Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Homeopathie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Homeopathie en krijg online een antwoord van de specialist in Homeopathie

Zelf een vraag over Homeopathie? Klik hier.
Meer vragen over Homeopathie.
De huidige beheerder van de rubriek Homeopathie:
Naam: Bianca Wezenberg
Bedrijf: Praktijk voor klassieke homeopathie
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Bianca Wezenberg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HomeopathieVragen over Homeopathie via RSS. Klik hier.
RSS over Homeopathie op jouw website?Vragen over Homeopathie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HomeopathieVragen over Homeopathie via E-mail. Klik hier.

Weerstand baby verhogen deze periode?

[Gesteld op: 24-11-2009]

Toelichting:
Goedemorgen,
ik als mama van n dochtertje van 3 maanden vraag me in deze periode af: bestaat er ook een homeopatisch middel om de weerstand van een baby van deze leeftijd te verhogen.
Lijkt me eerlijk gezegt wel een fijn plan nu met al die enge griep.
Ze mag niet ingeent worden maar ik moet eerlijk zijn: weet niet of ik t als t wel gemogen had wel had laten doen.
Bestaat er eventueel ook iets waar wij als ouders en broer van 9 onze weerstand mee kunnen verhogen zodat de kans kleiner is dat wij haar besmetten?
Met vriendelijke groet:
Debby Lagro
Antwoord:

Beste Debby,

Ja er bestaan natuurlijk geneesmiddelen die de weerstand van een kind verhogen. Maar die schrijf je normaal gesproken alleen voor als er iets aan de hand is dat wijst op een verminderde weerstand. In de homeopathie is het zo dat je alleen voorschrijft als dat noodzakelijk is. Er zijn een aantal dingen die de weerstand van je kind te beïnvloeden. Allereerst is het zo dat het afweersysteem van een kind zich gedurende het eerste levensjaar langzaam ontwikkeld. Bij de geboorte heeft het afweerstoffen van jou meegekregen die gedurende het eerste levensjaar langzaam maar zeker wordt afgebroken door het lichaam van het kind zelf. Gedurende die tijd ontwikkelt de eigen afweer zich. Nu is het niet zo dat het kind helemaal onbeschermd is. We maken in de geneeskunde een onderscheid tussen specifieke afweer en algemene afweer. De algemene afweer doet het vanaf dag één. Die is ongericht en werkt tegen elke bacterie of vier is die niet in het lichaam thuishoort. De specifieke afweer is gericht op een specifiek soort bacterie of virus. Dat is de afweer die zich gedurende het eerste levensjaar ontwikkeld. Beide soorten afweer worden beïnvloed door de kwaliteit van de voeding, de hoeveelheid stress die het kind krijgt te verwerken, en dat waarmee het kind in aanraking komt. Wat betreft voeding is eigenlijk niets beters dan borstvoeding ( ook omdat gedurende de borstvoeding en nog afweerstoffen die na de geboorte zijn aangemaakt in het lichaam van de moeder worden doorgegeven aan het kind). Indien je geen borstvoeding kunt geven is dat pech voor jou en het kind. Kiest dan de kunstmatige voeding in ieder geval op biologische grondslag. Dat geeft in ieder geval aan natuurlijke en betere kwaliteit. Verder is stress een hele belangrijke factor die het afweersysteem vermindert. Zorg dus dat je kind een rustige veilige warme omgeving krijgt. Dat helpt. Zo'n heel jong kindje is eigenlijk nog te jong om bijvoorbeeld vitamine C te geven ( waarvan bekend is dat dat de afweer verhoogd). Zodra het kind eraan toe is zou je hem of haar een fruithapje kunnen geven met daarin verse appels ( waarin flink wat vitamine C zit).
Deze dingen gelden natuurlijk ook voor jullie als ouders en voor haar broer. Daarmee kunnen jullie je eigen weerstand verhogen en maakt de kans dat jullie de griep ontwikkelen kleiner.
Het is zo dat we per dag met miljoenen verschillende bacteriën en virussen in aanraking komen. Daarvan zijn een flink aantal instaat om ziekte symptomen te veroorzaken. Toch worden we niet ziek. En dat komt omdat onze weerstand instaat is om te voorkomen dat die bacteriën of virussen een feestje beginnen in ons lichaam. Jullie zijn allemaal al lang met het griepvirus in aanraking geweest. Het heeft dus vooral met de kwaliteit van de afweer van je lichaam, en de geestelijk mentale toestand, te maken of je vatbaar bent voor de griep of niet. Daarnaast is het zo dat het griepvirus zichzelf muteert en daardoor naar 7-11 jaar zo veel veranderd is dat ons afweersysteem en niet meer herkent. En dan moet er dus een vernieuwing van de afweer plaatsvinden. Hoe vaker je een gezonde toestand in de normale leven stroom met bacteriën en virussen in aanraking komt hoe actueler je afweersysteem is. Een groot onderzoek in Engeland in de jaren 90 heeft laten zien dat kinderen die op het plattelandsleven met veel meer bacteriën en virussen in aanraking komen en veel actiever en gezonder afweersysteem hebben dan stadskinderen die in sterielere omgeving opgroeien. Dit laat aan de ene kant zien dat in aanraking komen met bacterie en virussen als het kind verder gezond is prima is. Aan de andere kant laat zien dat de grootstedelijke leefomgeving voor een opgroeiend kind in dit opzicht in ieder geval niet gezond is.

Samengevat: eet goed en gezond, vermijd stress, regelmatig naar buiten de natuur in en veel liefde zijn de factoren waarmee je kunt voorkomen dat je kind snel ziek wordt.

Je schrijft dat je kind niet ingeënt mag worden. Is dat vanwege een medische oorzaak? Of is het meer vanuit een levensovertuiging? Als het eerste het geval is moet je dus heel goed kijken of dat wat het kind heeft eventueel de weerstand kan verlagen. In dat geval zou je met een homeopathische behandeling mogelijk het kind kunnen helpen om weerbaarder te worden. Maar dat moet dan wel in samenspraak met een homeopaat bij jou in de buurt waarmee in een afspraak maakt. Als je dat zou willen geen je erin vinden op de website van de vakvereniging NVKH.nl

Het is een wat een lang verhaal geworden maar dan heb je in ieder geval de informatie die verder kan helpen. succes

Franc Müller

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Weerstand baby verhogen deze periode?:

Met klein baantje babyuitkering vervallen?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-04 14:14:14
Zoontje 3.5mnd huilt bijna altijd! Ernstig?
      [Gesteld in Huilbaby]
2009-10-01 12:09:03
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
uitbetaling salaris veranderd
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Gelderland]
2014-09-12 11:30:54
vragen over de nieuwe berekening per jaar ivm Aanp
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2016-05-12 21:20:50

Gemiddelde score Homeopathie: 8.5 (92x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+