Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: Reëel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Heel erg in onzekerheid

[Gesteld op: 24-11-2009]

Toelichting:
Goedemorgen. Sinds kort heb ik een relatie met iemand die ik al ken van vroeger. Hij heeft vrij snel gevraagd of ik bij hem in wilde trekken, dus ik dacht dat hij het fijn vond om mij in de buurt te hebben. Echter:
- Hij stelt mij niet voor aan vrienden
- Geeft me nooit complimenten
- Bedankt me nooit ergens voor
- Zegt dat hij me niet kent, maar dat is het juist!
Ik vraag honderduit over wat hem bezighoudt, want ik ben in hem geïnteresseerd. Hij vraagt niets aan mij en dan 'zeurt' hij ook nog dat hij me niet kent!

Waarom vraagt mijn huidige vriend niets aan mij? Hij heeft nooit lange relaties gehad en irriteert zich snel aan iemand, maar heeft dit niet bij mij zegt hij. Ik krijg het vermoeden dat ik alleen met hem samenwoon omdat het hem wel gemakkelijk uitkomt met lagere maandlasten, iemand die het huishouden doet en waar hij sex mee kan hebben.

Hij heeft al gezegd dat hij niet goed is in het geven van bijvoorbeeld complimenten. Maar als je iets oprecht mooi of leuk vindt, kun je dit toch zeggen? Afgelopen weekend zei hij me dat hij me geen zekerheid kon geven.

Ik weet gewoon niet zo goed wat ik ervan moet denken, hij praat graag over zichzelf en heeft overduidelijke interesses in rum, sigaren en muziek (Cuba is ook één van zijn passies). Hij vroeg aan mij wat mij interesseert, want hij kent me niet zegt hij dan. Maar dan denk ik: vráág dan wat! Ik wil gewoon niet te arrogant overkomen door steeds over mezelf te praten.

Sorry voor mijn lange verhaal, maar ik wil gewoon weten of ik niet wordt misbruikt. Te meer, omdat er meer signalen zijn: hij wil niet echt hand in hand lopen. Maar misschien is dat wel iets voor 16-jarigen of voelt hij zich benauwd. Ik neem initatieven voor wat betreft intiem zijn. Zo ook: in de eerste paar weken wilde ik naar mijn werk gaan zonder afscheidszoen. Hij riep me dan terug met: "mag ik geen kusje meer?" Nu kan ik gewoon weggaan zonder dat hij erom roept.

Tsja, wat een twijfels he? Maar ik heb het gevoel dat ik mijn ogen goed open moet houden, voordat hij me gaat kwetsen. Want daar ben ik erg bang voor en zit in onzekerheid.
Geef me alstublieft advies over wat er in het hoofd van mijn vriend omgaat en hoe ik daar mee om kan gaan en of het signalen zijn van bijvoorbeeld bindingsangst of dat hij me eigenlijk niet wil (omdat hij geen interesse toont).
Antwoord:
Je zult gewoon bij jezelf ernstig te rade moeten gaan of dit de man is waar je een duurzame relatie mee wilt. Hij heeft geheel andere opvattingen over een relatie onderhouden dan jij. Jouw behoeften worden niet vervuld in ieder geval lees ik, er is doorlopend sprake van verbazing, teleurstelling, verontwaardiging, wantrouwen, etc bij jou. Allemaal negatieve emoties. Ik ben bang dat deze relatie voor jou nog goed gaat werken.
Ik kan niet zeggen of jouw vriend jou misbruikt. Hij is zoals hij is en jij zult het daar mee moeten doen, of niet natuurlijk. De keus is aan jou of er voldoende overblijft dat de moeite waard is om hiermee door te gaan op deze wijze.

Groet Jan
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Heel erg in onzekerheid:

Bestaat er positieve kracht na glaasje draaien?
      [Gesteld in Paranormaal]
2009-01-12 23:57:08
Heb ik een vorm van bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-09 20:08:24
wat is wijsheid??
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-10 13:45:18
Onzekere vriendin, kan mij niet vertrouwen
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-04 02:41:16
Ik ben nog niet ontgroent is dat raar?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-07-10 12:08:36

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+