Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Dochter (5) heeft doorslaapproblemen na nare droom

[Gesteld op: 13-12-2009]

Toelichting:
Hallo, Mijn dochter van vijf heeft twee weken geleden een nachtmerrie gehad en sindsdien wordt ze 's nachts wakker en roept ons dan wel om het kwartier totdat het tijd is om op te staan. Ze stelt dan vragen als "duurt slapen nog lang" en "gaan jullie nog lang niet dood"? Er gaat dus veel in haar koppie om. Ze is een serieus en intelligent meisje maar er over praten gaat niet echt. Ze gaat of lachen of huilen. Ik heb bij de bieb al boekjes gehaald over angsten en we praten er iedere dag zo luchtig mogelijk over. Ik had gehoopt dat het na het vertrek van Sinterklaas wel wat rustiger in haar hoofd en dus ook slaap zou worden maar helaas. Mijn man en ik zijn mede door onze eigen vermoeidheid ten einde raad. In het verleden heeft ze baat gehad bij bachbloesems in verband met verlatingsangst en om die reden bezoek ik deze site weer met mijn vraag. Zou u voor haar een geschikte remedie weten?
Antwoord:

Beste vragensteller/-stelster,

Erg sneu voor uw dochter, hier zoveel moeite mee te hebben. Het lijkt me dus dat ze slaap, ergens koppelt aan de dood. Waar de nachtmerrie over ging lijkt me dus belangrijk te weten, of dit met doodgaan en dus tijdens haar en uw slaap gebeurde. Deze link kan op den duur angst om te gaan slapen tot gevolg hebben. Het lijkt me belangrijk haar duidelijk te maken dat slapen, slapen is en daadwerkelijk overlijden wat anders is. Kinderen komen vroeg of laat met het gegeven overlijden in aanraking. Het lijkt me goed, hier openlijk over te spreken op een manier die uw dochter begrijpen kan. De natuur is hierbij een hele natuurlijke manier om hiervertrouwder mee te worden. B.v de blaadjes aan de bomen, de jaargetijden. Het groeien en bloeien. De bollen in de grond die wachten op de zon. Of eventueel een dier die u onderweg vind als onderwerp te nemen om over te spreken. De geboorte en het overgaan van het leven overdag en het gaan slapen is hierbij ergens een soort vergelijking als kleine overgang van leven overdag naar beleven in de ziel zonder gebruik van ons aards lichaam die dan de mogelijkheid krijgt om tot rust te komen !

Bachbloesems:

Ik zou zowiezo Star of Bethlehem geven, en daarnaast de bloesems Aspen, wanneer ze moeite heeft met de andere sfeer van het leven, de slaap en de dromen. Rock Rose zou ik erij doen wanneer ze heel bang is om te gaan slapen, bijna tegen het paniekerige aan, en Mimulus wanneer ze lichtelijk bang is voor slapen en weer opnieuw deze nachtmerrie krijgt. Verder Agrimony wanneer ze een karakter heeft die luchtig is, terwijl er veel verdriet in haar omgaat en dit nauwelijks zichtbaar is aan de buitenkant. Vaak zijn dit de lachen of huilen mensen. Of er wel over spreken of juist helemaal verbloemen en niet over willen praten. De Agrimony gemoedstoestand zie je vaak 's nachts tot uiting komen in de slaap, daar juist dan de weg gedrukte emoties boven komen om alsnog verwerkt te kunnen worden, al dan niet met tandenknarsen, kauwende kaakbewegingen en (extreme mentale) kwelling van allerlei rondspokende gedachten. Ik zou deze 4 eerst eens geven.

Ook heeft u de mogelijkheid via etherische oliën uw dochtertje te helpen, ik zou dan voor uw dochtertje een mengsel kunnen maken die ze lekker vind ruiken, die haar geborgenheid geeft tijdens de nacht en eventueel overdag. Dit is een olie met daarin etherische olie opgelost van Mandarijn, Vanille, Sinaasappel, Roos, Lavendel of andere lekkere geur. Deze geuren hebben ook zeer werkzame stoffen die rust geven in het lichaam, de ziel en helpen lekker door te kunnen slapen tijdens de nacht. Kortom er is heel veel mogelijk en uit eigen ervaring weet ik dat Bachbloesemtherapie en Aromatherapie uitstekend samengaan.

Wanneer u er zelf ook bijna aan onderdoor gaat zou ik voor u als ouders, adviseren: Oak, Star of Bethlehem, Sweet Chestnud, Horneam en Olive. Dit voor mentale/lichamelijke/geestelijke kracht, hoop en vooruitzicht op betere tijden.

Wanneer u een consult wenst die uitgebreider en dieper op uw dochter haar klachten ingaat neem dan een kijkje op www.bachbloesem-advies.nl 

(Natuurlijk komen dan de consultkosten die meetellen)

Ik wens veel sterkte voor u allen !

Vriendelijke groet,
Gratis adviseur.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Dochter (5) heeft doorslaapproblemen na nare droom:

Wat zijn de kenmerken van Rett?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-29 20:39:10
Ik droom mijn moeders gedachte, hoe kan dat??
      [Gesteld in Dood]
2008-01-22 11:18:01
droom
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-09-01 06:06:20
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257467
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+