Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Brabant

Zelf een vraag over Interieur-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Interieur-Noord Brabant:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Welke kleur schilderij, andere snuisterijen kamers

[Gesteld op: 12-11-2009]

Toelichting:
Wij hebben een licht eiken vloer, donker bruine meubels en een donker bruine bank. De gordijnen in de woonkamer zijn ivoor kleur en het tapijt roomwit. De lampen kappen in de woonkamer zijn van stof (zand kleur). Nu zijn de muren (deze zijn wit en lang) nog kaal.
En eigenlijk willen we er een schilderij of iets anders hangen maar weten niet wat en welke kleur we daar het beste voor kunnen gebruiken. De woonkamer ligt op het noorden met een laag plafond en het kan in de wintermaanden best donker zijn in deze kamer.
De keuken ligt op het zuiden en wij hebben een room witte keuken met een donker bruine tafel erin en een witte muur. In de keuken hebben we room witte vouw gordijnen. De muur in de keuken is best groot en wit en we willen er iets hangen maar weten eigenlijk ook hier niet wat en welke kleur.
Ook zijn we van plan om de vouw gordijnen te vervangen door inbetweens . Maar nu weten we niet of we hier witte of wat gelere inbetweens moeten hangen. We vinden de room witte kleur van de vouw gordijnen heel mooi en vrolijk. Maar zijn bang dat als we witte inbetweens hangen dat dat niet mooi staat(teveel afsteekt met de keuken zelf) en van die geelachtige(donkerder dan wit) dat het dan lijkt of dat er binnen wordt gerookt (zo een vergeelde kleur).Ook zijn we bezig spulletjes te sparen om in huis te zetten. Heeft u misschien ook nog andere tips om een woonkamer zo mooi en gezellig warm mogelijk aan te kleden in combinatie met de eerder genoemde spullen die we al hebben.En het wijnige licht in de donkere maanden ?
Antwoord:

Om met de woonkamer te beginnen: zoals je zult begrijpen kan ik niet zeggen dat je een bepaald schilderij moet ophangen. Kunst is iets persoonlijks, het moet je aanspreken én het moet natuurlijk ook bij je interieur passen. Wel kan ik je wat tips geven. Kies niet te kleine schilderijen, liever één of twee grote schilderijen (bijv. 70x70 of 100x100) dan een aantal kleine schilderijtjes verspreid door de kamer. Kies iets met kleuren, die je ook als accentkleur kunt gaan gebruiken. Op die manier krijgen je interieurspullen onderlinge samenhang.

Nog een tip: let op hoe je een schilderij op een bepaalde plek het meest zult zien: staand c.q. in het langslopen of zittend, bijv. in de zithoek of bij de eethoek.

Als je een schilderij voornamelijk in het langslopen zult zien, dan moet het schilderij op ongeveer ooghoogte hangen. Zie je een schilderij voornamelijk als je in de zithoek of bij de eethoek zit, dan moet je de hoogte ook zittend beoordelen. Bij heel veel mensen hangen schilderijen in de zithoek en bij de eethoek (veel) te hoog. Ook de leek ziet dan meestal wel, dat er iets niet klopt, maar kunnen het niet benoemen.

Pas ook op, dat je boven een bank niet te kleine schilderijen hangt. Een bank is een tamelijk groot object en hang je daar kleine schilderijen boven, dan lijken ze kleiner dan ze zijn.

Ook een leuk idee kan zijn om een kleine muur een kleurtje te geven en hier een fotowandje van te maken. Doe je een sprekend kleurtje op zo'n muurtje, dan kun je dit wat "afzwakken" door zwartwitfoto's met een wit passepartout in een zwart lijstje te doen. Doe je een rustiger kleurtje op het muurtje, dan kun je er ook kleurige kleurenfoto's op hangen. Of je zet een zwart tijdschriftenrek tegen de muur en zet daar uitvergrote foto's op.

Wat betreft een accentkleur voor je woonkamer: je basis is heel neutraal, dus je kunt heel veel kleuren gebruiken als accent. Voor de winter zou ik wel kiezen voor de warmere tinten, zoals (donker)roze-, rood- of oranjetinten. Voor de zomer kun je dan frisse pasteltinten gebruiken voor je accessoires, zoals limegroen, lichte rozetinten, turqoise, aquamarijn, lavendelblauw, enz.

Keuken: je wil de vouwgordijnen vervangen door inbetweens. Wil je die ook overdag dichtschuiven of laat je ze open hangen? Als je ze open laat hangen, heb je wel aan weerszijden van het raam een "aankleding", maar je raam zelf blijft kaal. Zelfs als je bloempotten of andere accessoires op je vensterbank zet, blijft de bovenkant van het raam kaal. Zijn je vouwgordijnen aan vervanging toe, dan kun je ook overwegen om nieuwe vouwgordijnen te nemen. Alleen hang je ze anders op (indien mogelijk). Bijna iedereen hangt een vouwgordijn "in de dag" (dat wil zeggen: tegen het kozijn, tussen de muurtjes van de raamopening). Als je alleen vouwgordijnen ophangt zonder sluitgordijnen, dan kun je ook overwegen om de vouwgordijnen vóór de dag (dus tegen de muur) te hangen. De vouwgordijnen laat je dan aan weerszijden een centimeter of vijf breder maken dan de opening van het raam. Je zou er ook een andere leuke, niet te dikke stof voor kunnen kiezen. Op mijn website kun je bij "foto's" een paar foto's van een keuken zien, waar dergelijke iets bredere vouwgordijnen hangen.

Wat betreft de kleur voor je nieuwe gordijnen: ik zou niet voor te gelig kiezen. Dat zal, zeker in combinatie met de witte muren, de indruk geven dat de gordijnen geler zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Roomwit is dan dus een betere keuze, maar je zou ook voor een zandkleur of een roomwitte stof met een zandkleurige streep of motiefje kunnen kiezen. Dat staat net even minder saai.

Ook voor keukens zijn er leuke schilderijen te koop. Je kunt kiezen voor iets dat echt met een keuken te maken heeft (voorstelling van bestek, groenten, fruit, enz.) of juist helemaal niet, omdat je keuken ook woonkeuken is.

Om je te oriënteren zou je eens kunnen kijken op deze site: www.mondiart.com. Zij hebben veel keus in allerlei soorten schilderijen. Als particulier kun je niet rechtstreeks bij hen bestellen, maar dat zou eventueel via mij kunnen.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

Interieuradviesbureau Huis & Interieur

www.huis-en-interieur.com

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Welke kleur schilderij, andere snuisterijen kamers:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
liefdes verdriet overwinnen
      [Gesteld in Levenswijzen]
2009-07-01 19:33:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Interieur-Noord Brabant: 8.6 (67x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+