Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Welke kleur tegels en achterwand voor onze keuken?

[Gesteld op: 01-12-2009]

Toelichting:
We hebben een donkerbruine hoogglans hoekkeuken (3 x 3.5 meter) gekocht waarbij de plint van RVS is. Slechts aan 1 kant komen 2 klepkastjes (ook donker bruin) te hangen. Aan de andere kant een RVS afzuigkap. Het blad is van wit composiet met een heel licht werkje er in. Aan de achterwand loopt het composiet ca. 15 cm. door (een plint). Nu willen wij de achterwand wit maken (verven) en op de vloer een donkere (bruin/antraciet) tegel plaatsen. De keuken is op zuidwesten gelegen en krijgt voldoende zonlicht binnen. De keuken is open en in de woonkamer ligt een eiken whitewash vloer. De groote van de keuken is 3 x 3,5 meter. De kleuren die we in woonkamer gebruiken zijn: witte kozijnen, donkere antraciet in betweens gordijnen, aan de zuidzuide zijn de muren wit gesaust en aan de andere zijde is er een donker behang met werkje er in (te lastig om te omschrijven). Wat vindt u van ons plan om de achterwand van de keuken wit te maken en de vloer donker?
Antwoord:

Sorry voor de late beantwoording. Topdrukte deze week bij mij.

Het is lastig om te beoordelen hoe de donkere vloer zal uitpakken bij een donkerbruine keuken als ik de kleuren en de keuken met de lichtinval niet kan zien.

Het lijkt mij in elk geval raadzaam om qua lichtsterkte enig contrast aan te houden tussen de donkerbruine keuken en de vloer. (en naast hoogglans een matte vloer, maar ik neem aan dat de tegel mat is) Maar bij een donkerbruine keuken hoeft echt geen hele lichte vloer. Het contrast kan dan ook weer te groot worden. Een ‘midden kleur’, dus wat lichter dan de donkerbruine keuken, zou wel mooi zijn, lijkt me. Is de tegel meer donkerbruin of meer grijs? Met donkerbruin bij donkerbruin zou ik oppassen, het kan ook teveel bruin worden. Grijs, ook een donkerder grijs, lijkt me beter passen bij de donkerbruine keuken dan een voornamelijk donkerbruine vloer. Grijs en donkerbruin is een mooie, wel chique combinatie. Maar nogmaals, ik zou de kleuren moeten zien, voor een goed advies. Verder moet u zich realiseren dat donkerbruin veel licht absorbeert en dus veel licht nodig heeft, ook ’s avonds. Zorg dus voor goede verlichting.

De witte (of liever offwhite) achterwand is een goede en veilige keus. Is het aanrecht spierwit of een offwhite? Hopelijk het laatste want spierwit samen met donkerbruin geeft een te groot en hard contrast. Probeer een verfkleur te vinden die de kleur heeft van het aanrecht. De achterwand zou ook een kleur kunnen krijgen, als u daar van houdt. (worden in de woonkamer alleen neutrale tinten gebruikt of komt er nog een kleur voor?) Ik denk aan grijs (in de kleurtoon van de vloer), maar niet te donker, zeker niet als de achterwand een groot oppervlak beslaat, want er moet ook een duidelijk lichter vlak in de keuken komen naast de donkere keukenkasten en vloer. Of (eveneens niet te donker) groengeel, als u wel van een beetje kleur houdt. Dat staat erg mooi bij donkerbruin past ook prima bij wit en grijs. Lijkt u dat wat, dan is het zaak de juiste kleurtoon en nuance uit te kiezen.

Concluderend, rekening houdend met de beperking dat ik uw ruimte en de kleuren niet gezien heb, zou ik kiezen voor een voornamelijk grijze vloer die wat lichter is dan de keukenkasten en een offwhite of lichtgrijze achterwand. En houdt u van kleur, kies dan een groengeel (als u in de woonkamer neutrale tinten of kleuren gebruikt die hiermee goed combineren)

Kies de tegelvloer zorgvuldig en kijk of de kleuren van de tegel passen bij de gebruikte kleuren in de woonkamer (het antraciet, whitewash vloer, behang). En natuurlijk bij het donkerbruin van de keukenkasten! Kies eerst de tegelvloer en daarna de verfkleuren. Er zijn veel meer verfkleuren dan kleurkeus in tegels, dus de juiste kleurtoon en nuance bij de tegel vindt u sneller dan andersom.

Wilt u meer kleuradvies, bijvoorbeeld bij u thuis, neemt u dan vrijblijvend contact op voor (prijs)informatie.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar      

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur tegels en achterwand voor onze keuken?:

Kleuradvies achterwand keuken.
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2009-05-07 10:22:19
kleuradvies
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-11 14:40:02
Hoogglans keuken en ouderwetse vloer, kan dat?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-07-04 15:03:02
nieuwe keuken
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-02-13 13:37:47
Welke keukentegels passen bij mijn keuken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2012-06-16 10:58:33

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+