Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik warmte krijgen. Zie de toelichting.

[Gesteld op: 19-11-2009]

Toelichting:
De verwarming in het appartementencomplex waar ik woon gaat 's nachts in een nachtspaarstand. Om energie te besparen werd mij medegedeeld. Nu sta ik sta vroeg op i.v.m. werk en reistijd en wil op het tijdstip van 5 uur in de ochtend warmte kunnen krijgen via de verwarming. Dit is nu pas om 6 uur. Andere jaren kon ik dit gewoon vragen en werd het gehonoreerd, maar dit jaar moest in eens de Vve hier over stemmen. Ik stelde een brief op waarin ik vroeg in te stemmen met dit vervroegde tijdstip en de kosten ervan in/uit algemene voorzieningen te betalen. Er werk tegen gestemd. Met het gevolg dat ik nu iedere werkdag in de kou zit. Ik zie erg op tegen de winter. Kan dit zomaar. In mijn ogen is dit een standaardvoorziening die er gewoon moet zijn en waarover niet de bewoners mogen beslissen. De VvE had in mijn ogen gewoon moeten handelen en niet verwijzen naar een algemene vergadering van de VvE. Ik voel me in de kou gezet en er is mij onrecht aangedaan. Ik heb even geen idee hoe ik het nu voor elkaar moet krijgen dat ik gewoon wat warmte kan hebben 's morgens. Hoe bereik ik dit. Kan ik en hoe kan ik bezwaar aantekenen bij de VvE. En kan ik dan eisen dat hangende de klacht/bezwaar de verwarming aan moet. Ik ben ten einde raad. Kunt u mij verder helpen.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Uw verzoek lijkt me redelijk, echter in de vergadering van eigenaren is beslist dat u niet eerder over de verwarming kan beschikken. Ik raad u aan juridisch advies in te winnen en te bezien of u via de kantonrechter in het gelijk gesteld kan worden. Het vereist inzicht in notulen, Akte van Splitsing, eventueel modelreglement en huishoudelijk reglement om in te schatten hoe uw kansen liggen op deze vraag.

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

 

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw advies. Het geeft me echter niet veel hoop, voor iets dat in mijn ogen een basisvoorziening moet zijn. En kost daarbij ook nog es een hoop geld. Dus voor dit moment schiet ik er even niets mee op. Maar dat had ik waarschijnlijk ook niet mogen verwachten van gratis adviezen.
 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer, mevrouw,

U kunt uw VvE-beheerder of bestuur wellicht overtuigen van uw gelijk wanneer u aangeeft dat u meent bij de rechter in het gelijk gesteld te worden. U kunt hierbij de rechtbank verzoeken de tegenpartij te laten veroordelen tot de kosten van deze rechtszaak. Dit is niet ongebruikelijk en heeft bij toewijzing van uw zaak, zeker als u aan kunt tonen aan de hand van gevoerde correspondentie en/of gespreksnotities dat u de gang naar de rechtszaak als laatste redmiddel zag, goede kans van slagen.

Overigens vind ik het jammer dat u de kwaliteit van mijn advies koppelt aan het gratis zijn. Dit is weliswaar vrijwilligerswerk maar dat wil niet zeggen dat ik als professional in dit vak enig imago-risico wil lopen door geen aandacht te besteden aan mijn werk hier. 

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik warmte krijgen. Zie de toelichting.:

welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
subsidie
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-09-20 14:01:09
kan ik subsidie krijgen voor een warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-11 21:48:43
Is er subsidie op toepassing warmtepomp part.
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-10-21 10:21:58
subsidiemogelijkheden voor aanschaf warmtepomp
      [Gesteld in Duurzame Energie]
2007-11-21 14:48:23

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+