Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

Wat te doen als we niets mogen doen bij paniek?

[Gesteld op: 17-11-2009]

Toelichting:
Ons zoontje van 2 wordt 's avonds vaker in paniek wakker. We mogen hem niet dan totaal niet aanraken. Hij huilt hard & paniekerig en overstrekt zichzelf helemaal. Na een minuut of 10 geeft hij wel antwoord op vragen met ja of nee. Zo'n bui duurt gemiddeld een half uur tot een uur. Meestal begint het tussen 22uur en 23uur. Wat kunnen we doen? We zien hem vechten en voelen ons erg machteloos. Hij heeft dit als baby ook gehad en nu sinds hij 2 is weer. Hij weet er 's ochtends zelf niks meer van.
Antwoord:

Ik vraag me af van wie jullie hem niet mogen aanraken. Van hem niet of van een hulpverlener. Ik zelf zou hem het liefst dan even vastpakken en tegen me aandrukken en dan zeggen dat hij niet bang hoeft te zijn. Helaas is dit soort gedrag vaak het gevolg van ervaringen overdag, b.v. school of een ruzie meegemaakt of gezien. Dit werkt dan door in zijn slaap en wordt voor hem dan een nare droom. Misschien moet u even kijken wat er overdag gebeurd is als dit weer gebeurd en kijken of hij misschien niet iets gezien heeft wat eng kan zijn. Dan moet je kijken of je het in het vervolg kan voorkomen, dat hij die dingen meemaakt. BV geen ruzie of woordenwissleing in zijn buurt.

Mocht hij  misschien bang worden van een tv prpgramma, dan kan je dit voortaan uit laten. Ruziesd en meningsverschillen kunnne elk moment onstaat enb dan is het zaak om dit zo goed mogelijk te overdenken en rekening te houden met de kleine.

Verder gaat een mens in etappes slapen. Het begint met inslapen dan ondiepe slaap dan droom fase en dan de diepe slaap. De fases komen altijd op een bepaalde manier. De een iets eerder dan de ander, maar wel zelfde volgorde. Nu kan het zijn dat hij om 22.00 uur in die droomfase komt en dan de dag gaat verwerken. Logisch,w ant zo'n klein kind heeft nog te weinig ontwikkeling dat hij een ruime fantasie kan hebben van zoveel dingen als wij hebben. Het is dan ook logisch dat de ervaringen van de dag of een paar dagen terug verwerkt worden.

Ik adviseer u dan ook om even een soort dagboek te gaan bijhouden, waarin u alles omschrijft, maar dan ook de momenten dat u bv. niet echt lekker in uw vel zat of een ruizietje had. Natuurlijk ook de momenten van tv kijken en wat e rop tv was. Zo kan u een beeld krijgen of dit alles de invloed is op de dromen. Mocht u dan geen resultaat zien of de ervaringen niet stroken met de dromen en buien, dan vrees ik, dat u uw huisarts moet bellen om te kijken of hij lichamelijk niet iets mankeerd. Misschien tandjes doorkomen of zo.

Ik denk dat een goed overzicht van de ervaringen al veel dingen op lossen. Mocht u kind een bui krijgen weaarvan u twijfelt of hij hierdoor gewond kan raken, dan zou ik toch hem beetpakken en prberen hem tot rust te brengen. Mocht hij echt schuim op d emond krijge4n en dergelijke dan is het verstandig even informatie aan te vragen over epilepsie, mogeljk  kan die mee spelen.

Ik wens u veel sterkte en denk dat het wel allemaal op te lossen valt, met rustig overdenken en observeren en dan eventueel de arts vragen. Sterkte JP

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGerelateerde vragen aan Wat te doen als we niets mogen doen bij paniek?:

Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59
Ik zat ooit aan mn max.vermogen, nu niks meer
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-11-03 19:42:38
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47
mijn vrouw heeft de echtscheiding aangevraagd.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2012-09-28 11:45:53

Gemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+