Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

hulp bij slaapgedrag 3,5 jarige

[Gesteld op: 13-12-2009]

Toelichting:
Mijn Dochter slaapt al lange tijd erg slecht. Vanaf Juni sliep ze zelfs elke nacht in ons bed. uiteindelijk hebben we dat aangepakt en dat doet ze nu gelukkig niet meer. Wel wordt ze 's-nachts om de 2-3 uur wakker. Ze komt dan naar onze kamer waar ze ons roept en weer bij ons wil liggen. We nemen haar dan aan de hand mee naar haar eigen kamer en gaat daar dan weer verder slapen. Dit gaat eigenlijk met weinig tegenstribbelen. We hebben soms het idee dat ze ook niet echt wakker is, maar het een soort ritueel is, wat ze ondergaat. Als we haar negeren wordt ze wel opstandiger en begint ze te roepen, huilen en wil ze dus bij ons in bed kruipen. Het bedritueel verloopt elke avond hetzelfde, met een verhaaltje en een voetmassage en we laten haar even springen om de energie naar beneden te laten zakken. (is ook een tip geweest van iemand, maar ja dat helpt niet meer..tja je doet alles om je kind te laten doorslapen...)Zijn nu zelfs begonnen met druppels van Bach, helpt ook niet en hebben ook vsm tabletjes geprobeerd.... tja we raken een beetje op en willen heel graag tips. We moeten overigens elke avond bij haar blijven zitten totdat ze in slaap is gevallen. Ook hierbij al vanalles geprobeerd (lampje, boven blijven, deur open...) niets helpt. Maar dit vindt ik op dit moment niet zo erg, eerst de nacht weer normaal krijgen. Ze heeft een olifantenwekker. Hiermee hebben we haar geleerd dat ze pas haar bedje uit mag als de oogjes van het olifantje open gaan. Hier kreeg ze dan een stickertje voor als het lukte. Dat is even goed gegaan voor de ochtend, maar ze bljift er snachts meermalen uitkomen. Wat nu???
Antwoord:

Ja volhouden zou ik zeggen. U moet gewoon echt niet reageren en haar laten huilen en dergelijke totdat ze er zelf mee ophoudt.

Nu gaat het niet goed omdat u toch elke nacht reageerd en haar aan het handje terug brengt, zo krijgt ze de aandacht die ze wilt. Stop hier mee en laat haar maar gaan. U kunt bv een klein haakje opp de deur maken en haar zeggen, dat dit haakje niet op de deur vast gaat als ze de nachten blijft liggen, maar als ze dat niet doet moet het haakje erop. Misschine is dit een optie.

Vedder is duidelijk dat ze bij u wil liggen, want u kan er op den duur niet tegen en dan heeft ze haar zin weer en mag ze bij u liggen. U moet nu gaan proberen uw zin te krijgen en dat is dat ze doorslaapt.

Wat ik wel ernstig vind is de druppels en pillen die u probeerd, dit vind ik echt heel verkeerd. U probeerd nu al met middeltjes om het gedrag van uw kind te onderddrukken, wat m,oet dit als ze puber wordt, dan zit ze met andere middeltjes, snapt u, dus daar echt niet aan beginnen of mee doorgaan hoor.

U kunt beter bij twijfel een arts vragen om advies dan middeltjes gebruiken. U kunt ook warme melk geven voor het slapen gaan, dat werkt meestal ook wel.

U leest nu nog voor en doet alles om haar in  slaap te krijgen, dat is normaal, dat doet iedere ouder wel. Mocht het nu zop zijn dat ze dit gaat eisen, dan moet u hier regeltjes voor maken. Ze moet het dan verdienen overdag. Misschien kan dit een optie zijn om haar dan ook in bed te laten snachts, door te zeggen dat u de voilgende dag voorleest als zij de nacht goed heeft doorgebracht en niet uit bed is gekomen. Ze hoeft dan niet de hele nacht te slapen, maar ze komt dfan niet uit bed en kan dan bv als ze wakker wordt blijven liggen en kijken naar leuke dingtjes om haar heen. Vroeger deden ouders wel eens van die lichtgevende stikkers tegen het plafond voor de nacht. Als dan een kind wakker werd zagen ze die mooie stereen en plaatjes aan het plafond, waardoor ze weer rustiger werden en vanzelf in slaap vielen.

Dus u kunt toch het beste blijven liggen en egeren. Als er echt iets aan d ehand is dan merkt u het vanzelf wel hoor, daar zit een biologische klok voor in de mamma´s. Negeren werkt het best en ook het positieve benoemen en belonen kan beter werken dan welk pilletje dan ook. Succes.JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan hulp bij slaapgedrag 3,5 jarige:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47
Voogdij minderjarig kind na overlijden moeder
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-27 15:57:20
12 jarig kind moet 250 euro pm kostgeld betalen
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-10-17 13:10:21

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+