Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

GEBRUIK BORDERLINER AGGRESSIEF GEDRAG?

[Gesteld op: 22-11-2009]

Toelichting:
Mijn vraag is als volgt, Mijn ex heeft borderline en zit momenteel in ''zwaar weer". Zij slikt dan ook haar medicijnen niet meer en zij is dus het tegenovergestelde geworden van wie ze was met medicatie. Van uiterst verzorgd naar onverzorgd zelfs vies. Van een rustig persoon die erg op zichzelf was naar een persoon met een grote bek en altijd mensen om zich heen hebben. Dit is al bizar. Maar hoe rustig, goed en lief ze ook was, des te onrustiger, kwaaad en zelfs agressief ze is.
Zij is zo blij met haar nieuwe leven met nieuwe partner, maar kan het niet hebben als verstandelijk beperkten van haar groep waar ze werkt bij mij nog langs komen. Dan raakt ze in paniek en doet ze die jongens pijn dmv arm omdraaien of deur tegen iemand zijn hoofd dicht gooien. Ik vind dit ook ongelooflijk allemaal. Maar het is de waarheid. Waarom gebruiken ze agressief gedrag in dit verhaal? En kan het echt dat iemand het tegenovergestelde wordt van wie zij was?
Antwoord:

De kenmerken die u noemt komen ook veelvuldig voor. Van heel vriendelijk zogenaamd naar agressief bijvoorbeeld. Heel agressief kan ook nog. Gevaarlijk komt ook voor.

Desalniettemin schrijft u hier zaken bijvoorbeeld, deur tegen een hoofd dichtgooien, arm omdraaien etc. waarvan als u dat zo al schrijft onmiddellijk melding moet worden gemaakt ook. Bij haar behandelaar of ggz of huisarts of anderszinds.

Het waarom waar u naar vraagt, hoeft er helemaal niet te zijn. Aangezien het kenmerk dan is van. Met andere woorden zonder enige reden kan het ook al gebeuren.

Kende ook zo'n geval die ineens een kopje naar het hoofd wierp bijvoorbeeld.

Ken een ander geval waarbij de partner bovenop de dame met borderline moest gaan zitten omdat ie werd aangevallen met keukengerei om het zo maar te zeggen.

Dat wil zeggen dat omstanders op moeten treden. De grens zetten en aangeven en ingrijpen ook richting justitie. Aangifte doen waar dat voor anderen ook zo gebeurt. Hun etiket niet langer laten gebruiken bijvoorbeeld ook.

Dat gedrag en handel zijn ze wel degelijk zelf verantwoordelijk voor.

Heeft u wel eens een goed boek gelezen erover? Wellicht dat u er iets aan kunt hebben. Echter de nieuwe vriend kan het kennellijk na u weer verduren.

Is die nieuwe vriend bekend met dat ziektebeeld -ernstige geestesstoornis- en kent die het gedrag en handel en wandel is hem dat verteld?

Lijkt me nodig en verstandig ook dat een omstander dat zegt. Ouders van zulke mensen dienen dat ook te doen. En niet mee te gaan in die handel en wandel door maar niks te zeggen. Daarmee hou je het of het ziektebeeld zeker in stand ook.

Enfin. Die informatie kunt u ook vinden. Op Trimbos bijvoorbeeld.

De vraag die u stelt waarom etc. is bij zulke mensen te vergelijken met de vraag waarom een boom groen is in plaats van paars.

Er is veelal geen enkele reden. Die reden wordt door borderliners ook vaak erna maar even verzonnen ter plekke of dat hebben ze al gedaan en zeggen dat later.

Ze verklaren ook hun gedrag vaak met volkomen kulverhalen. Kan ook nog. Verdraaien van realiteit van feiten. Liegen. Bedriegen. En in dit geval zoals u schrijft ook letterlijk agressief.

U zegt waar ze werkt. Het lijkt me met dat gedrag ook niet verstandig dat zo iemand dan in zo'n groep "werkt".

Je zult anderen dienen te beschermen tegen gedrag en handel en wandel ook.

(bpdcentral.com)

 
Reactie vraagsteller:
Ik wil graag nog even reageren op uw antwoord.
Mijn ex erkent haar ziekte niet. Ik ben er ook achter gekomen nadat ze was vertrokken. Omdat haar vertrek namelijk niet te vatten was, ben ik gaan spitten. En het blijkt dat ze zo ook voor mijn tijd geleefd geleefd heeft, maar toen ik haar leerde kennen, slikte zij citalopram ( Ik weet nu dus waarvoor) En 3 jaar heb ik en de omgeving ook een geweldige vrouw aan haar gehad. Maar toen zij eenmaal ging stoppen met de medicijnen is het fout gegaan. Ze is gelijk in andermans armen gevlogen, ze heeft zich op sex laten betrappen op haar werk door deze zelfde jongens. Ze werd onverzorgd , ze at steeds slechter enz. Ze heeft alles hier achter gelaten.
Ze weet dat ik haar door heb en weet ook dat ze daar niet blij mee is. Haar nieuwe partner weet dus ook van niets. Niemand niet, ook haar ouders niet.De vrouw waar ze nu mee samen leeft heeft ook 3 jonge kinderen. Ik vrees soms het ergste, als u begrijp wat ik bedoel. Zij is pas 6 weken daar in huis en zij bepaalt nu ook al dat de kinderen hun vader niet meer mogen zien, want ze zijn nu van haar. Ik met mijn gezonde verstand begrijp er geen reet van.
En wat ik al eerder vroeg, hoe kan het dat iemand het tegenovergestelde wordt van wie zij was.
En ook nog even over dat pijn doen van die jongens, dat doet ze op momenten dat het over mij gaat. En de laatste keer toen ze die deur tegen het hoofd van die jongen had dichtgegooid, heeft ze zich ziek gemeld. Dus ik denk soms dat ze wel degelijk weet wat ze doet en waarom.
Ik ben hier continu mee bezig. Het vreet aan me

Alvast bedankt voor uw reactie
 
Antwoord Beheerder:

Ik maak op dat u als omstander-partner ook niet was betrokken in gesprekken en/of behandeling van uw ex-partner. Die ouders waar u het over heeft, nu het is over het algemeen wel degelijk zo dat die veelal weten van gedrag van een eigen kind en handel en wandel. Gelooft u niet?

Met andere woorden, ik kan begrijpen dat u ermee zit, gezien het verhaal.

Kijk eens op Labyrintinperspectief.nl bij agenda.

Daar kunt u zoeken op omstandersgroepen in uw omgeving ter ondersteuning. En zeg niet gelijk dat is niets voor mij, wellicht dat u er tips kunt vinden of wat van opsteekt ook.

De zaken waarvan u weet hebt en wat u kan konstateren en wellicht al hebt gekonstateerd, kunt u onmiddellijk in belang van anderen of kinderen melding van maken. C.q. als het strafbare zaken betreft ook tegen uw persoon bijvoorbeeld (laster,smaad ik noem maar iets), zeg ik een ding: aangifte doen als termijn niet over is tenminste.

U kunt dan deze aangifte PER BRIEF doen aangezien het een zogenaamd klachtsmisdrijf betreft.

Gericht aan de H.O. v.J. van uw politiebureau in uw woonplaats. Gewoon in de bus doen.

Zoek goede hulp desnoods, en doe het verhaal bij uw eigen huisarts ook.

Uiteraard kunt u er met uw gezonde verstand niet bij. Dat kunnen de beste therapeuten ook niet. Ga niet de therapeut spelen ook overigens. Begin er niet aan. Ga niet in discussie bijvoorbeeld met een borderliner. Helemaal niet.

Doch stel WEL de grenzen voor uzelf zeker. Het zijn mensen die over een andermans grenzen walsen. De kenmerken kunt u tevens vinden op bpdcentral.com (En neem ze letterlijk, niet voor niets hebben jarenlange gedegen specialisten ook er voor gestudeerd).

Manipulatie, liegen, verdraaien, onterecht zwartmaken, etc. etc. zijn er een aantal in het algemeen.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan GEBRUIK BORDERLINER AGGRESSIEF GEDRAG?:

crisismomenten
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-02 19:33:57
ik wil mijn volgende baan werken zonder wajong
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Gelderland]
2008-06-05 12:54:28
KITTEN POES POES 2JAAR
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-09-08 13:19:56
MIJN MAN HEEFT OVERSPEL GEPLEEGD
      [Gesteld in Islam]
2010-02-20 15:08:25
van Roel (ik ben 16 btw) ik krijg niet alles er op
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-03-03 17:07:51

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+