Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Neurologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurologie en krijg online een antwoord van de specialist in Neurologie

Zelf een vraag over Neurologie? Klik hier.
Meer vragen over Neurologie.

Beheerder worden?

De rubriek Neurologie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurologie Klik hier.

RSS over NeurologieVragen over Neurologie via RSS. Klik hier.
RSS over Neurologie op jouw website?Vragen over Neurologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NeurologieVragen over Neurologie via E-mail. Klik hier.

wazig zien, hoofdpijn, rode ogen

[Gesteld op: 13-11-2009]

Toelichting:
Ik heb continue last van wazig zicht, het is een gevoel alsof er op je oogbollen wordt gedrukt en je een soort van sterren ziet. Het zijn echter niet echt sterren maar meer een lichte waas. het is moeilijk te omschrijven. Ik heb zelfs als ik mijn ogen dicht doe nog vlekken voor mijn ogen. Dit heb ik al enige weken achter elkaar. Ook heb ik een constante hoofdpijn voor in mijn hoofd. Het is niet dat ik verga van de pijn maar het is erg storend. Mijn ogen zijn meestal licht rood van kleur soms met wat donkerrode vlekken, mijn aders zijn ook goed zichtbaar en het wit is niet meer echt wit. Ook heb ik een eenmalige aanval aan mijn linkeroog gehad, het begon daar met een wazige vlek alsof ik door een druppel keek en dit breidde uit totdat ik alleen maar heel erg vaag kon zien met dat oog. Ik ben bij een oogarts geweest, ze zegt dat het migraine is maar ik twijfel omdat de hoofdpijn niet in aanvallen komt maar continue is. Ik heb een gezichtsveldonderzoek gehad en deze was prima. Daarna ben ik doorverwezen naar een neuroloog, deze heeft een mri voor me aangevraagd. Enig idee wat dit zou kunnen zijn?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om uit een paar zinnen klachtomschrijving te beoordelen waar uw klachten vandaan komen. Voor een goede diagnose en behandelplan heb ik veel meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Maar het zou heel goed mogelijk zijn dat uw klachten uit de nek komen.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik regelmatig mensen met vergelijkbare klachten. Het lijkt me verstandig dat u een afspraak maakt met een erkende NCA chiropractor bij u in de buurt. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar. DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Neurologie:
NeurofeedbackQEEG


Gerelateerde vragen aan wazig zien, hoofdpijn, rode ogen:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50

Gemiddelde score Neurologie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+