Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Is dit een geldige overeenkomst?

[Gesteld op: 09-12-2009]

Toelichting:
Hallo, ik ben na een relatiebreuk met m'n ex in onderhandeling gegaan over de verdeling van onze koopwoning. Alle onderhandelingen zijn via email gegaan. Door slechte huizenmarkt was er sprake van onderwaarde en moesten we beiden een X bedrag betalen. Ik zou dan uit de hoofdelijke aansprakelijkheid worden ontslagen en m'n ex zou een nwe hypotheek afsluiten. En dan kunnen we allebei verder met ons leven. Na een hoop heen-en-weer-gemail zijn we uiteindelijk een bedrag overeen gekomen wat ik zou moeten inleggen. Kort hierna heb ik mijn ex gemaild dat ik alles in werking zou zetten om de lening rond te krijgen. Ik heb aangegeven dat ik geen problemen verwachtte met de lening maar dat ik desondanks gezegd wilde hebben dat het niet door zou gaan als ik onverhoopt de lening tóch niet rond zou kunnen krijgen. Mijn vrees werd bewaarheid; mijn financieel adviseur heeft ca 60 kredietverstrekkers aangeschreven en nergens kon hij mijn lening rondkrijgen. Echt super vervelend natuurlijk. Toen ik m'n ex daarover belde en de situatie uitlegde zei hij mij dat we wat hem betreft een rechtsgeldige overeenkomst hadden en dat ik maar moest kijken hoe ik aan het geld zou komen. Ik daarentegen wil nu opnieuw onderhandelen óf het huis te koop zetten, want ik krijg gewoonweg de lening niet rond.
Er zijn geen handtekeningen gezet en er is ook geen convenant. Tevens kan ik aantonen dat mijn kredietverzoeken zijn geweigerd en ik heb hem aangegeven dat het niet door zou gaan zodra ik het niet rond zou krijgen. Zit ik desondanks nu vast aan deze "overeenkomst"? Alvast bedankt voor Uw moeite
Antwoord:

Hallo

U zit niet vast aan deze overeenkomst om aan te geven dat er door die lening misschien een oplossing in het verschiet lag. U heeft moeite gedaan en het is U niet gelukt.

De aansprakelijkheid blijft de contractant "achtervolgen", totdat de bank de contractant uit de aansprakelijkheid heeft ontslagen. Wil een contractant uit de aansprakelijkheid ontslagen worden, dan zal deze hiervoor een schriftelijke aanvraag moeten indienen bij de bank. Het vervelende is, dat een bank NIET verplicht is iemand uit de aansprakelijkheid te ontslaan.

Bij bijvoorbeeld een echtscheiding is het zaak om het ontslag uit de aansprakelijkheid goed te regelen!

Indien uw ex-partner in staat is het huis en de hypothecaire lening over te nemen, moet u door de kredietgever de “verbreking van uw hoofdelijkheid” laten inschrijven om zich ervan te verzekeren dat de kredietgever zich niet tot u kan richten als uw ex-partner zijn verbintenissen betreffende de terugbetaling niet nakomt. Indien u samen “hoofdelijk en ondeelbaar” een lening hebt afgesloten, kan de kredietinstelling zich immers richten tot elk van u beiden voor wat betreft de terugbetaling. Indien u verbonden blijft met de lening, blijft uw naam voor deze lening geregistreerd in het bestand van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren ; u riskeert bijgevolg moeilijkheden te ondervinden indien u een nieuwe lening wenst af te sluiten.

De kredietgever zal u slechts onder bepaalde voorwaarden definitief ontlasten (controle van de inkomsten van uw ex-partner, intekening op een nieuwe levensverzekering, borgstelling, enz.).Indien u uw deel voortijdig terugbetaalt, is de kans groter dat de kredietgever de verbreking van uw hoofdelijke aansprakelijkheid aanvaardt.

Indien uw voormalige partner een nieuwe lening afsluit (om uw aandeel in het huis te kunnen inkopen) en de vorige lening voortijdig terugbetaalt, hoeft u uw hoofdelijke aansprakelijkheid niet te verbreken, maar hebt u er belang bij een bewijs te vragen van de terugbetaling van uw lening.

Groeten Carla Clabbers

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Is dit een geldige overeenkomst?:

waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Na 1 september 2003 een huis kopen
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-08-12 21:41:08
mag verkoper (mondelinge) acceptatie bod intrekken
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2007-11-14 21:38:11
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+