Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

Met Fraude beschuldigd door ex-zakelijke partner.

[Gesteld op: 19-11-2009]

Toelichting:
Geachte heer,mevrouw,
In 2006 zijn we met mijn ex-zakelijke partner een bedrijf opgestart en deze per omgaande door omstandigheden in 2007 weer beeindgd.
Naast onze V.O.F hadden we ook een gezamelijke zakelijke rekeningnummer en deze hebben we direkt niet opgezegd omdat we steeds niet allebij in het buitenland waren voor onze werkzaamheden.. In tussen heeft mijn Ex-zakellijke partner vanuit zijn werkvloer na 7 maanden van opzegging van ons vennootschap V.O.F fraude gepleegd en geld verduisterd en ons zakelijk nog bestaande rekeningnummer voor gebruikt om geld te sluisen naar eigen prive rekeningnummers en zakelijke nummers. Op zijn werkvloer zijn ze er achter gekomen en hebben hem en ook mijn geconfronteerd met fraude maar consavotoir beslag geleg op mijn woning. Inmiddels is de zaak gaande. Alleen hoe kan het nou dat ze mijn beschuldigen van fraude en het geld eisen terwijl mijn ex-zaklijke partner heeft gefraudeerd en geld heeft toegeeigend. De zaak is een strafbare feite gepleegd door de ex-partner en ben al inmiidels bij de polite geweest een verhoord en daarnaast ook aangifte gedaan tegen mijn ex vennoot. Maar de zaak ligt ook een bij de civiele recht. Wordt er rekening mee gehouden van de starfbare feiten met de civiele zaak en en wat kan me te verwachten staan en heeft u eventuele tips.

Mijn dank alvast.
In afwachting van u bericht verblijf ik.
Antwoord:

Dat er iets niet geod is gegaan is duidelijk; bij de opheffing van de VOF had u direct de uitschrijving bij de Kamer van Koophandel moeten regelen, en het opheffen van de bankrekening. Doordat u dat niet heeft gedaan is de gezamenlijke bankrekening blijven bestaan, waardoor u nu met een probleem zit.

U geeft niet aan wat voor fraude er is gepleegd, maar als daarvoor de bankrekening van de VOF is gebruikt, dan bent u daar ook medeverantwoordelijk voor. U moet dus aantonen dat dit buiten u om is gegaan, het is dus begrijpelijk dat u hierover bent gehoord door de politie. Ik hoop wel dat u de opheffing aan de Kameer van Koophandel heeft doorgegeven, want dat is juridisch heel belangrijk. Daarmee draagt u in ieder geval geen verantwoordelijkheid naar derden. Helaas wel naar de bank, omdat het gaat om een gezamenlijke rekening.

Ik kan u verder geen adviezen geven omdat het gaat om een specifieke zaak waarvan u weinig details geeft. Het lijkt mij zeker raadzaam om een advocaat hiervoor te raadplegen. Dat kost u wel een beetje geld, maar kan u wat gemoedsrust brengen. En bovendien kan een advocaat voorkomen dat deze zaak een voor u niet prettige wending krijgt.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer/mevrouw A.P.de Ruyter,

Allereerst wil u graag bedanken voor de snelle reactie.

Mijn Ex-zakleijke partner heeft de werkvloerbij zijn baas waar hij werkzaam was als crediteur geld verduisterd en daarvoor ook ons gezamelijke rekeningnummer waaronder hij de gedeelte van de overgemaakte gelden voor heeft gebruikt.
En daarna meteen door gesluisd naar zijn priverekeningnummers en zakelijke rekeningnummers

In 2009 heb ik na meerdere keren poging eindelijk in mei 2009 de rekening opgezegd bij de bank. Maar na opzegging is mijn ex vennoot doorgegaan met gelden overmaken en automatisch weer geactiveerd terwijl ook de rekeningnummer was opgezegd.

Ook hebben we nooit bankpassen ontvangen of gebruikt en heb een bewijs van de bank dat de bankpassen waren geblokeerd doordat ze nooit waren geactiveerd. Voor het doorsluisen van de bedragen en deze handeling heeft hij zijn eigen prive bankrekeningpas gebruikt omdat je tegenwoordig als je bij dezelfde bank zit ook toegang heb voor ander bankrekeningnummers en daarmee bankzaken kan verrichten.

Intusssen heeft hij ook bekend en verklaard dat hij heeft gefraudeerd bij de politie en ex werkgever. En ook duidelijk aangegeven ik er niets van af wist.
Ben ik nog steeds verantwoordelijke en moet ik al het geld terug betalen want ben ook slachtoffer in deze zaak.

Met vriendelijke groet, 
Antwoord Beheerder:
Op basis van deze informatie vermoed ik dat dit voor u met een sisser zal aflopen, aangezien hij de schuld op zich neemt.
Als ik uw verhaal lees dan heb ik ook het idee dat de bank een paar steekjes heeft laten vallen. Het kan niet zo zijn dat als de rekening is opgeheven dat deze dan vrolijk weer wordt geactiveerd. Ook kan het niet zijn dat met een prive-pas gelden worden overgemaakt.
Nogmaals: voor een passend advies moet ik u toch doorverwijzen naar een advocaat, maar ik vermoed dat het wel goed komt.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan Met Fraude beschuldigd door ex-zakelijke partner.:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+