Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Graag kleur advies voor muren en plinten keuken.

[Gesteld op: 16-11-2009]

Toelichting:
Met een zwarte aanrecht heb ik gekozen voor donker blauwe (hague - blue Farrow&ball)
keuken kastjes. Iik heb geen idee hoe dat zal staan maar het is wel donker bij elkaar.. We hebben veel licht in de keuken. Er zijn rond de 20 kasten. Ik hou de plank boven op de kasten van 155cm hoog hout kleurig (ik ben niet uit over de kleur lak) Aan de andere kant van de keuken zijn er 2 plankjes met 4 kleine ladjes. Die wil ik dezelfde hout kleur hebben als de boven plaat van de hoge kasten De kastjes worden gespoten en het is handig om de muren te laten verven.Ik denk aan dimity wit voor de muren rond het aanrecht en de andere muren hardwick white met dimitry plinten en kozijnen. IS dat saai. Is er een andere kleur die er mooi bij zou passen. De vloer tegels zijn een licht: een mengsel van 2 tinten grijs met heel subtiel terra en bruin vlekjes. Wat zou mooi staan op de muren en kozijnen?
Antwoord:

Tja, een heleboel vragen van uw kant, en uw vraag roept bij mij ook een heleboel vragen op. Zonder beeld van uw ruimte wordt het lastig een specifiek kleuradvies (met kleurnummers) te geven. Het hangt er ook vanaf wat voor sfeer u wilt, van welke kleuren u houdt (en welke niet). Het kiezen van kleuren blijft ook een heel persoonlijke keus. Wat de één mooi vindt, kan een ander lelijk vinden. En wat is saai? Wat vindt u saai? Waar houdt u van? Grijs en donkerblauw en zwart bij elkaar zullen een ingetogen en wat zakelijke sfeer geven. Vindt u dat saai?

Hague blue is een heel donkere kleur en zal met onvoldoende licht zelfs als zwart kunnen overkomen. Inderdaad geeft zwart samen met heel donkerblauw een donker beeld. Is dat wat u wilt? Beslaan de keukenkasten één muur en heeft u dus één donkerblauwe wand? Ik weet niet waarom u hiervoor gekozen hebt, en als u geen idee hebt hoe het staat zou ik me nog eens afvragen of dit wel is wat u wilt? (als het nog veranderd kan worden natuurlijk.) Vooral omdat de donkerblauwe kleur op – als ik het goed begrijp - 20 kasten wordt toegepast, en dus een groot oppervlak beslaat. Vindt u dit blauw erg mooi? Kunt u het wellicht op een andere manier toepassen, op een kleiner oppervlak, bijvoorbeeld juist op een muur of muurvlak, en de keukenkasten licht maken, zodat die mooi contrasteren met het donkere aanrechtblad? Bovendien kunt u dan, omdat u twijfelt, eerst een proefvlak van dit Hague blue op de muur aanbrengen. Houdt u ook rekening met het koele effect van blauw. In ons klimaat kan een ruimte met veel donkerblauw, vooral in de periode met grijze grauwe luchten, erg koel overkomen.

Zit u vast aan het donkerblauw op de keukenkasten, dan is het mooi om de achterliggende muur licht te houden en een neutrale of warme lichte kleur toe te passen. Voor het contrast en om het binnenkomende licht te weerkaatsen. Want de diep donkerblauwe keukenkasten en het zwarte aanrecht zullen veel licht absorberen. Verder is het belangrijk dat het blauw bij de vloer past. Maar dat geldt voor alle kleuren die u verder toepast in deze ruimte. De vloer is grijs, maar welke grijs? Dat kan veel uitmaken.

Donkerblauw is goed te combineren met wit en groentinten. Een juiste kleur grijs kan er bij. U kunt ook een kleurenpalet samenstellen met verschillende blauwen, van donker naar licht, en dat combineren met paarstinten en wit. Of donkerblauw met grijsblauw, groenblauw gijs en wit. Door hout toe te voegen, dat zorgt voor warmte en mooi contrasteert met het blauw, worden de combinaties vriendelijker (minder zakelijk) Er zijn genoeg mogelijkheden met donkerblauw.

Dimity white is een warme lichte kleur en kan bij het Hague blue. Maar past het bij uw vloertegel? (ik kan dat op basis van een beschrijving niet beoordelen)

Die vraag geldt ook voor Hardwick white. Ik vind de kleurtoon van Hardwick white (heeft iets groenigs) goed passen bij Hague blue. Maar ik zou iets lichters zoeken in deze tint. Uw keuken lijkt me anders vrij donker worden met één (?)donkerblauwe en drie muren.Hardwick white (maar om dit goed te beoordelen zou ik de ruimte moeten zien en de vorm moeten kennen) Het hangt ook samen met de maat van de keuken, de hoeveelheid binnenkomend licht en hoe licht de vloer is. De combinatie van Hague Blue, Dimity white en Hardwick white vind ik niet geweldig. Ik zou Diminty white vervangen door een wit met wat groen erin, bijvoorbeeld, om bij Farrow and Ball te blijven, een kleur als slipper satin of shaded white. Maar alles hangt, ik zeg het nogmaals, samen met de kleur van de tegelvloer.

Ik zou uw plinten langs een muur in Hardwick white zeker geen hele lichte kleur geven. Dat gaat raar afsteken en vestigt de aandacht op de plint. Kies liever voor een plint in de kleur van de vloertegel. Dat is veel rustiger. Of schilder de plint in de muurkleur. Kozijnen en eventuele deurposten (en/of deuren) kunnen ook in de kleur van de wand worden geschilderd. Dan vallen ze minder op. Dat geeft een rustig beeld. Is het de bedoeling dat ze worden geaccentueerd, geef ze dan een andere/contrasterende kleur. Vaak wordt voor de kozijnen, deuren en deurposten een neutrale lichte kleur gekozen.

Wat betreft de lak, het volgende. Is de kleur van het hout naar uw zin? Wat voor hout is het? Of wilt u de kleur juist veranderen? Met blanke lak, behoudt u de kleur van het hout, het wordt wel wat donkerder. Als u wilt weten wat het effect is van een (gekleurde) lak of beits, kunt u het beste een proefvlak maken, op de onderkant van de plank bijvoorbeeld. Bij het donkerblauw en grijs zal de warme uitstraling van hout het goed doen.

Ik geef u tot slot nog wat algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         Het beste kunt u een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals blauw met oranje-rood of  citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.

·         Weet u nog niet goed welke kleuren u wilt, maak dan een sfeercollage. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichtingen/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Ik wens u veel succes met het maken van de kleur keuzes. Komt u er nog niet helemaal uit, dan help ik u graag verder.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Ik had eerder moeten vragen om advies want de blauwe kastjes zijn er en zujn een pracht van een kleur maar ik vind helaas de kleur niet passen bij het aanrecht. Daar moet ik mee leren leven. Ik had al gevraagd of de spuiter voorbeeld kastdeuren spoot in Charleston gray en elephants breath. De laatste vond ik niet mooi en de eerste ging wel maar ik twijfelde of ik dat uit kon staan op de hele keulken en heb toen gekozen voor een kleur die ik heel mooi vind. Ik vond het te lastig om weer een voorbeeld te laten schilderen.
Oplossig aanrecht vervangen? maar dat kost meer dan de keuken op nieuw te laten spuiten. Dat heb ik weer de 'agony' van kleur uit zoeken.
Waarom vertel ik dit -misschien kan een ander er ook van leren.
Ik heb een sample potje muurverf skimming stone aangevraagd. Ik ben nu van plan --als het staat qua kleur.- om de muren deuren en kozijnen en vloer plinten in dezelfde kleur de laten schilderen. Van de kleur kaart heb ik het idee dat het heel mooi staat bij de vloer en hague blue. Maar ik ben al eerder de mist in gegaan met de kleuren kaart. (aanrecht en hague blue)
Wat zijn uw gedachten over mijn plan.
JB
 
Antwoord Beheerder:

Beste JB,

 

Sorry voor mijn late reactie. Enorm druk plotseling.

Maar goed dat u dit zegt. Ik loop vaker tegen dit soort situaties aan en hoop inderdaad dat anderen dit soort problemen kunnen voorkomen, door eerder advies in te winnen van een professioneel interieurstylist of andere deskundige op het gebied van kleur. Het kiezen van kleuren is echt niet altijd zo gemakkelijk als soms wordt gedacht en het kan verkeerd uitpakken. (helaas hebt u dat zelf ondervonden)

Het is een goed idee op een proefvlak te maken van de kleur die u nu op het oog heeft, Skimming Stone. Het is vaak ook erg moeilijk om een kleur van zo’n klein staaltje te beoordelen. Ik kan natuurlijk niet beoordelen of deze kleur goed bij uw vloer staat, maar als u een proefvlak maakt, eventueel op een dunne plaat, dan kunt u de kleur op verschillende plaatsen bij de vloer zetten en zien wat de kleur doet, ook in verschillende ‘licht’ situaties. Skimming Stone is een off-white, zonder groene of gele ondertoon en kan gebruikt worden als een wit. Past bij Hague blue, hoewel ik er zelf een lichte kleur met een groene ondertoon mooier bij vind passen. Maar misschien staat dat weer niet zo goed bij uw vloertegel? Deze kleur zal ook wel bij uw zwarte aanrecht passen. Maar kijkt u daar toch ook nog even naar. En hoe staat het bij het hout dat in de keuken komt/wordt gebruikt?

Als u al het houtwerk en de muren in deze Skimming Stone schildert,en uw vloer ook een dergelijke kleur heeft (?) zal de aandacht in uw keuken vooral uitgaan naar de Hague blue keukenkasten. Dat kan heel mooi zijn. Maar net zo goed kunt u meer nuances van een of twee kleurtonen aanbrengen. Dan wordt het interieur wat levendiger. Het houtwerk van kozijnen en deuren bijvoorbeeld in een lichtere neutrale off white, de muren in kleur Skimming Stone en de plint of in de kleur van de vloertegel of de muur.

Ik kan niet in uw portemonnee kijken, en weet ook niet hoe u zich aan de verkeerde kleurencombinatie van aanrecht en Hague Blue gaat ergeren. Van deze beide factoren zal het afhangen of u moet besluiten een nieuw aanrecht aan te schaffen. Dat moet dan ook weer passen bij de muurkleur die u nu mogelijk gaat laten aanbrengen. Een lichte kleur aanrecht zal mooi afsteken bij de Hague Blue kastjes. Voor het aanrecht zou ik, als u daartoe besluit, op zoek gaan naar een wat donkerder tint dan de muurkleur, zodat er mooie kleurnuances ontstaan.

Sterkte ermee en ik hoop dat u snel de juiste muurkleur vindt en kunt gaan genieten van uw nieuwe keuken met oud of nieuw aanrechtblad.  

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Graag kleur advies voor muren en plinten keuken.:

Kleurcombinatie kozijnen/deuren/ wanden woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-07-11 08:32:15
kleuradvies
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-11 14:40:02
Rood of grijs op de muur in keuken
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-01-08 16:32:34
Hoogglans keuken en ouderwetse vloer, kan dat?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-07-04 15:03:02
advies om huiskamer spannender te maken
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-10-04 13:25:16

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+