Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

scoliose en hoofdpijn

[Gesteld op: 09-12-2009]

Toelichting:
Mijn dochter heeft scoliose. Ze is hiervoor uitbehandeld omdat ze uitgegroeid is. Haar kromming was bij de laatste controle 36 graden. Ze heeft nu sinds een half jaar elke dag hoofdpijn. Weet u hoe dit kan komen en wat wij hier aan kunnen doen?
Antwoord:

Geachte bezorgde ouder,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Een scoliose is een vooral cosmetisch een vervelende aandoening. En als de scoliose meer dan 42 graden is dan kunnen de organen in de buik- en borstholte in de verdrukking komen. Maar verder heeft iemand met een scoliose niet meer of minder rugklachten of hoofdpijn dan iemand zonder scoliose. Dit zijn klachten die heel veel voorkomen, maar je mag daar de scoliose niet automatisch de “schuld” geven. Het lichaam “weet” gewoon niet beter, en het hoort gewoon bij het lijf.

 

Ik kan natuurlijk niet beoordelen waardoor uw dochter hoofdpijn heeft. Voor een goede diagnose en behandeladvies heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Er zijn veel verschillende oorzaken die hoofdpijn kunnen geven. En bijna alle hoofdpijn klachten hebben een nekcomponent. Wanneer de wervels in de nek blokkeren of niet goed bewegen dan kan dit hoofdpijn klachten geven. Net zoals wervels in de onderrug ischiasklachten kunnen geven. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks (jonge) mensen met hoofdpijnklachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De hoofdpijn wordt duidelijk minder of verdwijnt zelfs helemaal.

 

Het lijkt me dan ook verstandig dat uw dochter een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor bij haar in de buurt. Tijdens haar eerste bezoek gaat zij samen met de chiropractor bespreken hoe het er met haar gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan uw dochter na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of dat zij in aanmerking komt voor behandeling of dat zij eventueel doorverwezen dient te worden. Zij krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt haar uitgelegd wat er aan de hand is en wordt er een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens uw dochter alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor haar klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan scoliose en hoofdpijn:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Is idiopat. scoiliose volledig te behandelen?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-03-26 21:54:54
Wat mag wel en niet met een brace?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-11-29 12:45:53
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+