Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Re´ncarnatietherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Re´ncarnatietherapie

Zelf een vraag over Re´ncarnatietherapie? Klik hier.
Meer vragen over Re´ncarnatietherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Re´ncarnatietherapie op jouw website?Vragen over Re´ncarnatietherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via E-mail. Klik hier.

Wie was ik in mijn vorig leven en wie ben ik nu?

[Gesteld op: 13-12-2009]

Toelichting:
Mogelijk een onduidelijke vraag maar zal het proberen uit te leggen. IK kom uit een gezin van nu nog 7 kinderen. Op 1 na de oudste. Mijn oudste zus is gehandicapt. Daarvoor zijn 2 kinderen overleden.In mijn kinderjaren een zorgrol vervuld. Geen kind kunnen zijn, geen puberteit gehad.Oorzaken de invloed van mijn ouders op mij en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.Bescherming geboden aan mijn moeder. Op 20 jarige leeftijd het huis uitgegaan. Getrouwd.Gelukkig huwelijk wel weer met zorgrol, andere mensen pleasen, aardig gevonden willen worden, hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel.Onzeker, twijfelachtig, geen keuzes kunnen maken, angstig,
bang het verkeerd te willen doen, willen presteren. Heb me recent helemaal verloren in een foute man. Niet meer weten wat liefde is.Beschadigd ik dacht dat dat ware liefde was. Maar het was nep. Heb mijn grenzen laten overschrijden, mezelf pijn laten doen. Hoe komt het dat ik dit heb toegelaten. Ben nu bij een psycholoog om aan mezelf te werken.
Waar komt dit vandaan of ben ik aan het losbreken op zoek naar diegene die ik werkelijk ben of was.Wat is de relatie met mijn verleden?
Heeft het te maken met de liefde en aandacht die ik tekort ben gekomen maar ook die mijn ouders te kort zijn gekomen.
Antwoord:
Beste……., 

Omdat je vraag mij bereikt via de rubiek Reincarnatietherapie, en je vertelt dat je bij een psycholoog al aan jezelf werkt, vermoed ik op zijn minst interesse in ‘meer dan dit leven’. Je vraagt ook om ‘wie was ik in mijn vorige leven en wie ben ik nu?’.

Ik denk dat je het deel ‘wie ben ik nu’ aan het aanpakken bent via gesprekken met je psycholoog. Misschien is het een overweging om een psycholoog te vinden die ook werkt met reïncarnatietherapie, zodat je een laagje dieper kunt gaan ivm oorzaak/gevolg. Er zijn in Nederland een paar collega’s die zowel een officiële psychologie-achtergrond hebben plus een opleiding reïncarnatietherapie. Wellicht een mooie combinatie voor jou. Je vindt deze collega’s via www.reincarnatietherapie.nl

 

Omdat je al van jongsafaan de zorgrol op je nam en je jezelf daarin in de loop der jaren dreigde te verliezen (grenzen niet voldoende in de gaten gehouden), is het raadzaam bij een reïncarnatietherapeut uit te zoeken WAAROM je juist die rol voor je huidige leven op je genomen hebt. Dat kan samenhangen met oude overtuigingen uit of voorgaande levens waarin je bijv. niet voor anderen zorgde, over grenzen ging van anderen, geen verantwoordelijkheidsbesef had, geen bescherming bood aan anderen.

Dit huidige leven leer je dan hoe waardevol dit alles wel is en laat je onbewust zaken gebeuren die niet leuk zijn, maar die je ahw zelf op onbewust niveau toelaat.of opzoekt. Onbewust, niet expres. Dat gaat via een soort aantrekkingskracht op energieniveau.

Iedereen die ‘zichzelf zoekt’, bewandelt een eigen levenspad om iets te leren. Tijdens die levenswandel mogen we oude bagage loslaten, ook oude bagage uit voorbije levens. 

Wanneer je jezelf losmaakt van het verleden, oude patronen (ook voorgaande levens), losbreekt, zoals je zelf zegt, word je meer en meer de persoon die je nu in dit leven hoort te zijn. Je wordt jezelf.

 

Een plaats die je in een gezin inneemt is mijns inziens nooit zomaar een plaats, ’t heeft ook een leerfunctie en mogelijk een afrondende functie (op zaken uit vorige levens die nog niet goed verwerkt zijn).

Deels kiezen we onze ouders, deels worden ze ons 'opgedrongen' om iets te leren wat nog niet af is.

Er is een Ankertje over ‘Waarom juist deze ouders?’, misschien zinvol om eens te lezen.

Ieder mens heeft in zijn huidige leven ook te maken met eigen verantwoordelijkheid, soms gestoeld op oude ervaringen (bijv. een vorig leven waarin jij een 'foute' persoon was die mensen 'beschadigde'.)

Jezelf daarvan losmaken kan via vele manieren: psychologen, therapeuten, vrienden, boeken etc.

Soms moeten we eerst via een moeilijke jeugd ontdekken wat ons leerthema is in een leven, waarmee we dan uiteindelijk als volwassenen aan de slag kunnen.

Wie je ooit was… je had vast vele voorgaande levens. Belangrijker: rond onaffe zaken van het verleden af en sta in het hier en nu en leef je leven nu. Een reïncarnatietherapeut kan je daarbij behulpzaam zijn. Wens je liever naast je psycholoog zelf aan de slag te gaan met deze onderwerpen, kijk dan naar meditatiemogelijkheden mbt vorige levens, zie op mijn website www.vorigelevens.nl (onderdeel zelf vorige levens ontdekken, info over cd Roger Woolger).


Succes! Groetjes, M.

 
Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Vorige Levens


Gerelateerde vragen aan Wie was ik in mijn vorig leven en wie ben ik nu?:

Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
Mijn vorig leven en hedendaagse problemen?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-20 08:22:27
Ben ik zo voortbestemd?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-03-04 19:09:56

Gemiddelde score Re´ncarnatietherapie: 6.7 (111x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+