Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Bouwregelgeving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bouwregelgeving en krijg online een antwoord van de specialist in Bouwregelgeving

Zelf een vraag over Bouwregelgeving? Klik hier.
Meer vragen over Bouwregelgeving.
De huidige beheerder van de rubriek Bouwregelgeving:
Naam: Paul Pesch
Bedrijf: Pesch overheidsadvies
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Paul Pesch vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BouwregelgevingVragen over Bouwregelgeving via RSS. Klik hier.
RSS over Bouwregelgeving op jouw website?Vragen over Bouwregelgeving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BouwregelgevingVragen over Bouwregelgeving via E-mail. Klik hier.

geld beleggen in een woning

[Gesteld op: 12-11-2009]

Toelichting:
is het nu verstandig om ons geld in een woning te beleggen,vakantie of andere woning,buitenland of nederland,het is de bedoeling om geen hypotheek op dit huis te nemen.
Antwoord:
U stelt uw vraag in de rubriek bouwregelgeving. Onze expertise ligt o.a. op het vlak van het bouwbesluit, brandveiligheid en ruimtelijke ordening. Of u wel of niet uw geld in een woning moet beleggen, daarover kunnen wij helaas geen passend advies geven. Wellicht dat een financiele consulent u hierover kan adviseren.

De Woningwet kent drie categorieën bouwwerken: bouwvergunningvrij, licht-bouwvergunningplichtig en regulier bouwvergunningplichtig. In Bouwvergunningen online kunt u snel zien of u een bouwvergunning nodig heeft en zo ja, welke.
Als u gaat (ver)bouwen moet u altijd voldoen aan het Bouwbesluit. In dit besluit staan technische minimumeisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en milieu. Ook kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld eisen van welstand, sloopvergunning en het bestemmingsplan. In dit dossier leest u er alles over.

Antwoord:
U bent van mening dat de erfafscheiding tussen uw tuin en die van uw buren (te ver) op uw grond staat. Of u heeft een verschil van mening over waar de erfgrens precies loopt. Of u heeft pas een huis gekocht, maar de tuin lijkt opeens kleiner dan u bij de koop in het vooruitzicht is gesteld. Of uw buren hebben een schutting, schuur of garage geheel of gedeeltelijk op uw grond gebouwd. Of u krijgt opeens een brief van de gemeente waarin staat dat een stuk van uw tuin eigenlijk gemeentegrond is, die teruggegeven moet worden. Wat kunt u doen om dergelijke geschillen over de 'erfgrens' te regelen?
In de eerste plaats kunt u bij het kadaster opvragen hoe de kadastrale grenzen lopen. In principe is de kadastrale grens gelijk aan de erfgrens. Maar er is een belangrijke uitzondering. Het eigendomsrecht van de oorspronkelijke eigenaar kan namelijk verjaren. Als u of uw buurman langer dan 10 jaar 'te goeder trouw' een stuk grond in bezit heeft gehad, bent u (of is uw buurman) daardoor automatisch eigenaar geworden. Is het bezit niet te goeder trouw, dan is de verjaringstermijn 20 jaar.

Wat is 'te goeder trouw'?
In dit verband wil 'te goeder trouw' zeggen dat degene die meent eigenaar van de grond te zijn niet wist en niet had kunnen weten, dat deze eigenlijk niet van hem/haar is. U bent dus niet te goeder trouw als u door de openbare registers (o.a. het kadaster) te raadplegen had kunnen weten dat de erfgrens niet juist was gemarkeerd. Wel mag u er bij de koop van een huis van uitgaan dat de schutting rond de tuin samenvalt met de erfgrens. Als dat niet zo is, is de verkoper verplicht dat aan u te melden. Is dit niet gebeurd en blijkt bijvoorbeeld 10 of meer jaren later dat u al die tijd een stuk grond van de buren in bezit had? Dan bent u wél te goeder trouw en dus inmiddels eigenaar door verjaring geworden.

Hoe toont u aan dat u eigenaar bent door verjaring?
Stel u krijgt nieuwe buren, die op grond van kadastrale gegevens stellen dat u ten onrechte een stuk grond in bezit heeft dat van hun is. Dan is het aan u om te bewijzen dat u de betwiste grond al langer dan 10 jaar te goeder trouw in bezit heeft. Dat kan bijvoorbeeld met oude foto's, verklaringen van vorige eigenaren of buurtbewoners, oude makelaarstaxaties, correspondentie enzovoort.

Wat als het kadaster onvoldoende uitsluitsel biedt?
Is de uitkomst van het kadaster voor één of beide partijen onbevredigend, dan moet aan het kadaster worden gevraagd om de kadastrale grens opnieuw op te meten. De kosten van zo'n landmeting zijn in principe voor de partij die ongelijk blijkt te hebben.

Wat als de buren geen ongelijk willen bekennen?
Het kan zijn dat u volgens het kadaster eigenaar bent van grond die uw buren in gebruik hebben zonder dat er sprake is van verjaring. Toch willen ze de grond niet teruggeven. In dat geval kunt u eerst proberen er door middel van mediation samen uit te komen. In het uiterste geval kan ook aan de rechter gevraagd worden om de grens (opnieuw) vast te stellen. Dat is echter vaak een dure procedure
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan geld beleggen in een woning:

Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Vraag over huurtoeslag en eigen woning
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-02-23 16:55:53
expartner met nwe vriendin in mijn koophuis wonen?
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-18 14:19:06

Gemiddelde score Bouwregelgeving: 8.3 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+