Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Hulp voor 24 jarig meisje

[Gesteld op: 23-11-2009]

Toelichting:
Hallo, ik zit met een groot probleem. In 2007 heb ik samen met mijn ex een huis gekocht. Na een half jaar zijn we uitelkaar gegaan. Ik heb toen een nieuw huis gekocht (alleen) Mijn ex kon niet direct de hypotheek overnemen omdat hij zijn baan kwijt raakte. Hij besloot om voor zichzelf te gaan werken, waardoor het heel lang zou duren voor ik van het huis afkon. In goed vertrouwen en omdat hij zo graag dat huis wilde hebben, hadden we afgesproken dat ik zolang het moest op dat huis bleef staan Hij betaalde netjes de hypotheek. Zo ging het anderhalf jaar goed tot 2 weken geleden. Hij is namelijk opgepakt omdat hij verdacht word van een zeden delict. Het is 99.9% zeker dat hij voorlopig niet vrijkomt. Ik zit nu echt met m'n handen in het haar. Aangezien de hypotheek 900 p/m is. Wat kan ik doen. Ik sta al 2 jaar niet meer ingeschreven op dat adres Wat ik ook zo raar vind is dat ik mijn huidige woning kon kopen terwijl ik al een hypotheek samen met m'n ex had. Ik heb zo'n gevoel dat mijn adviseur gesjoemeld heb met de hypotheken. Ik ben pas 24 jaar en verdien niet veel. Kunt u mij vragen beantwoorden?

Mijn dank is heel groot

Groetjes Nicole Hensem
Antwoord:

Hallo,

Stel dat u in gemeenschap van goederen getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft. In deze situatie moet u bij scheiding de waarde van het huis gelijk verdelen. Een van u beiden kan natuurlijk beslissen in het huis te willen blijven wonen, maar dan moet diegene wel genoeg geld hebben om alleen de hypotheek op te brengen en de ander uit te kopen. Is dat geld er niet, dan is de verkoop van het huis onvermijdelijk. Hiermee wordt de hypotheek afgelost en de winst of het verlies erop verdeelt u onderling.

Ik heb de indruk dat U niet op papier hebt staan dat je ex het huis met de hypotheek over zou nemen. Is dit niet het geval dan heeft U nu een groot probleem.  gezien uw ex in de gevangenis zit kunt U de hypotheek niet opbrengen.

Indien uw ex-partner in staat is het huis en de hypothecaire lening over te nemen, moet u door de kredietgever de “verbreking van uw hoofdelijkheid” laten inschrijven om zich ervan te verzekeren dat de kredietgever zich niet tot u kan richten als uw ex-partner zijn verbintenissen betreffende de terugbetaling niet nakomt. Indien u samen “hoofdelijk en ondeelbaar” een lening hebt afgesloten, kan de kredietinstelling zich immers richten tot elk van u beiden voor wat betreft de terugbetaling. Indien u verbonden blijft met de lening, blijft uw naam voor deze lening geregistreerd in het bestand van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren ; u riskeert bijgevolg moeilijkheden te ondervinden indien u een nieuwe lening wenst af te sluiten.

Groeten Carla Clabbers

 
Reactie vraagsteller:
Beste Carla,

Toen wij in januari besloten hadden om uit elkaar te gaan wilde mijn ex het huis op zijn naam hebben. Helaas kon hij alleen de hypotheek niet overnemen. Een goede vriend wilde mijn hypotheek overnemen (dit was al in werking gezet) maar helaas kregen hun ruzie waardoor dat niet doorging. Toen kreeg mijn ex een nieuwe vriendin maar zij had geen werk. Haar pleegvader wilde toen wel de hypotheek overnemen maar omdat hij en zijn vriendin continu ruzie hadden durfde haar pleegvader de hyotheek ook niet over te nemen ( de stukken voor aanvraag liggen er nog) Toen veroorzaakte mijn ex een auto ongeluk (hij wilde zelrmoord plegen) waar twee mensen bij betrokken waren. Hij werd ontslagen. Hij moest en zou voor zichzelf beginnen, waardoor het min, 3 jaar zou duren voordat hij de hypotheek op zijn naam kon krijgen.
Ik had, toen we uitelkaar besloten te gaan, het huis moeten verkopen. Alleen wilde mijn ex dat toen niet omdat hij mij garandeerde dat het allemaal goed zou komen en nu 2 jaar verder is hij dus opgepakt omdat hij een meisje van 14 verkracht heeft.

Het is een heel bizar verhaal maar het komt er nu op neer dat ik hier flink de dupe van ben. Ik heb al gesproken met een advocaat en hij geeft me weinig kans aangezien ik getekend heb voor dat huis. Hij zei tegen mij dat ik wel kan proberen om de schuld op hem te verhalen maar dit kan pas achteraf. Hij krijgt waarschijnlijk 2 tot 5 jaar gevangenis straf (hij heeft ook bekend). Nu heeft hij geen inkomen waardoor ik de schuld moet betalen (de schuld word waarschijnlijk 25.000euro) dus u begrijpt dat ik er helemaal door heen zit. Ik heb nl al m'n zaken op orde. Ik heb ondertussen een eigen huis gekocht en heb geen achterstand/ leningen. Formeel ben ik eigenaar van dat andere huis maar heb helemaal niks met dat huis. Woon er al 2 jaar niet meer.

Het huis staat nu te koop en heb al contact gehad met de bank. Ze weten van de situatie af maar kunnen niks doen. Hun willen gewoon hun geld hebben en als de hyotheek niet meer betaald kan worden word er bij mij loonbeslag gelegd.

Wat mij vraag aan u is... denkt u dat als ik een advocaat in de arm neem of ik dan de schuld op mijn ex kan verhalen? Ik heb geen geld om een advocaat te betalen maar heb me laten vertellen dat ik misschien wel recht heb op een advocaat van onvermogen. Maar heeft dit wel zin. Kijk de rechter ook naar een emotionele kant?

Ik woon al 2 jaar niet meer indat huis.. Mijn ex heeft alles tegen gewerkt waardoor ik nu goed in de nesten zit. Hij hoeft nu niks te betalen.

Ik hoop dat u mij advies kan geven.

Bedankt


Groetjese Nicole
 
Antwoord Beheerder:

Hallo Nicole,

Heb contact gehad met de jurofoon.  bel 0900-1411 Elke werkdag van 8.00u tot 20.00u bereikbaar (80cpm max 40 euro)

Groeten Carla Clabbers

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hulp voor 24 jarig meisje:

Voogdij minderjarig kind na overlijden moeder
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-27 15:57:20
seksueelgeaardheid .
      [Gesteld in Seksualiteit]
2010-02-27 00:07:13
wat kan je doen tegen verraders en overdragers?
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2009-10-19 22:23:56
Wie is het, en wat betekent het?
      [Gesteld in Dromen]
2011-06-16 12:11:05
12 jarig kind moet 250 euro pm kostgeld betalen
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-10-17 13:10:21

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+