Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

AUB een eerlijk rechtstreeks advies voor suicide

[Gesteld op: 10-11-2009]

Toelichting:
IK heb al eerder vragen gesteld, maar het wordt steeds moeilijker om in leven te blijven. Ik wil dood, ik wil rust, geen pijn meer, geen verdriet meer, niemand meer die je in de steek laat. Ik heb alles, echt alles al gedaan om het voor de nabestaanden zo makkelijk mogelijk te maken.
Nu alleen nog de grote sprong. Ik vraag niet om me moed in te praten, want dat heb ik al heel lang niet meer. Geef me alleen maar een goed en uitvoerbaar advies, dat mij de zekerheid geeft dat het afgelopen is.
Antwoord:
Hallo.   Er zijn diverse zelfmoord methodes die u misschien zou uit kunnen voeren maar welke het beste is hangt volledig van u situatie af.   Daarom is er geen goed advies voor alle situaties.   Als u de tijd en de mogelijkheid heeft om aan medicatie voor een zelfmoordpoging te komen dan heeft dit echt de voorkeur.   Een goed uitgevoerde zelfdoding met een overdosis van diverse medicatie is vaak de meest vreedzame manier om te sterven.   Bent u in het bezit van een betrouwbaar vuurwapen dan zou u daar gebruik van kunnen maken.     Als u geen medische gespecialiseerde opleiding heeft ga dan niet in u zelf snijden dit geeft een hoop problemen en doet u misschien zelfs in het ziekenhuis en de psychiatrie belanden maar leid meestal verder tot niets.   Ik raad vrijwel altijd iedereen af om een zelfmoord poging door middel van verhanging te doen om dat dit meestal tot een gruwelijke langzame dood door verstikking lijd.   Soms hebben mensen wel de ruimte en de kennis om met verhanging tot een snelle en redelijk pijnloze dood te komen dat varieert met de omstandigheden waar ze zich bevinden.    Als u de eerdere vragen in deze rubriek gelezen heeft dan heeft u al verscheidene soorten mogelijke zelfmoord mogelijkheden voorbij zien komen, en dan weet u inmiddels ook dat ik u om juridische redenen geen directe zelfmoord methode aan kan bevelen, ik snap best dat u daar van baalt maar het is nu eenmaal niet anders.   Mijn advies, als u daadwerkelijk een poging tot zelfdoding wild doen kijk eerst goed wat u mogelijk heden zijn.     -Heeft u voldoende tijd om een overdosis medicatie te regelen ?     -Ga na welke zelfdoding methode u in u situatie uit zou kunnen voeren en zorg dat u daar goed over geïnformeerd bent.     -Waar wilt u de zelfmoord poging doen en wie moet u vinden?     -Wild u pijnloos sterven?   Er zij best wel veel mogelijk heden en over het algemeen is zelfdoding met een overdosis medicatie mits goed uitgevoerd één van de vreedzaamste methodes.   Als u meer informatie wild over een bepaalde zelfdoding methode kunt u altijd weer schrijven.   Ik vind het jammer dat ik u niet het antwoord kan geven waar u op gehoopt had.   Ik adviseer u om goed na te denken voor u aan zelfmoord begint en om zeker geen zelfmoord poging in een opwelling te doen.   Ik wens u veel sterkte   Erik .
 
Reactie vraagsteller:
In ieder geval bedankt voor het snelle reageren. U sprak van terecht komen in de psychiatrie. Misschien tot uw verbazing, maar ik word al 19 jaar psychiatrisch behandeld. Ze zeggen het niet, maar ik voel me uitbehandeld. En ik meen te weten dat Borderline niet te genezen is, alleen proberen er mee om te gaan.
Zeg nou zelf: is 19 jaar behandeling + ziek zijn vanaf mijn geboorte niet genoeg geweest. Daar is mijn levenslange, intense doodswens het resultaat van.
 
Antwoord Beheerder:
Hallo.   Als u op het moment gewoon thuis woont en u een enigszins geschikte huisarts heeft zou u met deze kunnen overleggen wat hij / zij over hulp bij zelfdoding denkt.   U moet natuurlijk u problemen en u lijden en u langdurige doodswens goed kunnen onderbouwen.   Meestal zullen artsen niet berijd zijn om tot hulp over te gaan maar er zijn ook gevallen waar dat wel gebeurt.   Als u arts u geen hulp bij zelfdoding wil geven is hij misschien ter zijnde tijd wel berijd om het sterf proces bij zelfdoding te begeleiden.   Bij sommige methodes van  zelfdoding kan het vrij lang duren voor men daad werkelijk overlijd en een huis arts kan dan regelmatig komen controleren of u geen fysiek ongemak heeft en het proces verder volgens gepland verloopt.   Ik raad u aan om lid te worden van de ” Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde” de NVVE.   Zij hebben een uitstekende leden ondersteuningsdienst die u zeer goed bij kunnen staan en eventueel op u verzoek ook samen met u , met u arts of behandelaar kunnen overleggen.   Ook is het mogelijk om onder andere een euthanasieverklaring, behandelverbod en volmacht bij hun te bestellen waarin u, u wensen voor bepaalde situaties naar artsen toe goed duidelijk kan maken.   Mocht u behoefte hebben om te praten dan kunt u altijd met Sensoor bellen.   Sensoor is een hulpdienst die men zowel telefonisch als ook per email en chat kan bereiken   Nogmaals hoop ik dat u goed nadenkt voor u aan zelfmoord begint.   Als u nog vragen heeft schrijf dan gerust.   Ik wens u veel sterkte   Erik . http://www.nvve.nl/    http://www.deeinder.nl/    http://www.sensoor.nl/
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan AUB een eerlijk rechtstreeks advies voor suicide:

waarom kan ik niet eerlijk zijn?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-10-22 10:33:24
Relatie met vriend van ex man ongewenst.stoppen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-05-06 14:42:33
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
vriend liegt keihard tegen me.
      [Gesteld in Relaties]
2010-11-13 10:09:44
waarom zeggen de boeren dat ze oneerlijk behandeld
      [Gesteld in Computer Beveiliging]
2016-11-20 11:05:59

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+