
Kinderverzorging
Revalidatie
Seksueel Misbruik
Vaccinaties
Voeding


Gerelateerde vragen aan vergoeding kinderopvang:

geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
Vergoeding voor werken in het buitenland
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-27 12:29:34

Gemiddelde score Kinderen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+