Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht

Zelf een vraag over Strafrecht? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over StrafrechtVragen over Strafrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht op jouw website?Vragen over Strafrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over StrafrechtVragen over Strafrecht via E-mail. Klik hier.

Boete aanvechten of niet?

[Gesteld op: 22-11-2009]

Toelichting:
Na het gooien van een vuilniszak door de straat ben ik met 3 vrienden aangehouden door een agent. Aangezien er geen agent in de buurt was toen ik de vuilniszak gooide en de agent die ons aanhield direct zei dat wij allemaal een boete voor baldadigheid kregen, stelde ik hem de volgende vraag: \"Wat als ik nou geen vuilniszak aangeraakt heb?\". Hierop reageerde de agent met \"wat dacht je van camerabeelden pannenkoek!'. Vervolgens heeft de agent mij meerdere malen zonder aanleiding weggeduwd, waarop ik vroeg waarom hij dat deed, omdat ik hem niet uitschold of aanraakte oid en vervolgens zei ik dat ik dit niet normaal vond en mij daarom ging verplaatsen naar een plaats waar camera's hangen, zodat er ook camerabeelden zouden zijn van het provocerende gedrag van de agent. Hierop ben ik door 3 agenten hardhandig tegen de muur geduwd, waarop een vriend van mij hier iets van zei en vervolgens door de agent letterlijk en figuurlijk op de grond gesmeten werd. Voor mij was het op dit moment duidelijk dat er niet te praten viel met deze agenten (ondanks wij gewoon meewerkten met het afhandelen van de boete) en daarom heb ik tegen de agent gezegd \"je bent een held je doet je werk fantastisch, niks op aan te merken!\" de agent zei hierop: \"nou dat neem ik maar als comliment dan\" waarop ik zei: \"Ja, steek die maar in je broekzak... of in je anus\" hierop werd ik onmiddelijk gearresteerd voor beledigingen van een ambtenaar in functie. Het was niet mijn intentie om de agent hiermee te beledigen en ik wist eerlijk gezegd ook niet dat dit als belediging van een ambtenaar in functie aangezien zou worden. Verder zou ik dit normaal ook nooit zeggen maar is dit eerder een gevolg van het buitensporige en provocerende gedrag van de agent (het beledigen en duwen zonder aanleiding). Toen ik na een aantal uren weer uit de cel kwam stond de agent in kwestie mij op te wachten en beledigde mij wederom met de woorden 'ontiegelijke sukkel' dit, omdat hij inmiddels de camerabeelden zelf had gezien, waarop te zien was dat ik een vuilniszak had gegooid.

Ik heb de volgende vragen voor u;
- Wat kan ik doen tegen het gedrag van de agent (duwen en 2x beledigen)?
- Heeft het kans van slagen om de boete voor het beledigen van een ambtenaar aan te vechten? Bijv. door het erop te gooien dat mijn belediging eigenlijk een gevolg was van zijn provocerende gedrag of misschien heeft u een beter idee? Bvd
Antwoord:
Ten aanzien van het gedrag van de politie zou ik een klacht indienen. Niet alleen het gedrag aan de orde te stellen, maar ook omdat de rechter altijd zal vragen of u een klacht hebt ingediend als u met dit verhaal komt. Zo niet, dan denkt de rechter dat het allemaal niet zo erg was.

Ten aanzien van het transactievoorstel moet u uw eigen afweging maken. Als u van het gezeur af wilt zijn, moet u betalen. Wilt u dat een rechter er naar kijkt, dan moet u niet betalen. U krijgt dan een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Of de woorden 'stop dat maar in je anus' beledigend zijn, is interessant. Ik vermoed van wel, gezien de stand van zaken in de huidige jurisprudentie. Aan de andere kant, als het verhaal van het gedrag ondersteund wordt door getuigen of camerabeelden, dan zou u er wel eens beter vanaf kunnen komen dan wanneer u het transactiebedrag betaalt. Het zal erg van de feiten en omstandigheden uit het dossier afhangen, alsmede van de betreffende politierechter.
 
Reactie vraagsteller:
OkÚ hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb nog twee vragen. Stel dat ik de zaak voor laat komen en ik zou hem verliezen. Moet ik dan de rechtzaak betalen? En wanneer en hoe is het mogelijk om het dossier in te zien, om te kijken wat de agent in het dossier heeft gezet?
 
Antwoord Beheerder:
Nee, dat is alleen zo bij civiele zaken. U kunt inzage vragen bij het openbaar ministerie. U hebt daar recht op.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Strafrecht:
Jeugdstrafrecht
Strafrecht-Belgie
Strafrecht-Drenthe
Strafrecht-Flevoland
Strafrecht-Friesland
Strafrecht-Gelderland
Strafrecht-Groningen
Strafrecht-Limburg
Strafrecht-Noord Brabant
Strafrecht-Noord Holland
Strafrecht-Overijssel
Strafrecht-Utrecht
Strafrecht-Zeeland
Strafrecht-Zuid Holland


Gerelateerde vragen aan Boete aanvechten of niet?:

is er een max afstand voor mijn exman n
      [Gesteld in Familierecht]
2007-10-24 20:39:56
Wat moeten we doen, vervolg..
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-25 17:08:58
stadionverbod voetbal
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-06-27 12:43:05
Nogmaals: Poolse alimentatie!!
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-01-11 14:54:58
Onredelijke verdeelsleutel splitsing vve
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2014-08-30 14:47:13

Gemiddelde score Strafrecht: 8.9 (16x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+