Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Ruimtelijke Ordening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ruimtelijke ordening en krijg online een antwoord van de specialist in Ruimtelijke ordening

Zelf een vraag over Ruimtelijke ordening? Klik hier.
Meer vragen over Ruimtelijke ordening.

Beheerder worden?

De rubriek Ruimtelijke ordening heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ruimtelijke ordening Klik hier.

RSS over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via RSS. Klik hier.
RSS over Ruimtelijke ordening op jouw website?Vragen over Ruimtelijke ordening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via E-mail. Klik hier.

Leidt verzoek tot bruikleen tot houderschap?

[Gesteld op: 19-11-2009]

Toelichting:
30 jaar geleden door eerste eigenaar samen met 4 buren verzoek ingediend tot bruikleen stuk gemeentegrond. Reactie naar buurman;Bruikleen onder de gebruikelijke voorwaarden en vergoeding of aankoop stuk grond, welke na gemaakte keuze voorgesteld zal worden aan de gemeenteraad.Andere buren hebben daarop het stukje grond gekocht.Eerste eigenaar heeft geen keuze kenbaar gemaakt noch is bij de gemeente enige verdere correspondentie of actie bekend aangaande het voor hem betreffende stukje groenstrook.Wel heeft hij het stukje grond zich toegeeigend,aldus zonder de destijds verzochtte keuze kenbaar te maken richting gemeente,en zonder de gemeente enige verder actie heeft ondernomen.aldus is de situatie al 30 jaar en 4 opvolgende eigenaren,een als geheel beschouwd en gebruikt perceel grond, omheind en wel ,mede door verkoop andere stukjes grond.Waarvan het betreffende stukje grond uiteraard nog steeds in het kadaster vermeldt staat als eigendom van de gemeente.Mag de rechter slechts naar aanleiding van het in eerste instantie gedane verzoek , en zonder de reactie van de gemeente in ogenschouw te nemen, concluderen dat hier sprake is van houderschap voor de gemeente, en daarmee geen sprake is van bezit en daarmee geen grond voor eigendomsverkrijging door verjaring.Indien de rechter gelijk heeft, is er dan sprake van een bruikleenovereenkomst(stilzwijgend),en moet die dan niet opgezegd worden door de gemeente met aangeven van een redelijk belang,welke in dit geval inhoudt, de verkoop van het stukje grond aan een buurman.
Antwoord:
Geachte heer/mevrouw, kennelijk is sprake van een uitspraak van de rechter. Als u die mij kunt mailen of scannen kan ik er iets over zeggen. Of uw vraag is niet duidelijk.  Verder hangt het antwoord op uw vraag af van alle omstandigheden in uw geval. Die dienen bekend te zijn om een juridisch antwoord te kunnen geven op uw vraag. Kennisneming van feiten, gemaakte afspraken en documenten is van belang. U kunt voor nadere informatie contact met mij opnemen. Mijn website treft u aan onder mijn profiel. www.juridischeraad.nl of www.omgevingsrecht.nl .
Enkele algemene tips geef ik u graag al mee. TIP 1. Zet nooit privacy-gevoelige informatie op het internet. TIP 2. Vraag altijd vooraf schriftelijke offerte (=aanbod) voor uw acceptatie (=aanvaarding). Tip 3. Bewaar al uw documenten op chronologische volgorde. Tip 4. Maak voor elk onderwerp een apart dossier aan. Tip 5. Maak electronische foto's, bewaar uw e-mails en sms. Tip 6. Zet geen handtekening als u niet weet wat er in het contract staat. Tip 7. Aanbod en aanvaarding bij vergissing zijn niet geldig, immers rechtshandelingen vereisen een op een rechtsgevolg gerichte wil die zich door een verklaring heeft geopenbaard. Tip 8. Consumenten, huurders en werknemers genieten extra bescherming door bijzondere bepalingen in de wet.
Wenst u een toevoeging wegens onvermogen? Bel dan met het juridisch loket van de overheid, het telefoonnummer staat op: www.hetjl.nl. Ik doe geen toevoegingen.
Met vriendelijke groet, mr. Han van Wieringen
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Leidt verzoek tot bruikleen tot houderschap?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Complete verwarring, hoger beroep
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-29 09:46:37
Naamswijziging van mijn dochter.
      [Gesteld in Familierecht]
2011-04-26 18:10:50
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
dwangakkoord zonder verklaring art. 287 a
      [Gesteld in minnelijk traject]
2013-03-27 22:28:44

Gemiddelde score Ruimtelijke ordening: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+