Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

pijn tss en rond de schouderblaren alsook lage rug

[Gesteld op: 10-12-2009]

Toelichting:
Heb al jaren last van pijn tss de schouderblaren en gedeelte errond , alsook lage rugpijn.
Ik kan soms amper ademen omdat dit een verschrikkelijke pijn veroorzaakt.
Ik heb ook een tekort aan ijzer in de mergpijp , neem ondertss wel ijzer in pilvorm.
Ik weet totaal niet bij welke dokter ik terecht kan want ik heb de indruk dat de meeste dokters me niet serieus nemen.Ik ben iemand die niet gauw ga klagen en daardoor denk ik dat ze mijn pijn onderschatten. Heb ik eigenlijk spierpijn of zijn het mijn botten? Soms zindert de pijn door tot in mijn lies/heup en vandaar naar mijn knie.Plat liggen is bijna onmogelijk ik moet steeds met kussens worstelen om onder mijn benen te leggen om iets minder pijn te hebben.Ik heb nu ook al symptomen van botontkalking en ik ben bijna 35j. Het is moeilijk leven als je je aan die leeftijd al als een oud vrouwtje voelt. Ik wil gaan werken en vanalles doen maar sta krom van de pijn.Ben nu al een jaar thuis van een hand en voetoperatie en moet vanaf januari weer aan het werk kunnen gaan als poetsvrouw.Ik zie er duidelijk tegen op want zelfs als ik niets doe heb ik massa's pijn. Ik zal het weer inorm zwaar hebben en dat maakt me zeer ongelukkig.Kan u me helpen aub?
Antwoord:

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om via het internet te beoordelen waar uw klachten vandaan komen en wat de oorzaak is. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik zeer regelmatig mensen met vergelijkbare klachtenpatronen. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal. Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan pijn tss en rond de schouderblaren alsook lage rug:

Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
kan vader perceel of een deel verkopen of schenke
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-08-02 22:07:11

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+