Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Limburg

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Limburg:
Naam: Advocatenkantoor Exaten
Bedrijf: Advocatenkantoor exaten
Reactiesnelheid: 22 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Advocatenkantoor Exaten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-LimburgVragen over Arbeidsrecht advocaat-Limburg via E-mail. Klik hier.

werkgever weigerd cintractafspraak

[Gesteld op: 17-11-2009]

Toelichting:
Hallo, ik zou graag u mening willen weten over de volgende situatie.
in 2005 okt is mij tijdens overleg over mijn functie met mij het volgende aangeboden, de direkteur stelde dat ik geen ass.uitvoerder meer zou blijven en stelde (uitkopen te duur zei hij) voor in bij zijn van twee collega's(deze hebben schriftelijk een en ander ook op papier gezet) en de bedrijfsleider dat ik een niet bestaande functie zou krijgen NIET MEEWERKEND VOORMAN A, hellas is deze tekst niet door hun in contract gezet en heb ik toen ook geweigerd te tekenen, in 2006 28 jan.in het contract staat nu voorman A en na een gesprek met bedrijfsleider en hoofduitvoerder(1 van de 2 getuigen) ben ik accoord gegaan met de omschrijving in contract van mijn dagelijkse werkzaamheden. onder lid 2 staat: de dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het begeleiden en aansturen van de wekrnemers op de werkplek en uitvoeren van hand en spandiensten ten behoeven van de uitvoerders.( mijn vorige functie)rekening houdend met de belasting van mijn schouder ivm afkeuring in 1999 toen ben ik als ass.uitvoerder naar binnen gehaald door bedrijf.
Nu wil de firma al jaren mij dwingen om( en stelsel matig gepest dit heeft hij tijdens mediation ook toegegeven) graafwerkzaamheden en bladruimen etc te doen uitvoeren en ik weiger dit en vraag telkens om hun afspraak in contract na te komen.
volgens hun ben ik voorman A en moet dus deze werkzaamheden uitvoeren, er is mediation geweest in 2009, en nu sta ik sinds 4 nov. op non actief, ze laten niet weten of ze nu wel of geen ontslag aanvragen. tussentijds zijn er natuurlijk veel gesprekken geweest als zou ik werkweigeren en disfunctioneren heb dit telkens weerlegd en verwezen naar contract.
moest ook meerdere weken verplicht thuis blijven elk jaar en elke dag bellen om 16 uur.
ben overspannen thuis gebleven in aug. en in een verzoek van de arboarts heeft er nu wel een mediation plaats gevonden en zouden we afspraak maken over de afkoopsom maar ging niet door omdat ze nog eens wilde praten om er uit te komen. nu zeggen ze dat ik niet steeds terug moet komen op de afspraak in het contract en dit moet vergeten en gewoon opnieuw beginnen en werken als een voorman A.
Wat denkt u van deze situatie en de verwachte ontslag aanvraag van de werkgever of moet ik zelf de zaak aankaarten bij een kantonrechter.
mvg. Ron de Bruijn
Maastricht
Antwoord:
Geachte heer De Bruijn,

Ik leg uw vraag voor aan mijn collega die gespecialiseerd is op het gebied van arbeidsrecht. U hoort binnen twee dagen weer van mij.

Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
http://www.advocatenkantoorexaten.nl
------------------------------------------------
Geachte heer De Bruijn,

Hieronder volgt het antwoord van mijn collega:

Helaas zijn er voor u de afgelopen jaren nogal wat vervelende ontwikkelingen geweest in  uw werk en - zo begrijp ik - speelt uw gezondheid u parten.

De eerste vraag die u voor u zelf te beantwoorden heeft is of u bij deze werkgever in de toekomst nog op een voor u prettige manier kunt werken. Stel dat uw antwoord op die vraag " nee" is, dan is het voor u van vitaal belang om u dusdanig op te stellen / te gedragen, dat er voor u een zo optimaal mogelijke oplossing komst. Zeker in min of meer  langslepende kwestie als bij u, kan ik helaas niet aangeven wat " de beste" oplossing is. U moet er wel voor waken dat u geen " rechten" prijs geeft.
Vaak - maar ook weer niet altijd - is het goed om als werknemer het initiatief tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij de werkgever te laten. Op die manier loopt u het minste risico als het gaat om toekenning van een WW-uitkering van UWV (als u een beroep zou moeten doen op de Werkloosheidswet).

Als uw werkgever daadwerkelijk het initiatief neemt om de arbeidsovereenkomst met u te beëindigen kan hij met u in overleg treden om te proberen via een zogenaamde vaststellingsovereenkomst het arbeidscontract te beëindigen. Ook kan uw werkgever naar de kantonrechter stappen (verzoek tot ontbinding arbeidsovereenkomst) of bij UWV-Werkbedrijf een ontslagvergunning aanvragen. Als u ziek bent, kan dat relevant zijn voor een procedure en de mogelijkheden om u te kunnen ontslaan.

De door u beschreven situatie is te complex om met een advies af te doen. Bovendien mis ik - ondanks uw uitgebreide toelichting - veel voor mij als jurist relevante informatie.

Ik heb eigenlijk maar een verstandig advies voor u: als u hulp wenst ten aanzien van uw werksituatie, vraag dan bijstand van een arbeidsrechtdeskundige. Als u vakbondslid bent of als u verzekerd bent voor rechtsbijstand kunt u waarschijnlijk bij die instanties terecht. Anders bijvoorbeeld bij een advocaat die arbeidrechtzaken behandeld en die thuis is in het sociaal zekerheidsrecht. I wens u veel sterkte toe.


Met vriendelijke groet,
Katja Bouwens
Advocatenkantoor Exaten
http://www.advocatenkantoorexaten.nl
------
Alle adviezen zijn vrijblijvend en enkel gebaseerd op de (vaak summiere) casusposities die in de vraag worden weergegeven. Deze adviezen zijn dan ook enkel als richtinggevend bedoeld en kunnen geen volwaardig juridisch advies vervangen. Als advocatenkantoor zijn wij niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het handelen naar aanleiding van dit advies
.
Beantwoord door:
Advocatenkantoor Exaten
profielpagina


Gerelateerde vragen aan werkgever weigerd cintractafspraak:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
ziekmelding verstandig?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-04-10 13:50:36
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Limburg: 8.0 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+