Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

kleurcombinatie

[Gesteld op: 13-11-2009]

Toelichting:
mijn bed is grijs gemeleerd, welk kleur combinatie zijn voor gordijnen, muren en dekbedovertrek te gebruiken?
Antwoord:

Grijs kun je met heel veel kleuren combineren. Het hangt er wel vanaf welke kleur grijs je bedoelt. Er zijn neutrale grijze tinten, die kun je met ongeveer elke kleur combineren. Daarnaast heb je grijzen met een gele, oranje, rode, groene, blauwe of paarse ondertoon. Die grijsnuances kun je het beste combineren met ‘hun’ eigen kleurtoon of een complementaire kleur. Complementaire kleuren zijn kleuren die in de kleurencirkel tegenover elkaar liggen. Groen tegenover rood, oranje tegenover blauw en paars tegenover geel. Complementaire kleuren zijn kleuren die elkaar versterken en daarom goed combineren.

Probeer er achter te komen welke kleuren je heel mooi vindt voor je slaapkamer. Dat kan met behulp van een moodboard. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichtingen/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Je kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer en kleuren uitademt die je voor de ruimte zoekt.

Of bedenk gewoon wat je de allermooiste kleur vindt, misschien een kleur van een foto of een kledingstuk of een plek in de natuur. Het kan van alles zijn.

Kijk ook welke kleur grijs je bed heeft. Dat kun je doen door verschillende kleurstalen met grijstinten te halen en die te vergelijken met je bed. En vergeet de kleur van de vloer niet, ook een belangrijk onderdeel van de kamer!

Ik geef je hieronder wat algemene tips over kleur en kleurgebruik in een ruimte.

·         Het beste kunt je een kleurenplan maken voordat je een ruimte gaat inrichten. Een kleurenschema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest je complementaire kleuren of bijna complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker) om een ruimte spannender te maken.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarsen, en de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken kan ook de lengte van een lange wand gebroken worden.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven.

Weet je welke kleuren je wilt gebruiken, maar kom je er daarna nog niet helemaal uit, vraag dan weer advies. Maar bedenk wel dat ik zo online alleen een vrij algemeen advies kan geven. Voor een gedetailleerd kleuradvies zou ik een ruimte moeten zien en weten welke kleuren precies gebruikt worden.  

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e
info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kleurcombinatie:

Graag uw advies
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-21 11:16:25
kleur woonkamer?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-10-03 15:33:00
kleurenadvies
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-07-19 20:01:39
combinatie teak, weinig licht en warme uitstraling
      [Gesteld in Interieur-Groningen]
2010-06-18 17:40:25
welke kleur past bij wenge?
      [Gesteld in Inrichting]
2012-08-06 22:21:46

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+