Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht

Zelf een vraag over Strafrecht? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht:
Naam: Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat
Bedrijf: Eckert van linde van der zee advocaten
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Mathieu van Linde, strafrechtadvocaat vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over StrafrechtVragen over Strafrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht op jouw website?Vragen over Strafrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over StrafrechtVragen over Strafrecht via E-mail. Klik hier.

in de boeien geslagen omdat ik aan het hyperen was

[Gesteld op: 14-11-2009]

Toelichting:
De laatste twee jaar heb ik veel tegen slagen gehad. Eigenklijk vanaf mn 4 al.. Maar dat terzijde. De laatste twee jaar is er heel veel in mijn leventje gebeurd, waardoor ik in een zware depressie ben geraakt. Ik als ik ga hyperen.. dan ben iik niet meer voor reden vatbaar. Zo ook gisteren..toen ben ik door omstandigheden in een zware hyper gegaan. Was heel erg bang voor mij zelf. Heb dan ook uit frustratie de boel boven kort en klein geslagen. Mijn vriend is toen weggegaan, die weet dan op zo'n moment niet hoe hij met mij moet omgaan, waardoor ik dus nog bozer werd. Ik kon niemand bellen die mij kon helpen, had echt hulp nodig was bang voor mezelf. Omdat ik geen beltegoed had heb ik 112 gebeld. Dat ging over en weer. Er werd mij gezegt dat d ehulp onder weg was... Toen de politie arriveerde qwas ik blij, ik dacht , eindleijk komt er iemand om mij tot rust te brengen. Nou dat was dus het tegen overgestelde. De agenten stonden voor de deru en vroegen wat er was. Ik vertelde met horde en stote wat e rmet mij aan de hand was. Ze zeiden toen, u moet nu mee naar het bureau. Ik gaf aan dat ik dat niet wilden. Toen heb ik gezegt dat ik zelf wel hulp zou gana zoeken. Toen wou ik de deru dicht doen, die duwde de politie direkt weer open en 1 agent werd kwaad op mij en zei, nu is het afgelopen je ga mee naar het bureau, je word nu in de handboeien geslagen.. nou je wil niet weten wat er toen door mij heen ging. met alle geweld duwden ze mij in de gang op de grond. Eindelij kkwam daar mijn buurvrouw en die hielp mij eindelijk. Ik moest rustig ademen, het snot droop uit mn neus van het hyperen en moest ook kokhalzen, zo veel spanning had ik. Toen ik eindelijk rustig was geworden, kwam die agent weer en zei, opstaan je gaat nu in de boeien en mee naar het bureau. Toen ging mn koppie weer op hol. Ik had om hulp gevraagd en niet om in de boeien naar het bureau te gaan. Tijdens de rit zei de agent dat ik mij aanstelde dat ik moest ophouden met dat gesnotter. Er werd mij beloofd dat we naar mijn maaatschappelij werk zouden gaan. daar loop ik sinds een maand bij. Inplaats van dat werd ik met alle geweld de cel ingegooid. Mn broek wer met alle geweld van mn lijf getrokken. Ik zei dat ik hier niet wilde zijn dat ik hulp nodig had. Uiteindelijk heb ik bijna 5 uur in een cel gezeten. tot dat ik tegen een agent zei dat ik zelf om hulp had gebeld toen werden ze opeens milder, en wa sik na een uur weer thuis. Wat kan ik hier aan doen?
Antwoord:
U kunt hooguit een klacht indienen tegen de politie indien u meent dat u niet juist bent bejegend. Besef wel dat de reden dat u bent aangehouden bent, vermoedelijk is dat u ten onrechte 112 hebt gebeld. Dat is een strafbaar feit. U kunt 112 niet bellen als u voor uzelf psychische hulp nodig hebt. Daar zijn andere hulplijnen voor.
 
Reactie vraagsteller:
ik ben niet te vreden met dit antwoord.. Dus als je niet meer weet wat je moet doen en aan het door draaien ben.. dna mogen ze je dus gewoon mishandelen. Zo is het hoe ik het zie. Bij de voor deur vroegen ze wat er aan de hand was. Ik vertelde toen mijn verhaal, dat ga ik hier niet vertellenw at er is gebeurd. Ze zeiden dat ik mee naar het bureau moest. Ik heb toen gezegt dat ik zelf wel hulp zou gaan zoeken. Groete ze nog en wou de deur dicht doen. de deur werd met alle macht open geduwd en een andere agent pakte mij zo hard bij mn arm.. ach laat ook maar. ik zoe mijn antwoord wel ergens anders. ben duidelijk genoeg geweets met mijn verhaal....
 
Antwoord Beheerder:
Als de politie tegen u zegt dat u mee moet naar het bureau, dan bent u dus aangehouden. Als u dan weigert om mee te gaan, dan verzet u zich tegen aanhouding en is (gepast) geweld gerechtvaardigd. Van mishandeling is dus geen sprake, tenzij men daarbij te ver is gegaan, maar dat ik vanuit hier niet beoordelen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Strafrecht:
Jeugdstrafrecht
Strafrecht-Belgie
Strafrecht-Drenthe
Strafrecht-Flevoland
Strafrecht-Friesland
Strafrecht-Gelderland
Strafrecht-Groningen
Strafrecht-Limburg
Strafrecht-Noord Brabant
Strafrecht-Noord Holland
Strafrecht-Overijssel
Strafrecht-Utrecht
Strafrecht-Zeeland
Strafrecht-Zuid Holland


Gerelateerde vragen aan in de boeien geslagen omdat ik aan het hyperen was:

hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
wat zegt de islam hierover
      [Gesteld in Islam]
2010-08-09 17:00:50
amk vind dat onze dochter verslaafd is aan alcohol
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-13 15:25:36
blijven kans geven omdat ze borderline hebben?
      [Gesteld in Borderline]
2009-02-08 22:23:30
Zaak aanspannen ivm dwalingen gemeente
      [Gesteld in Rechtshulp-Belgie]
2009-03-28 16:09:23

Gemiddelde score Strafrecht: 8.9 (16x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257451
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+