Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.

Beheerder worden?

De rubriek Geestelijke Gezondheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Geestelijke Gezondheid Klik hier.

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

Kloppen mijn vermoedens?

[Gesteld op: 03-12-2009]

Toelichting:
Goedenavond,

Ik loop al heel lang met het vermoeden rond dat ik seksueel misbruikt ben.
Ik heb het even losgelaten, maar de laatste tijd is het alleen maar meer aanwezig, en ik wil eindelijk weten of er inderdaad meer gebeurt is.
Sinds een maand heb ik een relatie met een hele lieve, begripvolle, geduldige jongen.
Hij heeft behoorlijk wat ervaring met seksueel misbruik uit zijn omgeving (relaties, familie), en herkende meteen het nodige aan mij hierin.
Het probleem is echter, dat ik mij niks meer herrinner.

Het enige wat mij sinds kort behoorlijk duidelijk in mijn geheugen zit, is een Duitse man die een tijd lang in een kleine caravan op het pleintje voor mijn geboortehuis gestaan heeft. Ik was een jaar of 4.
Hetgeen ik mij hier nog van herrinner is, dat hij altijd lief voor me was, mij altijd in zijn bont gekleurde, knusse caravan verwelkomde.
Hij heeft me ook een zelfgebreide pop gegeven, welke ik mee naar huis mocht nemen.

Ik weet sinds vorig jaar dat ik een lichte vorm van Autisme (PDD NOS) heb.
Maar ik en mijn ouders hebben altijd al vermoed dat er meer met me aan de hand is.
Ik herken me heel erg in de kenmerken als:

•moeite met ervaren en stellen van grenzen
•beschadigd zelfbeeld
•slaapstoornissen (ik heb voor zover ik me kan heugen regelmatig enge dromen. Mijn vriend merkte onlangs op dat ik onrustig slaap, schop en praat in mijn slaap)
•seksuele problemen (ik heb nymfomane- trekken, en zoek overal seks in)

Helpt u mij alstublieft verder. Ik ben echt toe aan duidelijkheid, en zou niet weten waar ik deze kan krijgen.

Groet
Antwoord:

Lieve Vraagstelster, ik begrijp goed dat je met vragen zit en heel wat onduidelijkheden hebt. Ik zelf heb ook heel veele rvaringen met dit onderwerp, ondaks dat dit eigenlijk niet in mijn groep van adviseurs valt wil ik er dus toch even op ingaan.

Als men als heel klien kind misbruikt is kan je je voorstellen dat je dan nog helemaal niet bewust bent van de foute dingen en dus hier ook niet echt een trauma van over hoef te houden, mits er natuurlijk heel veel pijn bij gekomen is en dwang, dan zal dit weer heel erg de rest van je leven beinvloeden. In u geval denk ik , als dit gebeurd is, dat het gegaan is op de zogenaamde kinderlokker manier, die met heel veel kadootjes en lieve woordjes aan zijn trekken komt. Beide gevallen hadden natuurlijk nooit mogen gebeuren hoe dan ook.

Nu bent u aan het zoeken naar antwoorden op uw ongebruikelijke manier van leven, ik bedoel u bemerkt uw onrust, seksuele problemen en dergelijke. Nu is het natuurlijk heel moeilijk om te gaan zeggen dat dit inderdaad komt door eventueel misbruik. Het lijkt me zo onduidelijk als wat en de zekerheid van misbruik is er niet. Ik zou u dna ook aanraden om eens contact te nemen met uw huisarts en dan een verwijzing nmaar een psycholoog aan te vragen. Hier kunt u uitleggen waar u mee loopt en wat u tegen komt op het moment. Mogelijk zou dna eventueel met hynotgherapie, waarbij u onder hypnose komt, meer naar voren kunnen komen. Moisschien zelfs dat u zover terug in de tijd kan kijken dat u kan aangeven of die man iets met u heeft gedaan.

Het gevaar echter vind ik dan, dat je die tijd weer opnieuw meemaakt en als er dan enge dingen zoijn gebeurd, dit nu wel weet te verklaren, dus ook zal ervaren als trauma. Hierdoor kan het voor u echt erg worden. Gelukkig bent u dan bij mensen die ervarin ghier mee hebben. Die kunnen u dan gelijk goed begeleiden.

Als u er zkeer van bent dat het allemaal waar is, dan kan u op een eenvoudige manier starten met uzelf beschermen tegen het grote verdriet en dat is proberen te accpeteren dat u wat is aangedaan en niet uw schuld is. Dit is meestal de eerste stap om te beginnen met het verwerken. Daarna is het goed om in een lotghenoten groep er alles uit te gooien en een sgoed je gevoel luchten. Geloof me die groepen werken echt.

Voor het moment om u antwoord te geven op uw hulp vraag denk ikd at ik dhoierin duidelijk heb geadeviseerd, ik wl nog even aangeven, dat het een zeer ernstige zaak is en dat als u indertdaad, wat nu niet echt duidleijk is, bent misbruikt, wat u dan wil met de dader. Als u hem wilt aanklagen vrees ik dat de signalen van nu te weinig hard kunnen maken om hem daadwerkelijk in sataat van beschuldiging te stellen. U komt dan heel dicht bij smaad en wraak, dus hier moet u goed voor oppassen.

Nogmaals ik denkd at hulp van een therapie u zeker verder gaat helpen. Misschien alk alleen om uw gevoel en dergelijke weer op een goede lijn te krijgen. Ik denk dta uw omstanders u zeker zullen steuen, Ik wens u veel succes en hoop dat u mij op de hoogte houd via een reactie. Mocht u verder nog vragen hebben dan kan u dity ook doen onder de groep sexueel misbruik. Nogmeaals het allerbeste en hopelijk vind u een antwoord. Vriendleijke groeten JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kloppen mijn vermoedens?:

blaastest op werkplek.
      [Gesteld in Arbeidsrecht]
2007-04-18 12:49:19
welke schoolkeuze basisonderwijs is het beste?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2007-06-13 16:12:20
Kan ik stappen ondernemen tegen een collega ?
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-10-26 13:54:27
hoe kom ik in contact met prostituees?
      [Gesteld in Prostitutie]
2009-11-24 14:40:12
wat moet ik doen om mijn dochter bij mij te houden
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-11-27 14:14:31

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+