Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

wat te doen hiermee?

[Gesteld op: 15-11-2009]

Toelichting:
mijn ex-vriendin heeft een depressieve stoornis,zeer ernstig met melancholische en angstige kenmerken en een stoornis in de impulsbeheersing bij een vrouw met borderline persoonlijkheden.Onze relatie is uitgegaan door berichten van haar familie en vrienden dat ze een ander had en onze relatie over was terwijl we nog bij mekaar waren.Ik heb aan haar gevraagd of dat waar was,maar zij ontkende.Weet nu dat ze toch gelogen heeft en zit nu bij diegene waar ze nu n relatie mee heeft.heb toen ik t hoorde helaas daarop verkeerd op gereageert en zelf de relatie verbroken.heb daar 1 dag spijt van gehad en weer contact gezocht met haar. na 2 maanden contact ben ik veel te weten gekomen over haar en haar verleden.bij haar vorige exen heeft ze veel schulden gemaakt en veel gelogen.Ook tegen mij,dat ze baarmoederhalskanker had gehad en dat haar oma in mei was overleden ,terwijl dat niet waar was.Nu hebben haar vorige exen een rechtzaak aangespannen tegen haar voor de schulden die ze heeft gemaakt,die uitlopen naar meer dan 30.000 euro.Ze heeft zelfs bij 1 van haar exen ingebroken en spullen meegenomen,terwijl ze daar niet meer woonde.Ik heb nog steeds veel gevoelens voor haar en hoop dat t ooit goed komt tussen ons.Heb zelf ook schade opgelopen door deze gebeurtenissen maar meer op t emotionele vlak.Dit patroon verhaalt zich al bijna 10 jaar,dat ze n relatie heeft en dan op gegeven moment met n ander er vandoor gaat.Ben heel bang dat ze nog meer schade aanbrengt bij mensen en misschien ook bij haar zelf.ben van plan om tijdens de zitting mijn verhaal te doen en hopen dat ze verplicht therapie krijgt,want dit kan toch niet dat je schulden maakt bij mensen,ze inpalmen en dan behandelen als n stuk vuil en het liegen en bedriegen over alles en nog wat.Wat zijn de conseqenties als ze schuldig wordt gevonden?T enige wat ik wil is dat ze hulp krijgt.Ze is in t verleden naar n kliniek geweest,maar naar 2 weken is ze niet meer opkomen dagen.Ben zo bang dat dit verkeerd afloopt.

Gr gerrit-jan
Antwoord:

Mijn antwoorden gebaseerd op hetgeen u hier schrijft zet ik ertussen.

--------

mijn ex-vriendin heeft een depressieve stoornis,zeer ernstig met melancholische en angstige kenmerken en een stoornis in de impulsbeheersing bij een vrouw met borderline persoonlijkheden.Onze relatie is uitgegaan door berichten van haar familie en vrienden dat ze een ander had en onze relatie over was terwijl we nog bij mekaar waren.Ik heb aan haar gevraagd of dat waar was,maar zij ontkende.

===Bekend kenmerk van borderliners, ontkennen, verdraaien van verhalen, loochenen, bedrog etc. Wat ook voorkomt is letterlijk dubbele agenda's erop nahouden. Promescueus gedrag. Sterk wisselen van partners etc.

 

Weet nu dat ze toch gelogen heeft en zit nu bij diegene waar ze nu n relatie mee heeft.heb toen ik t hoorde helaas daarop verkeerd op gereageert en zelf de relatie verbroken.

===Lijk me de verstandigste reactie. Voor uzelf. Hoezo dan verkeerd gereageerd? Ik bemerk dat u en dat komt vanwege de gevoelens die u dan voor een persoon heeft ook bijvoorbeeld, het uzelf zou gaan verwijten dat zo'n persoon dan ieder moment de zaken bedriegt?

Dat gaat niet werken en u zoudt uzelf zeer zeker NIETS kwalijk moeten nemen in die zin. Borderliners zijn verantwoordelijk voor hun eigen handel en wandel en dienen dan ook daarvoor verantwoording af te leggen net als ieder ander.== 

heb daar 1 dag spijt van gehad en weer contact gezocht met haar. na 2 maanden contact ben ik veel te weten gekomen over haar en haar verleden.bij haar vorige exen heeft ze veel schulden gemaakt en veel gelogen.Ook tegen mij,dat ze baarmoederhalskanker had gehad en dat haar oma in mei was overleden ,terwijl dat niet waar was.Nu hebben haar vorige exen een rechtzaak aangespannen tegen haar voor de schulden die ze heeft gemaakt,die uitlopen naar meer dan 30.000 euro.Ze heeft zelfs bij 1 van haar exen ingebroken en spullen meegenomen,terwijl ze daar niet meer woonde.I

===Je kan dus stellen als dit waar is, en bewezen in die zin dat u te maken hebt met een crimineel. En of persoon bestraft dient te worden door de rechter strafrecht bijvoorbeeld (het is te hopen dat er aangiftes zijn gedaan en vervolgd word door OM dan) hangt af van de rechter bijvoorbeeld en ook zeker van bijvoorbeeld de informatie die een behandelende instelling wenst te geven. DAARIN zitten nogal eens problemen omdat dan met wet privacy e.d. wordt geschermd.----Vandaar de talloze zaken die op die manier niet worden opgelost.

(Kijk eens op bpdcentral.com waar al jaren staat dat partners van en ex-partners van en zeker kinderen van beschermd dienen te worden tegen gedrag van borderliners en dat stond en staat er niet voor niks al jaren! In Nederland echter is men helaas terughoudender geweest, wat voor veel heel veel problemen voor omstanders heeft gezorgd. Mijn mening.)

============== 

k heb nog steeds veel gevoelens voor haar en hoop dat t ooit goed komt tussen ons.

===Ik niet. U loopt al op eieren immers en zo zegt u u heeft al schade opgelopen.==== 

Heb zelf ook schade opgelopen door deze gebeurtenissen maar meer op t emotionele vlak.Dit patroon verhaalt zich al bijna 10 jaar,dat ze n relatie heeft en dan op gegeven moment met n ander er vandoor gaat.

==Of allang was en is.====Terwijl ze dus de zaken bedriegen- 

Ben heel bang dat ze nog meer schade aanbrengt bij mensen en misschien ook bij haar zelf.ben van plan om tijdens de zitting mijn verhaal te doen en hopen dat ze verplicht therapie krijgt,want dit kan toch niet dat je schulden maakt bij mensen,ze inpalmen en dan behandelen als n stuk vuil en het liegen en bedriegen over alles en nog wat.Wat zijn de conseqenties als ze schuldig wordt gevonden?

==Te hopen dat het een verstandige rechter is. Die haar doorziet. En haar streken ook.== 

T enige wat ik wil is dat ze hulp krijgt.Ze is in t verleden naar n kliniek geweest,maar naar 2 weken is ze niet meer opkomen dagen.Ben zo bang dat dit verkeerd afloopt.

==Uw zorgen zijn terecht gezien uw verhaal. Doch even dit. Zoek kontakt en ondersteuning bijvoorbeeld bij een ondersteuningsgroep omstanders borderline in uw omgeving. Allicht dat u er iets aan kunt hebben en ook de ggz zelf is na 2000 pas begonnen met geven van voorlichting voor omstanders. En dat bent u dan ook neem ik aan. Wat let u om dat niet te doen?---

---Wat je vaak ziet is dat omstanders (vaak ouders van) in dat gedrag meegaan door nikzeggen bijvoorbeeld, door verdoezelen van feiten, door zelfs verzwijgen van feiten, door valse verklaringen zelfs en ik ken gevallen,

en ga zo maar door. JUIST dat niks zeggen ervan zal die handel in stand houden met volgende kandidaten. Begrijpt u?

Met andere woorden uw opmerkingen dat u anderen zoudt willen waarschuwen ervoor zijn terecht. Echter trap NIET in de voor u gelegde valkuilen door borderliners want de geraffineerdheid druipt ervan af bij velen.

Leven met een borderliner is een goed boek. (Zie bol.com)

Tot zover even. veel succes, sterkte

 

 

 Gr gerrit-jan

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan wat te doen hiermee?:

Ik wil weten of onderstaande zin klopt.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-07 13:46:03
Hoe groot is de kans dat ik mijn kind kwijd raak?
      [Gesteld in NLP]
2012-08-20 07:36:17
Hoe kan het dat ik zo weinig afval?
      [Gesteld in Afvallen-Limburg]
2008-04-03 12:12:27
Foto van mijn kind zonder toestemming
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2011-09-24 12:35:16
..
      [Gesteld in Kanker]
2013-11-07 21:27:20

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+