Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

Accountant stelt belachelijke rekening op.

[Gesteld op: 16-12-2009]

Toelichting:
Omdat ik pas een eenmanszaak ben begonnen ben ik op advies van derden bij accountent kantoor Heres in Vriescheloo terecht gekomen. De medewerkster was zeer klant onvriendelijk en discrimineerde behoorlijk. Mevrouw had het steeds over buitenlanders en dat daar zoveel fraude mee werd gepleegd. Omdat ik van marokkaanse afkomt ben moest ik ter verrificatie wel even mijn sofinummer opnoemen (terwijl mevrouw deze voor zich had liggen) Om een lang verhaal kort te maken was het in het begin totaal geen plezierig gesprek en voelde mij zeer beledigd. Later praate de vrouw op een andere toon en heeft in 2 drukken op de knop even een loonberekening voor mij gemaakt en heeft een aanmelding loonheffing gedaan. verder heeft ze wat uitleg gegeven en ik ben er een uurtje geweest.
Later dacht ik eens na over ons gesprek en voelde mij toch zeer gedriscimineerd. Ik heb netjes gebeld en verteld dat het niet klikte en dat ik van de samenwerking af wou zien.
Een dag later kreeg ik een rekening van 148 euro incl BTW gepresenteerd!
Uiteraard heb ik gelijk haar baas opgebeld, maar aangezien het bedrijfje maar 1 medewerkster heeft en alle opmerkingen ontkenden, had ik daar totaal ongelijk mee, alsdus de eigenaar. De eigenaar van het kantoor vertelde mij dat ik verplicht was de rekening te betalen.
Alle rare opmerkingen ontkende de medewerkster natuurlijk glashard.
Ben ik echt verplicht om deze rekening te betalen? 148 euro (incl) voor een uurtje beledigd worden en wat simpele computerwerkzaamheden (wat nog geen 5 minuten heeft geduurd)?
Met deze mensen valt niet meer te overleggen en zijn totaal niet voor rede vatbaar.
Precies in rekening gebracht volgens hun is:
* invullen formulier voor aanmelding loonheffing
* maken van 2 loonberekeningen
* maken arbeidsovereenkomst
* mondeling uitleg
Op papier lijkt dit heel veel maar in werkelijkheid was het nog geen 10 minuten werk. Direct nadat ik thuis kwam heb ik alles afgezegd. Dit werd mij niet in dank afgenomen, en deze rekening lijkt wel een soort.... schop onder je kont.
Kan ik hier iets tegen doen?
Op de rekening staat binnen 14 dagen betalen, maar ik ben het hier totaal niet mee eens. Een bedrijf kan toch niet zomaar zo'n som geld vragen? Als ik wel klant was geworden had het mij 900 euro per jaar gekost. Dan kunnen ze nu toch niet zomaar omdat zij mij nog even een schop na willen geven een rekening van 148 euro (incl btw) opleggen? Wat zijn mijn rechten hierin?
Antwoord:

Een vervelende situatie, en ik hoop dat ik hier wat duidelijkheid in kan verschaffen.
Allereerst moet ik u corrigeren; ik heb het nagekeken, en mij is gebleken dat Heres geen accountantskantoor is, maar een administratiekantoor. Ter toelichting: Iedereen mag een administratiekantoor beginnen, er worden geen eisen aan opleiding gesteld, en er zijn ook geen beroepsregels. Een administratieknatoor is om die reden altijd goedkoper dan een accountantskantoor, maar de kwaliteit verschilt dan ook uiteraard. Een verschil is ook dat over een accountant een tuchtklacht kan worden ingediend, terwijl dat bij een administratiekantoor niet kan.

Het is vervelend dat u onvriendelijk bent behandeld, en dat u in uw ogen bent gediscrimineerd. Wel kan ik u zeggen dat de identificatie die bij u plaats vond bij iedere nieuwe relatie moet plaatsvinden. Dat is een wettelijke verplichting voor dienstverleners, en moet dus altijd gebeuren. Het vragen naar het sofinummer komt bij u wellicht vreemd over, maar is een controlemiddel voor de identificatie. Ik doe dat anders, maar ik vind dit niet raar. Jammer dat dit bij u zo negateif is overgekomen. Het is mij wel duidelijk dat de "klik" er niet was, dus het lijkt mij logisch dat u de opdracht heeft geannuleerd.

En toen kwam de rekening.... € 148 inclusief BTW is 124 exclusief BTW. Een administratiekantoor rekent vaak met een uurtarief van circa € 60, dus dat betekent voor dat bedrag 2 uur werk. U heeft 1 uur aan de balie gestaan, en daarna hebben ze nog een dossier moeten inrichten, en alles archiveren. Voor het maken van een arbeidsovereenkomst moet ook wat tijd worden gecalculeerd, dat doe je niet zo maar even. Het lijkt mij aannemelijk dat er inderdaad 2 uur aan zijn besteed, en het zou zelfs meer tijd kunnen kosten. De factuur is dus niet onredelijk, alleen uw gevoel zegt dat het onredelijk is dat u gaat betalen om u zich te laten beledigen. Hoe dan ook, er is werk voor u veriicht waar u wat aan heeft, dus het is logisch dat u daarvoor betaalt.

Nu een discussie niet mogelijk is, kunt u 2 dingen doen: betalen of niet betalen. Als u niet betaalt, krijgt u waarschijnlijk bezoek van een incassobureau. Betaalt u dan nog niet, dan kan dit een zaak voor de rechtbank worden. Dan moet Heres aantonen dat u een opdracht heeft verstrekt, en dat er werk voor u is verricht. Als zij dat bewijzen, dan wordt u zeer waarschijnlijk veroordeeld om te betalen, en ook moet u de proceskosten betalen. Het is mogelijk dat het niet zover komt omdat het bedrag van de rekening relatief laag is voor een rechtszaak, maar het kan dus zover komen. Wilt u dee narigheid op de hals halen, en uw tijd hierin steken? Zo nee, dan raad ik u aan de rekening te betalen, en dit af te sluiten. Bedenk wel dat de rekening aftrekbaar is van de winst van uw onderneming, waardoor u minimaal € 42 terugkrijgt van de belastingen.
Het kost u dus netto € 124 minus € 42 is maximaal € 82.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan Accountant stelt belachelijke rekening op.:

Moet ik een foutive eindafrekening betalen?
      [Gesteld in Energie]
2009-05-14 12:22:34
herinvesteringen
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-22 15:56:57
herinvesteringsreserve HIR
      [Gesteld in Accountancy]
2010-01-31 00:24:46
eenmanszaak zakelijk rekening en prive rekening a?
      [Gesteld in Accountancy]
2011-09-05 21:48:34
Activeren FOR
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-26 20:37:22

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+