Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Pubers
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Pubers en krijg online een antwoord van de specialist in Pubers

Zelf een vraag over Pubers? Klik hier.
Meer vragen over Pubers.
De huidige beheerder van de rubriek Pubers:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PubersVragen over Pubers via RSS. Klik hier.
RSS over Pubers op jouw website?Vragen over Pubers op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PubersVragen over Pubers via E-mail. Klik hier.

nieuwe vriendinnen

[Gesteld op: 04-09-2007]

Toelichting:
Hallo, mijn andere 2 vriendinnen gaan nu alleen met elkaar om en eigelijk wil ik geen vriendinnen meer met hun zijn, ik wil wel anderen vriendinnen maken, maar ik ben niet zo spontaan&sociaal, ik weet dus nooit wat ik moet zeggen. Ik zit nu in de 2e dus iedereen kent elkaar al enzo..&iedreen heeft nu zijn eigen vrienden-vriendinnen en ik denk niet dat ik daar zomaar bij kan komen.., die zitten dan ook altijd bij elkaar, normaal zaten wij 3en altijd bij elkaar,dat wil ik dus niet meer.Volgensmij gaan de anderen meiden dan heel raar opkijken dat ik opeens bij hun ga zitten. Ik heb wel 2 anderen leuke vriendinnen maar die zitten niet bij mij in de klas, ik wil gewoon iemand in de klas hebben waar ik leuke dingen enz. mee kan doen. dat kon vroeger ook met de andere 2 vriendinnen die ik nu niet meer aardig vind, toen hadden we altijd dikke lol in de lessen, hoe kan ik nieuwe vriendinnen maken?
Antwoord:
Hallo,

Wat mij meteen opvalt, is dat je negatief praat over jezelf en alles vantevoren al invult: Je zegt dat je niet zo spontaan en sociaal bent, dat anderen het misschien raar vinden als je zomaar bij ze komt zitten enzovoorts…
Het eerste wat jij moet leren is zelfverzekerder te worden. Dat je niet zo heel spontaan bent hoeft niet, je bent zoals je bent, maar sociaal-zijn is bijvoorbeeld iets wat je kunt leren.

Waarom zouden andere meiden uit je klas geen vriendinnen met je willen zijn? Bedenk eens zoveel mogelijk dingen die leuk zijn aan jouzelf. Dat klinkt misschien heel gek, maar jijzelf moet ook in de gaten hebben dat ook jij een hele leuke, toffe meid bent. Om vriendinnen met anderen te kunnen worden, zul je eerst vriendinnen met jezelf moeten worden. Dat betekent dat je jezelf ook aardig moet vinden. Ook dat klinkt misschien weer gek, maar het is wel zo! Je moet eerst zelf beseffen dat het heel leuk is om vriendinnen te zijn met jou!

Verder moet je geen dingen in gaan vullen. Als je negatief denkt, dan zal dat meestal ook gebeuren. Een voorbeeld: Als je een proefwerk hebt en je denkt: ‘daar krijg ik toch een onvoldoende voor’ dan zul je waarschijnlijk ook een onvoldoende krijgen. Waarom? Omdat je je er naar gaat gedragen zonder dat je het zelf door hebt. Zo is het dus ook met vriendinnen maken: als jij denkt ‘ze willen toch geen vriendinnen met me worden’ dan zal dat waarschijnlijk ook gebeuren! Daarom, ga positief denken. Denk: ‘natuurlijk willen ze vriendinnen met me worden, ik ben een hele toffe meid.’ Je zult dan veel meer succes boeken!
Tuurlijk zullen er meiden bij zitten die echt graag alleen met hun groepje willen blijven, dat merk je snel genoeg, maar dat geeft niet. Dan weet je namelijk meteen dat ze niet bij je passen.

Ga in de klas eens een keer een praatje maken met meiden uit je klas. Als je niet zo spontaan bent, dan kun je vantevoren alvast gaan bedenken wat je ze kunt gaan vragen. Begin met een open vraag te stellen aan iemand (dus vragen waar iemand niet alleen ja of nee op kan antwoorden) en probeer op die manier een praatje te maken. Wanneer ze een antwoord geven, kun je ze er op doorvragen en daarna iets over jezelf vertellen wat te maken heeft met het antwoord wat diegene geeft. Je kunt bijvoorbeeld een vraag stellen over een hobby die iemand heeft of je kunt een vraag stellen over school, enz. Gewoon een heel algemene vraag die je bijna aan iedereen zou kunnen stellen.
Dit kun je ook in de pauze doen. Loop langs een groepje en vraag ze of je bij ze mag komen zitten, op een vrolijke manier. Als je bij ze komt zitten, kun je bijvoorbeeld iets zeggen over een bepaald vak wat jullie net hadden gehad of dus een vraag stellen.
Je moet trouwens niet bang zijn om iets verkeerds of doms te zeggen. Spontane mensen zeggen namelijk vaak gewoon wat ze denken en niemand vindt dat toch stom?

Succes!

Julie Anne Hindriksen
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Pubers:
SeksualiteitWeglopenWerken & Geld


Gerelateerde vragen aan nieuwe vriendinnen:

Komt het nog goed?
      [Gesteld in Astrologie]
2007-09-04 17:41:45
wat moet ik doen?
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-06 17:36:33
Hoe moet het nu verder?? 2
      [Gesteld in Mensen]
2009-08-25 21:03:00
Na 5 jaar LAT-relatie lijkt het schip te stranden.
      [Gesteld in NLP]
2011-06-10 15:36:39
Hoe handelen?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-02 18:43:00

Gemiddelde score Pubers: 4.8 (5x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+