Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Welke bachbloesem kan ik best gebruiken?

[Gesteld op: 02-12-2009]

Toelichting:
Er zijn bij ons heel wat veranderingen (verhuis, nr school, potje) op komst en mijn dochter van 2,5 jaar merkt dit. Ze is heel aanhankelijk en gaat niet meer graag naar de kribbe. Welke kan ik best geven? Rescue? En hoeveel dan? Dank.
Antwoord:
Beste meneer/mevrouw,

Bij moeite met veranderingen, weinig flexibel zijn en daardoor gevoelig voor invloeden door de veranderingen, en daardoor mogelijk moeilijk bij zichzelf te kunnen blijven, hiervoor is de BB-remedie Walnut. Wanneer ze moeite heeft om alleen te zijn, hiervoor is Heather. Voor verdriet,(zichtbaar/onzichtbaar)  is star of Bethlehem. Deze drie zou ik zelf geven ! Maar misschien beter nog, zelf nemen ! Daar de ouders vaak de onbalans weerspiegelen van de ouders, of gewoon voelen dat het anders is als anders. Dus ik zou hierbij willen zeggen, neem Bachbloesems zelf ook in. Rescue is een remedie voor momenten van groot verdriet, angst voor de tandarts examen, bij het zien van een ongeluk, bij spannende momenten die een shock teweeg zouden kunnen brengen. Het zorgt dat je er bij blijft, er geen trauma ontstaat en je normaal blijft functioneren. Het is de samengestelde remedie voor zulke momenten. Dus wanneer uw dochter plots in huilen uitbarst voor de kribbe, zou u als rescue van te voren in een drinkflesje kunnen doen, als een stukje troost ! Ook zelf van te voren innemen scheelt dat ze uw verdriet of angst voor haar verdriet oppakken kan. Dus blijf vooral bij uzelf en los uw eigen problemen zoveel mogelijk op, bij een volwassene (vriend-/din, partner, moeder/vader wie dan ook). Hiermee houd u uw gezondheid van de kinderen en van u zelf in balans.

Hiermee voorkomt u mogelijk ook het in de toekomst de problemen steeds vinden in de kinderen i.p.v de sleutel in u zelf te bliven vinden. Ook voorkomt u (en anderen) dat men de problemen van de ander koppelt aan zichzelf of andersom de problemen van zichzelf koppelen aan de ander. Dit geld niet alleen voor u, maar zou ik eigenlijk aan vele ouders willen zeggen, puur ter voorkoming van de ontwikkeling van een kijk op de wereld waar u zich later weer met veel pijn en moeite uit moet zien te worstelen omdat de kijk op de wereld niet klopte met de werkelijheid. En dit kan jaren duren om er weer van te worden bevrijd ! Hiermee voorkomt u veel leed.

Kinderen ervaren de wereld heel, heel anders als volwassenen. Het is niet te vergelijken. Misschien weet u het zelf nog wel van vroeger. Kinderen zijn kinderen, volwassen, volwassenen, net als een appel geen peer is en andersom. Daarom moeten de ouders zich liefst zoveel mogelijk vanuit hun eiegn kind zijn, met daarboven de volwassenheid richten naar de kinderen, en nooit andersom. Volwassen zijn het stuk veilgheid, geborgenheid van de kinderen. Ze zijn het ! Wanneer ze dit niet zijn, hebben de kinderen een groot probeem, maar de verantwoordelijkheid ligt altijd bij de ouders. En de kinderen hebben zich er naar te richten, en daarom mogen de ouders ook vanhet kind verwachten dat deze zich houd aan de regels en hieraan gehoorzaam zijn om dit stuk geborgenhied, bescherming, troost en veiligheid te verdienen.

En heel vaak projecteren de ouders hun problemen op de kinderen, terwijl het meestal precies andersom is.

Ik wil niet zeggen dat de kinderen zelf geen problemen zouden kunnen hebben, maar ik denk zelf dat men zoveel als mogelijk moet worden voorkomen dat de gedachtegang andersom een vast iets wordt, dit is zoals het over het algemeen helaas vaak ook al gebeurd. Doordat de ouders het zelf ook niet begrijpen in zichzelf. Het kind wordt dan logischerwijs vaak ook niet begrepen.

Dus eigenlijk is het zo, hoe beter de ouders in balans zijn des te beter zijn de kinderen het ook. Dus liefst proberen zelf in harmonie te leven, zoveel mogelijk en hier aan te werken en niet te veel op de kinderen letten en hier aan aanpassen, dit omdat het vaak andersom werkt.

Door 7 jaar als kraamverzorgende gewerkt te hebben heb ik dit heel vaak meegemaakt. Dus probeer zoveel mogelijk wanneer er de rust en de tijd is even tot rust te komen en in balans, des te beter voelen de kinderen zich in uw buurt, ervaren een stuk rust, veiligheid en geborgenheid. Wanneer deze rust er niet is, dan voelen kinderen dit als een soort muur, die er tussen de ouder(s) en het kind zit, met mogelijk een groot gevoel van gemis. En dit gemis wordt geuit, en daar is niets fout, mis of verkeerd aan, en dit mag er allemaal zijn en moet nooit worden genegeerd of weggedrukt, daar het natuurlijke gevoelens en emoties zijn die iets aan willen geven. Maar wanneer het een probleem dreigt te worden, langdurig, dan zou ik er meer energie in gaan steken. Maar over het algemen wil het gedrag van de kinderen zeggen, er moet iets gebeuren, er is iets niet zoals het lopen moet.

Wanneer u mij persoonlijk wil bereiken, via mail of telefoon, kan dit altijd, via het contactformulier op mijn website: www.bachbloesem-advies.nl  Ook voor bestellingen, consulten en dergelijke.

Hopende u zo voldoende info. te hebben gegeven en weer een stukje verder te hebben geholpen,

met vriendelijke groet,
Gratis adviseur.
 
Reactie vraagsteller:
Beste mevrouw, dank voor uw antwoordje. Ik vind het wel vrij moeilijk verwoord. Ik denk dat u, concreet, bedoelt dat je er gewoon voor moet zorgen dat je jezelf goed voelt bij de veranderingen en dat je dat dan ook zal uitstralen. Ik denk wel dat mijn dochtertje zich goed en veilig voelt bij ons, maar even niet in de kribbe. Ik weet natuurlijk niet wat daarvan de reden is, misschien dat ze het daar wat beur wordt? Maar ik kan natuurlijk ook niet binnen kijken, spijtig genoeg. Hopelijk wordt het snel weer beter.
Vriendelijke groeten
 
Antwoord Beheerder:
Beste vragensteller/-stelster,

Misschien kunt u eens navragen in de Kribbe, hoe ze tegen uw dochter aankijken en of zei misschien ook opmerken dat ze anders in haar vel steekt. Misschien is er samen iets aan te doen haar weer met plezier naar de Kribbe te laten gaan!

Succes en sterkte !

Vriendelijke groet,
Gratis adviseur.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Welke bachbloesem kan ik best gebruiken?:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Welke belangen vertegenwoordig het bestuurslid ?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2011-01-14 15:08:12
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+