Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Re´ncarnatietherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Re´ncarnatietherapie

Zelf een vraag over Re´ncarnatietherapie? Klik hier.
Meer vragen over Re´ncarnatietherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Re´ncarnatietherapie op jouw website?Vragen over Re´ncarnatietherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Re´ncarnatietherapieVragen over Re´ncarnatietherapie via E-mail. Klik hier.

Waarom worstel ik met de normale levensloop.

[Gesteld op: 05-12-2009]

Toelichting:
Ik ben slim, hoog opgeleid en creatief. Getalenteerd dus in principe. (niet om op te scheppen maar om duidelijk te zijn) Toch klopt er iets niet. Ik verzuip in keuzes en onzekerheid in vrijwel alle aspecten van mijn leven. Ik wil geen deuren dichtslaan. Wil niet rijk worden of arm, wil niet werken maar ook niet stilstaan. Onderhoud slecht vriendschappen terwijl ik er wel mijn best voor doe. Liefdes gaan en komen. Vlam ik teveel, of ben ik onhebbelijk, of klopt mijn oordeel, ben ik te streng voor die ander, verwijt ik onterecht mijzelf. Ik weet het allemaal niet. Ik zit vast in mijn lichaam omdat mijn geest mij dol maakt. Mijn energie is veel sneller op dan anderen. Dat weet ik wel, maar het lukt niet om het te veranderen. Ik doe al jaren mijn best, en nog steeds.
Ik ben ook dol op liefde, maar schuw echte intimiteit. Zo is alles in mijn leven haast als een contradictie. Soms krijg ik een bemoedigend woord en dan denk ik: ik ga ervoor, maar die overtuiging blijft niet hangen. Rust is als mijn doel en vijand, en waarom snap ik niet. Ik begrijp het gewoon niet. Ik voel me niet thuis want ik snap het niet. Nu klinkt dit alles heel negatief, maar dat is wel betrekkelijk. Ik ben dol op de natuur, denk dat er antwoorden in zitten alleen zie ik ze niet. Mijn problemen zitten niet in hoe alles eruit ziet. Ze zitten in menselijke dingen, contacten, verhoudingen, relaties, cultuur. Ambities om geld te verdienen vind ik zo oppervlakkig, vrijwilligers die de wereld denken te kunnen verbeteren geloof ik niet. Ik wil graag liefde maar het lijkt meer op een overeenkomst in de realiteit. In essentie neem ik niets aan.

Waar komt dit vandaan? Is dit een 'vorig leven kwaal'? Als je eerdere levens hebt gehad, dan zou ik toch enige zinnegeving moeten voelen? Hopelijk heb je een idee, anders bedankt voor de moeite.
Antwoord:

Beste……… 

Bij een aantal van je zinnen, krijg ik beelden. Ik zet de zinnen hier even onder elkaar, in een wat logischere volgorde:

-  keuzes maken

-  ambities

-   deuren dichtslaan

-   de wereld denken te kunnen verbeteren

-  ik ga ervoor, maar die overtuiging blijft niet hangen

-  mijn doel en vijand

Dan zie ik beelden (en je mag ze symbolisch noemen of als een vorig leven beschouwen) van een jonge Pruisische soldaat (voor 1e w.o.), daarna beelden van een jonge Duitse/Oosenrijkse soldaat (2e w.o.). 

Deze laatste jongeman maakte vol overtuiging zijn keuze omdat hij carriere wilde maken. Zijn ouders waren het er niet mee eens, maar hij smeet de deuren dicht van zijn ouderlijk huis en ging er vandoor. Het leger in. Was ervan overtuigd vanuit zijn jongensachtige idealen dat zijn keuze de juiste was. Hij was ervan helemaal overtuigd, dacht de wereld te kunnen verbeteren aan de hand van wat hij zag/hoorde (politiek).

Hij ging ervoor, in de strijd, tegen de vijand vechten. Verloor al snel het leven voordat hij goed en wel begonnen was.Het gevolg hiervan: hij dacht op het laatst: wat een stomme keuze heb ik gemaakt, maar toen was het al te laat. 

Een leven daarna: je huidige leven nu: worstel je met alles waar die soldaat niet over nadacht. Je wikt en weegt, weet niet meer wat je precies wil, weet niet meer of je wel of niet een relatie moet beëindigen, verwijt jezelf van alles, maar de overtuiging blijft niet hangen. Logisch, dat je dat denkt.

Het sterven is niet goed begrepen (lees voor voorbeelden hoe dat werkt mijn boek ‘Diehards in de war’, zie website www.vorigelevens.nl) 

Misschien kun je jezelf losmaken van die oude overtuiging (normaal gebeurt dat via reincarnatietherapie, maar je kunt ook zelf het een en ander doen met schrijfopdrachten). Een brief schrijven symbolisch, aan die soldaat, dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met het feit dat zo’n vorig leven nog steeds in de weg zit. Je bent immers totaal een ander iemand, je bent zelfs beetje doorgeschoten in het teveel nadenken over keuzes. Maar, als je nu ergens voor kiest, doe je dat niet om in de oorlog je leven te verliezen. 

En over zingeving gesproken: dat leven van die soldaat had wel degelijk zin. Alles waar hij niet over nadacht, daar denk je nu wel overna. Dat is wat geleerd is. Alleen denk je nu te veel na en wik je en weeg je te vaak, en je snapte tot nu toe niet dat het met iets ouds te maken kon hebben.Als je NU keuzes maakt, is het altijd onzeker hoe dingen uitpakken. Maar omdat je slim, hoog opleid en creatief bent, getalenteerd, zul je niet dezelfde stommiteit begaan om te gaan vechten in het leger.

‘Ik ga ervoor’ is nu niet altijd verbonden met ‘mijn overtuiging blijft niet hangen’. Van vorige levens leer je voornamelijk hoe het anders of beter kan. Leren doe je als je struikelt en valt en weer op staat.   

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Re´ncarnatietherapie:
Vorige Levens


Gerelateerde vragen aan Waarom worstel ik met de normale levensloop.:

Pas-regeling en levensloop. Welke tabel(len)?
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2015-02-26 12:44:19
13e maand/vakantiegeld: cashen of in levensloop?
      [Gesteld in Financieel]
2008-11-30 03:07:12
Advies opname levensloop Politie
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2013-12-04 10:30:24
waneer werd er voor het eerst gebokst?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-03 10:26:37
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49

Gemiddelde score Re´ncarnatietherapie: 6.7 (111x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+