Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

mjin 4jarige chihuahua-reu,blijft in huis plassen,

[Gesteld op: 19-11-2009]

Toelichting:
ik laat hem soms wel tien keer uit,toch blijft hij het doen op de bank ,op mijnbed ,tegen de pendaalemmer tegen elk tasje wat op de grond word gezet kortom bijna tegen alles.ik word er gek vanwat kan ik hiertegen doen;ps ik heb hem gekregen toen hij 2jaar oud was.bij voorbaat dank ,groetend,ina waardenburg
Antwoord:
hallo Ina, hieronder wat informatie:

MARKEREN IN HUIS
Plassen en poepen is niet alleen bedoeld om afvalstoffen af te voren maar heeft ook een communicatieve functie. In urine en ontlasting zitten feromonen die informatie geven over de afzender, diens positie in de rangorde, diens hormonale status enz. Met hulp van deze feromonen kan een loopse teef aan reuen duidelijk maken dat zij klaar is om gedekt te worden. Op zijn beurt kan de reu door het achterlaten van urine, het markeren, aangeven welke plaats hij in de rangorde inneemt. Zowel reuen als teven kunnen markeren, maar de meest voorkomende situatie is de reu die in huis zijn poot optilt tegen bijvoorbeeld een stoel of tafelpoot.

Onderzoek toont aan dat zowel een sociale als hormonale motivatie een rol speelt; Ook leerprocessen kunnen dit gedrag beïnvloeden. Markeren komt het meest voor bij ongecastreerde reuen; castratie zal in 67% van de gevallen zorgen voor vermindering of helemaal stopzetten van het gedrag.

AANGELEERDE ONZINDELIJKHEID
Pups die bij de fokker geleerd hebben hun behoefte op een krant te doen kunnen deze voorkeur verder ontwikkelen tot een punt waarop de hond het alleen nog maar op de krant wil doen. Ook de pup die langer bij de fokker gebleven is en daar geleerd heeft om op de houten kennelvloer zijn behoefte te doen kan, als hij bij de nieuwe eigenaar thuis is, een voorkeur ontwikkelen voor bijvoorbeeld de houten parketvloer.

Honden die op ieder kleedje dat ze tegenkomen hun behoefte doen hebben door klassieke conditionering geleerd dat het zien, ruiken en/of voelen van een kleedje betekent dit is de plek waar ik mijn behoefte kan doen. Daarom is het belangrijk plekken goed schoon te maken en/of kleedjes tijdelijk uit de kamer te verwijderen.
Er zijn ook honden die een verband hebben weten te leggen tussen het in huis plassen en aandacht krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om eventuele ongelukjes weg te ruimen in afwezigheid van de hond. En natuurlijk mag u de hond nooit straffen, ook niet als u hem betrapt! Het enige wat de hond hiervan kan leren is: Mijn baas is boos als ik plas of poep.
 
Omdat het niet plassen of poepen natuurlijk onmogelijk is zal het dier, in een poging uw boosheid te ontlopen, proberen zich te ontlasten op een plek waar u hem niet ziet.

OUDERDOM 
Honden kunnen door ouderdom onzindelijk worden. Als medische oorzaken uitgesloten zijn, kan het vaker uitlaten, eventueel in combinatie met de stof Selegiline, een oplossing bieden. Deze honden lijden dan vaak aan een vorm van dementie, die maakt dat ze hun zindelijkheidstraining vergeten zijn.

Uit de gesprekken die ik heb met wanhopige eigenaren blijkt dat er meer aan de hand is dan het niet zindelijk krijgen van de hond. Veel mensen straffen te veel, te hard en niet op het juiste moment. Daarnaast kunnen rangorde, controle problemen en het niet begrijpen van hondentaal een reden zijn voor onzindelijkheid. Om een goed advies te geven aangaande onzindelijkheid is het meestal nodig om wat intensiever met de eigenaar te praten: het gedragsconsult.

Cijfers van Tinley laten zien dat 99% van de onzindelijkheidsklachten verholpen kunnen worden. Dus is uw hond onzindelijk, wacht dan niet te lang maar schakel een gedragsdeskundige in.
succes mvg elaine
 
Reactie vraagsteller:
hartelijk dank voor uw antwoord,straffen doe ik hem niet,daar kan het niet aan liggen,hij doet zijn behoefte ook gewoon buiten en krijg ook zijn beloning,aandacht krijg hij ook genoeg.grote plassen zijn het niet maar meer steeds klein beetjes,misschien laat ik hem toch maar castreren,groetend en nogmaals dank.ina waardenburg
 
Antwoord Beheerder:
graag gedaan veel succes
Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan mjin 4jarige chihuahua-reu,blijft in huis plassen,:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
zindelijkheid om hondje shihtzu maltezerleeuwtje
      [Gesteld in Honden]
2007-10-31 20:55:11
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3197x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+