Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderbescherming en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderbescherming

Zelf een vraag over Kinderbescherming? Klik hier.
Meer vragen over Kinderbescherming.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderbescherming:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderbescherming op jouw website?Vragen over Kinderbescherming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderbeschermingVragen over Kinderbescherming via E-mail. Klik hier.

wat zijn mijn rechten tegen jeugzorg

[Gesteld op: 16-12-2009]

Toelichting:
wat kan ik doen as hun dit zeg en als oudres zegen nee en ze gaan je bedreigen met uithuisplaatsingen van hun kind
Antwoord:

Ik begrijp niet helemaal uw vraag, maar als ik het zo mag interpreteren denk ik dat u bedoeld. Als u het niet eens bent met jeugdzorg wat u dan kan doen.

U kunt ten alle tijden uw beklag doen bij een teamoudste van de jeugdzorgmedewerkster. Verder kan u via juridische weg uw gelijk bewijzen. Dit is kort maar krachtig de mogelijkheden.

Nu denk ik dat u een meningsverschil heeft met jeugdzorg en dat zij van u een aantal aanpassingen verwachten, waar u het niet mee eens bent. Ik wil u dan het volgende proberen uit te leggen, waarom dat ik vrees dat er een meningsverschil ontstaat.

Jeugdzorg heeft als taak onderandere erop toe te zien, dat ouders of verzorgers de belangen van hun kind behartigen en waarborgen. Helaas zijn sommige ouders hiertoe niet in staat en legt jeugdzorg een aantal voorwaarden op tafel om een kind alsnog thuis te kunnen laten wonen. Hierin wordt gekken hoever de ouders of verzorgers begeleiding nodig hebben, om zelf hun kind op te voeden. Nu komt dit heel erg over als grote inbraak op uw prive, logisch dat klopt ook. Vergeet nu niet dat jeugdzorg er niet voor niets bij gelkomen is en dat hiervoor wel degelijk dingen gebeurd moeten zijn, voordat ze daadwerkelijk eisen gaan stellen. Helaas zien sommige mensen dit niet in en denken ze dat jeugdzorg alleen maar negatief is. tterwijl ze juist in eerste instantie de kinderen het liefst thuis willen houden en begeleiden. Tegenwoordig is dit in veel gevallen moeilijk en dan kan jeugdzorg zeggen, dat als er niet voldaan wordt aan een aantal aanpassingen of eisen om hulp te aanvaarden, de kinderen beter tijdelijk in een opvang terecht horen te lkomen. Dit zijn meesrtal pleeggezinnen of instellingen voor jeugdopvang en begeleiding. Dit kopmt eng obver en als of je je kinderen afgepakt worden, maar dan is dit het beste dat voor de kinderen gedaan kan worden om hen eengoede toekomst te kunnen bieden.

Om de stap te maken om een kind uit huis te halen heeft jeugdzorg wel toestemming nodig van een rechter en dit heet machtiging uithuisplaatsing. Mocht jeugdzorg die stap maken, dan kan u ervan uitgaan dat andere oplossingen geen verbetering of beter resultaat opleveren in het belang voor de kinderen. Vanuit een uithuisplaatsing wordt weer gekeken of er een mogelijkheid is de kinderen weer spoedig thuis te laten wonen.

U ziet dat er veel voor komt kijken om een kind uit huis te krijgen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat dit als dreigement bedoeld wordt, maar eerder als laatste optie, om het belang van een kind te waarborgen.

Ik kna uw reactie dan wel begrijpen, maar geloof me, als de kinderen daadwerkelijk uithuis geplaatst worden, dat dit voor alle partijen op dat moment het beste lijkt. Zo krijgen de kinderen de rust en de waarborg voor hun belangen en vaak de ouders de tijd om aan zichzelf te werken, om er uiteindelijk beter uit te komen en beter voor de kinderen te kunnen zorgen. Dit betekend nietd at alle ouders van kinderen die uithuis geplaatst zijn slechte mensen zijn. Meestal zijn ze door financiele, psychische, sociale of medische problemen tijdelijk of langdurig niet in staat om voor de kinderen te zorgen. Veel mensne willen dan niet begrijpen, dat ze door juist de kinderen even uit huis te laten plaatsen juist laten zien hoeveel ze van hun kind houden, want dan zien ze in dat dat op dat ,moment het beste is. Juisdt op die momenten wordt heel vaak het contact met de kinderen heel intensief en juist vol liefde.

Ik wil graag zeggen, dat ik veel negatieve verhalen hoor over jeugdzorg en dat is begrijpelijk als opuders denken dat ze alleen maar kinderen afpakken, maar echt geloof me, meestal is het het beste voor alle partijen. Beter te vroeg bij ouders weg, dan te laat en er een groot drama geschied, door bv. armoede of misschien wel onmacht en onbeheersbaarheid. Sommige kinderen hebben nu eenmaal structuur en aandacht nodig, om geen problkemen te krijgen.

Ik hoop dat ik u zo een beetje gerustgesteld heb en duidelijkheid geef met de mogelijkheden. Ik wil echt neutraal blijven, maar moet als pedagoog ook zorgen dat de belangen van kinderen nageleefd kunnen worden. Hoipelijk begrijpt u dit.

Ik wens u succes en u mag ten alle tijden reageren via een reactie op mijn antwoord en voorzover mogelijk is wens ik u alvast hele fijne feestdagen toe.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderbescherming:
Jeugdzorg


Gerelateerde vragen aan wat zijn mijn rechten tegen jeugzorg:

terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Kinderbescherming: 4.6 (351x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+