Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

stem en aandeelrecht bij splitsing appartement

[Gesteld op: 23-11-2009]

Toelichting:
huis van 3 appartementen met nu 1 eigenaar met de naam X. Ik koop 1 appartement de andere 2 worden nu nog verhuurd door X. Moment van mijn koop start vve volgens splitsingsreglement van 1992 met AANPASSINGEN en wenst X (via splitsingsakte) 2 stemmen (1 per appartement waar hij eigenaar van is) tegen mijn 1 stem en X wenst 10/19 aandeel (2 x 5/19 per appartement) tegen mijn 10/19 terwijl ze hetzelfde opp. hebben. mag dit. In zijn aanpassingen gemaakt op het splitsingsreglement van 1992 zijn tegenstrijdige artikelen omtrent de gemeenschappelijke zaken. Het ene artikel zegt ieder voor zich (vb dubbel glas en cv) en het andere artikel is het voor VVE. Het klinkt alsof X alles te zeggen heeft en ik dan zowat de helft moet meebetalen (9/19) Moet ik afzien van de koop hierdoor? zoniet waar moet ik op letten en moet ik naar juridisch adviseur. Daarnaast: er zit nu geen badkamer,cv en dubbelglas in. Ik wil dit allemaal doen en zelf betalen maar niet als ik OOK een jaar later mee moet betalen voor de bovenburen. Verder wil ik een open keuken dus een gat in de draagmuur.(het is niet duidelijk of ik hier toestemming voor moet vragen) Kortom kan ik voor de koop mijn verbouwsplannen vastleggen en akkoord voor krijgen (nu er nog geen vve is) en dat ik niet ook nog later voor de rest moet meebetalen? En: in splitsingsakte las ik dat je niet zomaar aanbouw mag doen. Er is nu al een aanbouw vd keuken en die staat niet op de kadastrale kaart. Ik wil deze niet afbreken! hoe krijg ik dit geregeld? Ik wil het huis echt graag maar ben bang dat ik misschien uit gemolken word en wil dit juridisch voorkomen.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Een aantal vragen... Ik zal proberen ze allemaal naar behoren te antwoorden maar schroom niet als ik u niet goed begrepen heb hier nog even op terug te komen?

1 Dit mag. De verkopende partij, in feite de splitsende partij, is vrij om de spitsingsakte vorm te geven, mits met in achtneming van de regels. Als in deze akte een bepaalde stemverhouding is opgenomen dan is eigenlijk aan u de keus hiermee accoord te gaan of, als verkoper niet over te halen is, van koop af te zien. Klinkt een beetje koud maar zo is het.

Aanpassingen op een Modelreglement (verder MR) zijn infeite huishoudelijkreglementregels. Deze vallen lager dan het MR. Een lagere regel mag nooit in strijd zijn met een hogere, dus dat kunt u aanvechten.

Inderdaad heeft een eigenaar met een meerderheid van stemmen het nagenoeg voor het zeggen mits de regels en het beginsel van billijk- en redelijkheid gevolgd worden.

Een badkamer en dubbel glas hoeft u alleen zelf te betalen als dit niet onder het gemeenschappelijk bezit valt. Voor de badkamer is dat natuurlijk zo, voor de beglazing kan dat opgenomen zijn in de AvS als gemeenschappelijk bezit. De VvE betaalt dit dan, voor u en voor uw buurman. Ik neem aan dat de maandelijkse bijdragen ook naar evenredigheid zijn waaruit volgt dat u dus feitelijk alleen voor uw glas en de verkoper alleen voor het glas in de andere twee appartementen betaalt. U kunt dus nooit een rekenening krijgen voor het glas van de andere appartementen.

Een gat in een draagmuur is een riskante onderneming. Het kan bouwkundig goed opgelost worden maar het is begrijpelijk dat u hiervoor toestemming nodig heeft van de VvE. Dit zou u, voor de koop kunnen laten vastleggen samen met de verkoper, dus voordat de VvE een feit is.

Voor wat betreft de aanbouw: u koopt een pand met aanbouw, de VvE is gestart nadat de aanbouw er al stond. U zegt dat u geen aanbouw mag maken maar dat hoeft u niet, want die is er toch al? Daar verwacht ik geen problemen maar om gedoe te voorkomen kunt u wel met de verkopende partij vastleggen dat u koopt 'zoals het is' en dat hij het pand levert zonder tegenstrijdigheid met de AvS. Daar is hij verantwoordelijk voor. Dus in het gekke geval dat u er woont en de verkoper zegt dat hetgeen hij aan u verkocht heeft onrechtmatig is kunt u het balletje terugspelen.

Heb ik zo uw vragen beantwoord?

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan stem en aandeelrecht bij splitsing appartement:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Zijn, naast de de spl. akte, statuten wettig ?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2010-07-19 09:34:33
Kan het bestuur aanvullende statuten weigeren ?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2010-08-01 20:04:45
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+