Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

pathetische of pathologische leugenaar ?

[Gesteld op: 02-09-2007]

Toelichting:
hoe merk/ontdek ik het verschil en is er iets aan te doen ? is het te behandelen en te genezen ? Hoe ga ik met zo iemand om, en/of kun je er wel mee omgaan en/of samenleven. Kan ik er zelf iets aan doen om het te voorkomen of te herkennen of hij weer liegt of de waarheid spreekt. Ik ken hem nog niet zo lang en ik heb eigenlijk ook geen enkel referentie kader van zijn leven. Het is erg moeilijk maar ik wil het niet zomaar opgeven. Hij zegt dat hij in therapy is maar ja.......... Hij zegt ook dat het uit zijn jeugd komt, zeer moeilijke opvoeding, verstoten door zijn ouders, genegeerd, niet gewenst etc.
Maar ja ............ wat is waar en wat is niet waar. Hij gaat erg ver in zijn leugens, tot ongelukken en hartaanvallen toe...... !
Wat is hier aan te doen ?
Antwoord:
"Pathetisch betekent 'medegevoel trachtend te wekken' of, vaak in ongunstige zin, 'hoogdravend, gezwollen'; een pathetische leugenaar is iemand die op overdreven wijze de aandacht probeert te trekken door te liegen. Bij een pathologische leugenaar daarentegen behoort het liegen tot zijn ziektebeeld; pathologie betekent namelijk 'ziekteleer'. Een pathologische leugenaar kan het liegen niet laten omdat hij geestesziek is." (Bron: http://www.onzetaal.nl/advies/pathetisch.php)

Het is een moeilijke situatie. Het is heel moeilijk om een leugen van waarheid te onderscheiden. Vooal als je iemand nog niet goed kent en het ook moeilijk is om iemand te leren kennen als je niet weet wat een leugen is of wat de waarheid is als hij iets zegt. Jij kunt hem niet genezen. Dat is ÚÚn ding wat je van te voren moet weten. De enige die iets aan dat probleem kan doen is hijzelf. Ook al is het ook jouw probleem als je de beslssing neemt verder te gaan met hem.

En de enige manier om hem duidelijk te maken dat je graag wilt dat hij hulp zoekt is zeggen wat het met je doet. Spreek je gevoel uit naar hem. Maak geen beslssingen uit medelijden en cijfer jezelf ook niet weg. Offer jezelf niet op. Maak een keuze vanuit je hart.

Vaak gaat men een relatie aan met het idee dat het wel beter wordt als de partner veranderd. Maar naar mijn mening is het ook belangrijk dat je nu met hem kan leven op een goede manier. Je zal je dus zo moeten instellen dat jou dat lukt. Later begint deze minuut al. Je kunt hopen dat hij hulp zal gaan zoeken maar de enige die dat besluit kan nemen is hijzelf. Je zou dus op dat gebied afhankelijk zijn van zijn beslissingen. Maar het zou ook zo kunnen zijn dat hij dit niet doet. Mensen die pathologisch liegen zien dit vaak zelf niet meer. Het is een deel van hun leven. Waarheid en leugens vloeien als het ware in elkaar over. Je zal dit dus moeten integreren in je leven. Maar dit is wel iets dat je moet kunnen. Het is niet makkelijk.

Ik wens je heel veel kracht, licht en moed toe.

Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan pathetische of pathologische leugenaar ?:

Pathologische leugenaar?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-02-01 23:18:25
Hoe en waar kun je pathologisch liegen genezen?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-10-07 15:13:23
Kan een pathologische leugenaar van iemand houden?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-10-24 10:55:47
pathologisch liegen en vreemdgaan
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-11-22 12:37:55
Liegen
      [Gesteld in NLP]
2009-07-24 02:41:42

Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+