Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Mijn vriendin heeft Schizofrinie, ik wist het niet

[Gesteld op: 21-11-2009]

Toelichting:
Ze is nu in een Psychose, en heeft het nu voor de derde keer in haar leven zegt haar familie, ze heeft mij s,nachts gebeld en sneerde met een ijskoude stem, waar ik de moed vandaan haalde om haar te controleren, ik was totaal beduusd, terwijl zij in het noorden des land woont en ik in het oosten.
Ze zei: denk je dat je mijn vriendin nog ben? ''mooi niet''! Ik ken haar anderhalfjaar konden altijd goed met elkaar overweg, maar durf niet meer bij haar te logeren ook niet als ze ''beter'' is, en wil haar ook niet meer bij mij in huis, hoe spijtig ik het ook vindt, want ik ben bang.
maar hoe pak ik dat aan?
ben een keer aangevallen in mijn slaap door iemand die ook schizofreen was, maar werdt gelukkig wakker toen ze zich over me heen boog.
Maar wil dat niet nog eens meemaken, kunt u mij raadgeven?

Met vriendelijke groet,
Miss Maanlicht.
Antwoord:

Beste vragenstelster,

 

ik kan me heel goed voorstellen dat u bang bent geworden van de keer dat een schizofreen iemand u iets aan wilde doen in uw slaap. Die angst zit er dan goed in. Waarschijnlijk dat u door die angst NU blokkeert om bij uw vriendin op bezoek te gaan en te slapen dan wel omgekeerd.

Allereerst adviseer ik je om haar familie meteen op de hoogte stellen en vragen of zij in Aktie willen komen en zorg willen verlenen. Schakel ook haar huisarts in. Maar als ze geen ziekte- inzicht heeft  zal het wellicht weerstand bij haar oproepen.  Toch is het goed meteen hulpverlening in te schakelen! Vraag daarbij ook wat jij zou kunnen betekenen daarin.    

 

Mensen die een acute psychose doormaken daarvan zeg ik ( en dat is voor mijn verantwoording, maar het is een absolute waarheid ) dat ze op dat moment de koppeling missen tussen de ziel die ze zijn en het lichaam dat ze hebben.  Dat maakt dat ze anders waarnemen, wanen kunnen hebben, stemmen kunnen horen , etc.  Sommige ‘schieten uit hun dak’.

Belangrijk op dat moment is dat men weer voldoende gegrond wordt. Dat men ‘aarde’ maakt.

En de allerbeste methode  die je kunt toepassen om iemand die in een psychose verkeert weer bij zinnen te brengen is om met het ontblote lichaam op het ontblote lichaam van de persoon in kwestie te gaan liggen. En spreek zo min mogelijk woorden. Want die helpen NIET. Alleen maar met GEVOEL kun je binnenkomen bij zo iemand. Door de lichaamswarmte die op deze manier van persoon tot persoon wordt overgedragen zal de ziel van de ander weer contact kunnen maken met het eigen lichaam.  Deze methode werkt. Heel direct en heel trefzeker. Maar …… als je daarbij zelf angsten hebt en je bent gespannen dan voelt de ander dat ook en daardoor zal het moeilijker gaan. Dan zal het wat meer discipline kosten en wat meer moeite misschien om bij uzelf te blijven. U moet dus zeker zijn van uzelf als je dit wilt doen. Als je het met meerdere personen kunt doen werkt het nog doeltreffender en u zult zich sterker voelen in uw handelen. Maar helaas zal dit in de praktijk niet vaak voorkomen dat men dit doet. Toch werkt deze methode bijzonder doeltreffend.

Maar dan kun je er nog wel gewoon zijn voor de ander.  En nogmaals: door zo min mogelijk woorden  te spreken , maar de ander in je armen te houden en te strelen. En als het kan met je rechterhand

( en niet met je linkerhand!) de kleine hersenen zachtjes masseren. Want mensen zijn op dat lichaamsgebied zeer sensitief. En de woorden die je dan spreekt komen 100x dieper binnen.

Ook met kleurentherapie kun je veel goede resultaten bereiken. De kleur ROOD is belangrijk om te gaan gebruiken door die personen. Want personen die lijden aan de ziekte schizofrenie komen allemaal die kleur rood tekort in hun basischakra ( dat is een energiecentrum dat zich 1 cm onder het heilbeen bevind). Zet ze onder een rode lamp. Geef ze rode drank te drinken. En rood gekleurd voedsel. En laat ze rode kleren dragen. U zult zien dat dit een gunstig effect heeft op termijn. Toch is Het is maar een hulpmiddel. Maar wel een goed hulpmiddel. Echter voordat je met de kleur rood gat werken is het goed om eerst de persoon in blauw licht te hullen ( dat kan ook in gedachten, want gedachten zijn krachten). Want de kleur blauw heeft een ontkrampende kleur. De spanning neemt daardoor af. En daarna kun je veel beter met de kleur rood binnenkomen bij de ander.

Op deze wijze kun je heel veel goeds doen voor je vriendin.

 

Ik wil je verzoeken je over de angst heen te zetten. Want angst is een slechte raadgever. Angst blokkeert en maakt dat juist die situaties waarvoor angst bestaat zich aan je openbaren.

 

Ik hoop dat je je vriendin wilt helpen en misschien voelt het beter om dat in gezelschap van een andere vriendin te doen. Dan ben je samen sterker. En spreek dan uit tegen je vriendin dat je bang bent geworden en dat je daarom niet meteen bij haar durft te blijve slapen. Maar als je veel van haar houdt, dan kun je ook veel voor haar betekenen op dit moment.

Misschien vind je een bekwame therapeut(e) bij je in de buurt die kennis heeft van zaken en iets wil betekenen voor jullie ?

Ikzelf heb mij gespecialiseerd in de ‘alternatieve’ behandeling van psychosen. Zonder medicatie, maar gebruikmakend van de energiesystemen van het lichaam. Ik bereik daarmee goede resultaten.

Omdat ik werk aan de oorzaak. En die kan op velerlei vlakken zich bevinden.

Ik wens je veel sterkte.

 

Hans Kamps

www.malva-chakratherapie.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Mijn vriendin heeft Schizofrinie, ik wist het niet:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Mijn vriendin twijfelt over de toekomst
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-18 11:18:57
Is mijn moeder verslaafd aan telefoneren?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-12-04 09:06:08
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04
Daten met de ex vriendje van je beste vriendin.
      [Gesteld in Relaties]
2011-06-29 10:27:35

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+