Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

ik heb erg overgewicht help

[Gesteld op: 07-12-2009]

Toelichting:
ik ben me hele leven al dik en sinds een jaar ben ik heel erg aangekomen, ik ben arbeidsongeschrikt en heb weinig contact met vrienden heb geen familie. ik heb therapie gehad, maar dat helpt niet meer na 4 jaar
ik eet denk ik omdat ik eenzaam ben maar weet niet hoe ik het patroon moet doorbreken.
mijn vader heeft me heel erg getroumatiseerd met afvallen en durf daar ook niet aan te beginnen, hoe zet ik mezelf daar overheen?
kunt u mij tips geven?
Antwoord:

Beste ...,

Dat je geschreven hebt is al je eerste stap naar verandering. knap van je, want daar is moed voor nodig. en dat heb je dus. ik hoor ook je wanhoop en hulpeloosheid in je vraag. ik wil je graag adviseren, tips zijn meestal vrij direct, terwijl de adviezen die ik voor je heb misschien wat algemeen kunnen overkomen. ik zal het zo concreet mogelijk voor je maken. ik zou je eigenlijk ook willen raden om te blijven praten met iemand, omdat dit toch erg fijn en belangrijk kan zijn in proces die jij wilt inslaan. maar dat is natuurlijk aan jou. misschien bij iemand anders, als je het gevoel hebt vast te lopen na 4 jaar. of geef dat in elk geval aan. dan kan je behandelaar daar wat mee en meestal zorgt dat al voor een ommekeer in de behandeling.

je geeft zelf al aan dat je eigenlijk het patroon moet doorbreken, je weet alleen niet hoe en waarschijnlijk vindt je het ook eng en lijkt het maar niet te lukken. wat belangrijk is bij een nieuw begin is dat je het ook echt als een nieuw begin gaat zien, dus haal niet je oude gedachten erbij en val ook niet terug op je oude ervaringen die niet echt positief waren. ik weet dat dit makkelijker gezegd is dat gedaan, maar toch kan dit besef je al een stap inde goede richting sturen. heb daarbij ook het geloof en vertrouwen dat het je gaat lukken. ik weet dat ditook heel makkelijk gezegd is, en het moeilijk kan zijn dit je voor te stellen, toch is het van groot belang. je kan bijvoorbeeld het gevoel van vertrouwen oproepen door er een positieve ervaring bij te halen, en dan waarschijnlijk van een heel ander onderwerp. misschien weet je iets waar je bijvoorbeeld goed in bent en dat hoeft helemaal niet groot te zijn, misschien kan je wel goed breien en wilde je ooit een trui maken en zag je daar ook best wel tegen op, maar je was er toch aan begonnen en gaande weg, zag je dat de trui die je in je hoofd had of van een patroon ook echt door jou gemaakt werd. dat gaf waarschijnlijk een goed gevoel en vertrouwen! maar het kan van alles zijn, van een kruiswoordpuzzel tot aan boodschappen doen, een recept daadwerkelijk omtoveren tot een gerecht wat op tafel komt te staan. Waar ben je goed in, of ben je in ieder geval redelijk tevreden over? roep dat gevoel op en went dat aan om je bij dit proces ook te ondersteunen. Daarnaast kan het helpen om ook een aantal andere dingen anders te doen, die er misschien helemaal niets mee te maken hebben. bijvoorbeeld je haar even net iets ander. je hoeft niet naar de kapper, al is het een speld in plaats van een elastiek, ik noem maar wat. rij een andere route wanneer je de deur uit moet en kijk wat je onderweg allemaal tegen komt. trek je kleding in andere combinaties aan. en misschien kan je er zelf ook nog een verzinnen. maak het gezellig voor jezelf. iedereen houdt van gezelschap en een kaarsje aansteken kan daar al voor zorgen. zorg voor jezelf, verwacht dat ook niet van anderen. jij moet het doen in dit leven en natuurlijk kan je daar altijd om hulp bij vragen van anderen, zoals je nu ook doet. misschien kan je stapje voor stapje weer contact maken met je vrienden, al is het een belletje of smsje of mailtje. zorg ervoor dat je jezelf ook op een andere manier voedt, niet alleen met eten. waar houd je van? lezen? of een favoriet tv programma? of kunst? spelletjes? sport? het kan helpen om de twee uur voordat je gaat slapen aandacht te besteden aan deze voeding en niet aan je verslaving (bijvoorbeeld eten). behandel jezelf met liefde. en misschien kan dat moeillijk vor te stellen zijn, soms helpt het al te doen alsof. ga lekker de natuur in en laat je erdoor raken, misschien door de geur van een bloem of in deze tijd, de geur van de bomen. besteed aandacht aan jezelf.

ik hoop dat ik je misschien hiiermee op gang heb geholpen, blijf je bewust van de keuze die je hebt. je kunt erof in geloven of niet en dat laatste haalt je alleen maar naar beneden en zo heeft het leven het niet bedoelt. geloof in jezelf, leef met de dag, leg de lat niet hoog en er zullen successen volgen. geloof me.

veel succes,

een vertrouwende decembergroet van,

Barbara

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik heb erg overgewicht help:

wij hebben een jack russel(ruwharig) 16 mnd is
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-03-28 19:46:57
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
welke mbo opleiding
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-17 12:30:52
Fopspeen tegen nachtmerries?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2013-04-21 00:12:00
welke remedie past het beste bij me?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-30 14:08:33

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+