Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

Krijg ik problemen met het aanvragen van een ww ?

[Gesteld op: 16-12-2009]

Toelichting:
Ik ben op dit moment bijna 1 jaar en 1maand ziek .
heb thuis gezeten met zware ptss en Burn out.
de eerste 6 maanden zijn gebruikt voor therapie.
daarna 2 maanden re integratie gehad op een ander filiaal van DHL
Daarna 3 maanden thuis gezeten schuld DHL daar er geen vervangend reeintegratie plan was voor functie Manager Operations nu weer gestrart met vervangende werkzaamheden voor 20 uur per week
gaat niet echt goed , maar wil iets anders !!!!
zou ik kunnen aangeven dat als zij met een goed voorstel komen ik wel wil luisteren ( weet dat ze daar open voor staan )
Maar hoe lang moet ik dan minimaal beter gemeld zijn voordat mijn opzeg termijn begint te starten bij UWV en ik recht blijf houden op WW ( ben nu 2 Jaar in dienst Opzegtermijn CAO
is voor mijn functie 2 maanden )
Antwoord:

Als ik uw vraag goed begrijp staat u open voor overleg met uw werkgever over een beeindiging van uw arbeidsovereenkomst, maar vraagt u zich af hoe u dit het beste kunt aanpakken nu u nog steeds ziek bent. U wilt uw aanspraak op WW-uitkering of Ziektewetuitkering (ZW) zo veel mogelijk veilig stellen.

In artikel 7:670b lid 2 BW is (onder andere) bepaald dat de opzegverboden tijdens ziekte niet van toepassing zijn indien de werknemer schriftelijk met de opzegging instemt. Volgens de wet kan in een situatie als de uwe de arbeidsovereenkomst  rechtsgeldig door partijen worden beëindigd.

Pas op voor benadelingshandeling tijdens ziekte! Er schuilt namelijk een flinke adder onder het gras bij een beëindiging met wederzijds goedvinden tijdens de eerste twee ziektejaren. Met de wijziging van de WW is namelijk artikel 45 van de Ziektewet een nieuw lid 7 opgenomen. Hierin is bepaald dat sprake is van een benadelingshandeling indien een zieke werknemer zonder deugdelijke grond nalaat verweer te voeren tegen of instemt met een beëindiging van zijn dienstbetrekking. De Ziektewetuitkering kan in dat geval worden geweigerd.
Overigens is op de bovenstaande situatie een uitzondering mogelijk. Indien een werknemer kan aantonen dat de voortzetting van zijn dienstverband belemmerend werkt voor zijn herstel, is een beëindiging met wederzijds goedvinden mogelijk zonder nadelige consequenties voor de Ziektewetuitkering. De werknemer zal zijn stellingen dan wel moeten kunnen onderbouwen met medische verklaringen van bijvoorbeeld zijn huisarts en een specialist.

Ik raad u af om zelf zonder dat u gesteund wordt door een juridisch deskundige met uw werkgever te overleggen over een beeindiging van de arbeidsovereenkomst, zolang u ziek bent. Een eventuele ZW-m of WW-uitkering lopen mogelijk gevaar.
Het is niet zinvol om hier in te gaan op uw vragen over opzegtermijn en dergelijke, omdat een en ander in een breder verband in uw concrete situatie moet worden bekeken.

Met vriendelijke groet,

Katja Bouwens

Advocatenkantoor Exaten

http://www.advocatenkantoorexaten.nl

---
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies.

Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Krijg ik problemen met het aanvragen van een ww ?:

specifieke problematiek
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-02 21:39:03
Weigering vrije school
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2009-07-11 10:17:25
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Heb ik recht op mantelzorg?
      [Gesteld in Mantelzorg]
2010-09-07 13:41:05
Mijn dochtertje is bang om te gaan slapen...
      [Gesteld in Peuters & Kleuters]
2010-09-28 12:45:27

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+