Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik hebben

[Gesteld op: 17-11-2009]

Toelichting:
Pijn in de nek, schouders, armen, tintelingen in vingers. Doffe plekken in gezicht (links soms ook rechts) duizeligheid. Heel de dag beeldschermwerk, nu a 3 weken thuis maar geen verbetering.
Antwoord:
Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is natuurlijk voor mij onmogelijk om precies te beoordelen waardoor u klachten heeft. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik kan echter wel een paar algemene opmerkingen maken.

Ik vermoed dat uw klachten uit de nek komen. Een of meerdere wervels zitten misschien wel vast of bewegen niet goed. Dit kan allerlei klachten geven. Bijvoorbeeld een blokkade van een nekwervel kan bijvoorbeeld hoofdpijn, nekklachten of pijn in de schouders geven.
Nek-, schouder-, en armpijn is een veel voorkomende klacht en soms kan men er een tijd mee rondlopen zonder de oorzaak te kennen. Functioneren in het dagelijkse leven kan moeilijk zijn en vaak is pijn en ongemak de oorzaak van een tekort aan nachtrust. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met nek-, schouder- en armklachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten erg goed op de behandelingen chiropractie. Na het lezen van uw symptomen ben ik er van overtuigd dat het maken van een afspraak bij een NCA chiropractor zin vol is! En dat ook u verlichting van uw klachten kan verwachten.

Klachten die kunnen voortkomen uit nek-, schouder-, armpijn zijn;
• Tintelingen of gevoelloosheid in armen en handen
• Duizeligheid
• RSI (muisarm)
• Carpaal Tunnelsyndroom
• Tennisarm
• Golfarm
De halswervels zijn de bovenste wervels van de wervelkolom. Ze zijn uitermate flexibel. Tussen twee opeenvolgende wervels ligt een tussenwervelschijf. Deze maakt de wervels flexibel ten opzichte van elkaar en dient ook als schokbreker. Ook de structuur van de wervels is bepalend voor deze beweeglijkheid. Zo kan het hoofd naar voren, naar achteren en zijwaarts buigen. Dat het hoofd kan buigen, is te danken aan de talrijke banden en spieren rondom de halswervels die de nek stabiel en beweeglijk maken. De halswervels vormen gezamenlijk aan beide zijkanten openingen waaruit zenuwwortels komen. Die zenuwwortels ontstaan in het ruggenmerg, dat rechtstreeks met de hersenen verbonden is. Deze zenuwen ofwel “communicatielijnen in het lichaam” geven impulsen door aan weefsels, spieren en organen. Een blessure in de halswervels kan de doorvoer van deze impulsen naar de hersenen en omgekeerd belemmeren. In het slechtste geval kan de gehele werking van de wervelkolom en de zenuwen verstoord worden.

De pijn begint meestal met een stijf gevoel aan één zijde van de nek. De intensiteit van de pijn verloopt in een golfbeweging die afhankelijk is van de ernst van het probleem. Die golfbeweging zal op den duur overgaan in een constante pijn die naar de schouder en arm kan uitstralen. Pijn in de nek, schouder en arm is vergelijkbaar met kiespijn en kan gepaard gaan met scherpe pijnscheuten. De arm en vingers kunnen tintelen en verdoofd aanvoelen alsof deze “slapen”. Al naargelang de klacht verergert, zullen de arm en vingers kracht verliezen. Hierdoor wordt het moeilijk om dagelijkse handelingen uit te voeren.

Met zijn specialistische kennis en vaardigheden onderzoekt de chiropractor de wervelkolom en het zenuwstelsel om onnatuurlijke bewegingen en blokkades te lokaliseren. Zo komt hij te weten wat de oorzaak van de afwijking is. Door chiropractische behandeling is pijn in de nek, schouder en arm meestal uitstekend te verhelpen. Met corrigerende behandelingen kan een verdere irritatie van de tussenwervelschijven en zenuwen voorkomen worden. Chiropractische behandelingen hebben tot doel een foutieve lichaamshouding te verbeteren, de beweeglijkheid van de wervelkolom te vergroten en de functie van de geïrriteerde zenuwen te herstellen. Dit gebeurt door met de handen druk op het gewricht te brengen. Hierdoor herstelt de bewegingsvrijheid van het gewricht en vermindert de pijn. De chiropractor kan nekoefeningen adviseren om de bewegingsvrijheid te optimaliseren en te ondersteunen.

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u aan het eind van het eerste consult aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden.
Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+