Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven

[Gesteld op: 12-12-2009]

Toelichting:
Heb een slechte relatie met mijn zus, zij wilde een broertje maar kreeg een astmatsich zusje en hadden altijd ruzie maar ook met ouders. Nu 35 jaar later altijd opnieuw geprobeerd maar zij voelt zich altijd tekort gedaan en ik voel mij nog steeds niet gewenst, wil graag verder met leven dan maar zonder haar, iedereen geeft mij gelijk, maar dat verandert niets, ze heeft weinig respect ook niet voor ouders, is erg manipulatief ook tegen haar man en kinderen. Erg egoistisch maar verwacht altijd alle aandacht en gaat volledig voor zichzelf desnoods ten koste van kinderen, man, ouders of mij als zus maar ook mijn kinderen weten niet wat ze aan haar hebben.
Antwoord:

Beste vragensteller/-vragenstelster,

Het is een proces waar u zelf voor zou moeten kiezen, zonder daarbij iets te verwachten van andere mensen. Uiteindelijk bent u diegene, die de stap moet zetten en dit is erg persoonlijk in de beleving van mensen. Loslaten is voor u het sleutelwoord hierin.

Bach-bloesems zouden u kunnen helpen het verdriet te verwerken, tijdens het loslatingsproces in uzelf. Het een plaatsje te gaan geven, om over te kunnen te gaan tot een leven met daarin een stuk acceptatie van uzelf, en daarbij de mensen in uw leven leren daarvan " los " te zien, los te beleven, zeg maar. Loslaten in uw beeld van hoe het leven er hoort uit te zien. Zoals het voorbeeld, mijn zus dient mij te moeten accepteren. Loslaten in gedachten. In de overtuiging die u heeft opgebouwd in de jaren. Het is een stap waar u waarschijnlijk aan toe bent....naar toe bent gegroeit door uw verdriet van de situatie en uw belevingen hierin.

U merkt dan later dat wanneer u deze stap zet, u uw “oude gedachtenbeeld” (met daarbij de emotie-beleving) los te laten. Uw gedachtenbeeld heeft dus grotendeels met uw zus te maken, maar in werkelijkheid niet, alleen uw eigen proces. Zo uw zus eigenlijk liever een broertje had, had u liever een zus die anders was, immers u accepteert zoals u bent, dus ergens precies hetzelfde in een ander uiterlijke vorm. Uw zus kan waarschijnlijk niemand buiten zichzelf accepteren, omdat ze zichzelf mogelijk nog niet accepteert of liefheeft. Dus is het onmogelijk te verwachten dat uw zus dit naar u toe wel kan, want het is immers niet persoonlijk naar u toe. U stoot dan telkens opnieuw tegen dezelfde muur, tot u dit inziet.

Uw zus is de karakter in het toneelstuk zeg maar. En de gemoedstoestand waar u tegen aanloopt en leert u uiteindelijk dat mensen in vrijheid met elkaar verbonden zijn, ook al lijkt het uiterlijk niet zo. Het is grotendeels de illusie, door de mensen hun eigen belevings-processen die tegen de scheppingsharmonie ingaan. U leert dan, dat het los laten van mensen, in wezen juist de hand reiken is. Dat loslaten niet afscheid is of een voor altijd uit mijn of “Het Leven.” We hebben immers niets te zeggen over het Leven en de mensen hierin? Wel over onze eigen keuzes, en de daarmee verbonden gevolgen en dit is vaak in de vorm van gemoedstoestanden en emoties die ons iets aantonen, als gevolg van onze keuzes en zicht op het Leven.  En we kunnen het Leven op miljoenen verschillenden manieren beleven. Dit is aan ons eigen, wat we willen. Zo ook de relatie met uw zus, waar u uiteindelijk door andere keuzes een ander beeld van kan krijgen, een ander zicht op haar en uw Leven. Uw zus kunt u niet veranderen, alleen uw beeld over uw zus. Kiezen voor geen contact is een mogelijkheid, maar waarschijnlijk maakt u dan later op een andere manier hetzelfde proces mee in een andere vorm. We leren door zulke situaties groeien tot we er in mee balans zijn en ons alleen geluk schenken kan.

Loslaten in wezen altijd zo is geweest en juist het willen vasthouden heeft met dit proces te maken, dat dit dus niets met loslaten heeft te maken. Loslaten is de Levens harmonie. Vrij geven, vrij liefde en warmte geven, dus zonder ook maar 1 verwachting mensen/dieren etc. behulpzaam zijn zonder de ongezonde binding van verwachtingen hierin.

Ik hoop dat u het ergens kunt invoelen. Ik zou zeggen durf ervoor te gaan in uw beleving van gewenst zijn, onafhankelijk te gaan zijn van wie dan ook. En uzelf te helpen het ongewenst zijn los te laten en over te geven aan het LEVEN zelf. Ook hierin heeft u het immers niet over te zeggen? U bent er toch? Is dit niet prachtig genoeg? Het is altijd zo geweest.

Dan later:
Later kunt u dan uw zus ook accepteren, maar eerst dient u uzelf te accepteren zonder daarbij andere mensen of omstandigheden toe te laten in dit proces, juist omdat het met uzelf heeft te maken en niemand anders. Later zult u merken dat u u beide accepteert en het niet meer speelt in uw leven. Dan zult u waarschijnlijk uw zus zien zoals ze is, met de mooie kanten en de moeilijkheden waar ze mee te maken heeft. Maar eerst dient u uw gevoel gewenst te zijn, vanuit uzelf te gaan beleven, en daarbij niets te verwachten van andere mensen om u heen. Dit gevoel kunt u alleen zelf beleven in uzelf. Uw zus zou dit nooit op kunnen vullen. Wanneer u een zus had die u accepteerde zou u misschien zou zijn geweest als uw zus, en niet kunnen geloven dat uw zus u wenst zoals u bent. Misschien kunt u hiermee beginnen, Uw zus accepteren zoals ze is, dit geeft u meteen ook een stuk zelfacceptatie terug en uw zus zou u hiermee ook helpen, evenals uzelf.

Wanneer uw zus ergens ook verwachtingen naar andere mensen uitzend die niet worden beantwoord, zit u beide in hetzelfde proces. Hoogstwaarschijnlijk voelt uw zus zich ook niet gewenst,en zoekt hierbij het geluk ook buiten zichzelf, (het liefst een broertje te wilen, waar ze schijnbaar ergens een verwachtingsbeeld van had) anders zou je (naar mijn mening) blij zijn met of een zus of een broer, dat maakt dan niet uit, houden van is houden van, zonder voorwaarden. Het stuk egoïsme geeft in wezen aan dat ze het geluk niet in haar eigen wezen kan beleven, en vandaar het stuk egoïsme, te kort gedaan voelen en dergelijke, het stuk manipulatie. Maar u kunt van deze ervaring gebruik maken door te kijken naar hoe uw zich zich moet voelen. En dat is dus niet echt gelukkig. Wanneer u zich niet zo voelt, zou u zich wel dankbaar moeten voelen.

Misschien kunt u inzien, dat u uw gewenst zijn niet af kan laten hangen van een ander mens. En wanneer u dit steeds opnieuw probeert bij uw zus, ziet u het proces van uw zus over het hoofd, die dit waarschijnlijk ook graag zou willen, maar niet weet hoe...of er niet bij kan komen om zelf liefde te ervaren in haar leven en vandaaruit voor de mensen om zich heen.

Mijn advies luid, houd uw eigen emoties bij uzelf. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor, niet uw zus. Deze heeft immers haar eigen verdriet en leerproces en u kunt daar geen druk opleggen.

Gelijk hebben of willen hebben helpt u dan naar mijn mening niet verder, immers ieder heeft zijn eigen leven (Beleven) niemand heeft meer/minder rechten dan een ander. Ieder ontvangt dat wat ze ontvangt vanuit hoe dit gaat in het Leven. Hier hebben we naar mijn mening niets over in te brengen en hier staan we zeg maar machteloos onder en kunnen we ons alleen in voegen, naar de Grote Harmonie zeg maar. En vanuit de beleving andere keuzes maken die een herhaling overbodig maken vanuit het leerproces. Zo ook kunnen we eigenlijk onze medemens alleen bijstaan in hun keuzen, maar ieder maakt uiteindelijk de keuze zelf en beleeft ook zelf het gevolg (verdriet, ervaring, levensomstandigheden). Aan u is het als u het zich nog aantrekt of niet…doet u dit wél, leert het u dat u met dit leerproces nog niet klaar bent, waar niets mis mee is, alleen een gebruikbare aanwijzing om verder uit te groeien !

Vanuit mijn eigen leven kan ik en u en uw zus wel begrijpen en kan u zeggen dat u uzelf met niemand kan vergelijken dan alleen uzelf. Doet u dit niet dan komt u in aanraking met minderwaardigheidsgevoelens, die u willen laten zien dat u uzelf gewoon kan ontplooien en ontwikkelen, puur vanuit uw eigen wezen zonder enige vergelijking met anderen.

U zou dus de stap kunnen zetten voor uw eigen Be-Leven te gaan kiezen, het geluk in uw eigen beleving te gaan ervaren en daarbij in de be-Leving de mensen om u heen als deel(tje) ook, evengroot en met evenveel waarde als u, niets meer/minder maar gelijk-waardig. Dan dankbaarheid erbij te gaan beleven, maar niet i.p.v, maar vanuit uw liefde in het algemeen, voor uzelf, voor alles vanuit uw eigen beleving. Dan merkt u dat u naast de mens komt te staan, en niet ergens achter de coulisen, maar zichtbaar en naast de ander staande.

Los laten, accepteren en leven heeft in wezen niets te maken met de ander, alleen met ons eigen beleving van het leven. Daarbij helpt ook het leren loslaten van mensen als een soort opvulling van ons leven te zien, hoe raar dit ook mag klinken.

Alles wat op aarde aanwezig is, verdient het grootste respect, en het is naar mijn mening niet aan ons mensen om hier een oordeel, mening of wat dan ook over te hebben. Respect voor al het leven en de keuze die de mensen maken, met daarbij de gevolgen die dit met zich meebrengt, en daarbij hoe wij tegen de keuzes van deze mensen aankijken en hun beleving van het leven. Daarbij ook de mensen en alles wat ze tegenkomen in hun leven, de beleving in het algemeen en de eigen verantwoordelijkheid hierin voor ieder mens op zich.

Natuurlijk is dit mijn kijk op dit moment, en zo heeft iedereen zijn eigen processen in het leven. Heel veel mensen lopen hier tegenaan. Weer opnieuw leren loslaten, is een proces die de moeite waard is….het geeft een veel grotere vrijheid ervoor terug. Want wie niet bind, blijft zelf ook ongebonden. En hoe het ook zij, wie hieruit wil zet zich af tegen hetgeen waar hij/zij zich (in gedachtenbeelden) aan heeft gebonden, net zolang hij/zij ervan bevrijd is.

Wanneer u behoefte heeft aan een uitgebreider gesprek al dan niet met behulp van bachbloesem en/of aromatherapie kunt u me bereiken via het contactformulier op mijn website:

 www.bachbloesem-advies.nl


Ik wens voor u kracht en wijsheid en een leven met keuzes die vooruit helpen in het leven !

Vriendelijke groet,
Gratis adviseur.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven:

aan Marianne Notschaele-Den Boer
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-01 22:45:19
een onafgemaakt leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-11-02 09:44:34
Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
Zie toelichting voor vraag.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 18:45:49
Waar haal ik "het"vandaan.....
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-01-31 17:27:37

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+