Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Bewegingsprobleem Hond
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewegingsprobleem hond en krijg online een antwoord van de specialist in Bewegingsprobleem hond

Zelf een vraag over Bewegingsprobleem hond? Klik hier.
Meer vragen over Bewegingsprobleem hond.

Beheerder worden?

De rubriek Bewegingsprobleem hond heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bewegingsprobleem hond Klik hier.

RSS over Bewegingsprobleem hondVragen over Bewegingsprobleem hond via RSS. Klik hier.
RSS over Bewegingsprobleem hond op jouw website?Vragen over Bewegingsprobleem hond op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bewegingsprobleem hondVragen over Bewegingsprobleem hond via E-mail. Klik hier.

Hond gebruikt achterpoot niet na belssure.

[Gesteld op: 07-11-2009]

Toelichting:
Onze witte herder heeft een gescheurde knieband gehad in december,is helaas pas in maart geopereerd, heeft een zeer matige vooruitgang gehad ondanks veel oefenen.
Nu lijkt het er op dat ze de poot niet meer WIL gebruiken. de fysiotherapeut zegt dat alles los is. De dierenarts zegt dat de knie nog wel gevoelig is, maar de hond gebruikt de poot alleen als wij er op letten en dan nog alleen maar het puntje van de tenen. Hoe krijgen we de hond zo ver dat zij de poot weer durft te gebruiken?
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Ik vind het een moeilijke vraag die je stelt. Niet zo zeer omdat ik niet weet hoe je een hond weer zo ver gaat krijgen, want het antwoord op die vraag is oefenen, oefenen, oefenen net zo lang tot dat hij het zelf gaat doen, maar er zijn een aantal dingen in je verhaal die me zorgen baren. Ten eerste>  De operatie was in maart en het is nu november. Dat betekend dat de revalidatieperiode van 12 weken al lang voorbij is en de hond al lang weer zou moeten lopen met zijn been. Ten tweede> Je zegt een witte herder. Wij hebben zelf witte herders en mijn eigen ervarings is dat het hele slimme bikkels en doorzetters zijn, dus als er een ras zou zijn dat snel zou moeten revalideren dan is het dit ras wel. Bovendien zijn ze niet angstig in de zin van dat ze bang zijn om een poot weer te gebruiken. Als de poot goed is dan gebruiken ze hem, als de poot redelijk is zouden ze het zelfs nog doen, alleen als het echt niet in orde is dan zie je wat jij nu meemaakt. Maar je zegt dat de fysiotherapeut geen probleem ziet. Ik twijfel hierover. Zeker als je zegt dat de hond alleen op het puntje van z'n teen loopt. Door deze opmerking zou ik haast gaan denken dat de poot 'te kort' (in de zin van de spieren) is geworden. Ik vind het dus een heel moeilijk verhaal en kan je eigenlijk alleen maar zeggen dat er -naar mijn mening- twee opties zijn: of je oefent heel veel en je kijkt het nog even aan, of je gaat met de hond naar een orthopedisch chirurg (niet degene die hem heeft geopereerd) en laat er toch nog eens heel erg goed naar kijken of die operatie die is uitgevoerd wel echt gelukt is. Kijk voor de afgestudeerde!! orthopedisch chirurgen van Nederland op www.groepveterinairspecialisten.nl. (Alleen als de chirurg in kwestie op deze lijst staat dan heb je met een echte te maken, anders heb je te maken met iemand die wel chirurgische handelingen verricht, maar hier niet in afgestudeerd is.)

Met vriendelijke groet en succes,

 Vivienne Jans / Hondenrolstoel.nl

 
Reactie vraagsteller:
Het verhaal klop zoals u het ziet. de spier naar de de voet is inderdaad verkort.
en dus een probleem, maar de poot kan wel alle kanten op gebruikt worden. (onse fysiotherapeut is ook niet de eerste de beste, hij werkt door heel Nederland en kreeg heel wat voor elkaar in zijn cariŔre.) Onze hond is inderdaad zeer slim en een doorzetter (-ster, moet ik zeggen) Zij troeft alle trucken van de fysio af. De vraag voor ons is dus hoe verleng je die spier voorzichtig. Als advies kregen we al veel lopen in mul zand. Voorlopig gaan we door met oefenen en om e.e.a. te vergemakkelijken hebben we de pijnstiller van de avond naar de ochtend gezet. In elk geval dank voor het antwoord. het bevestigd ons vermoeden.
m.v.g. Hanno Maliepaard
 
Antwoord Beheerder:

graag gedaan.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hond gebruikt achterpoot niet na belssure.:

legionella
      [Gesteld in Legionella]
2013-03-05 11:49:17
Kan ik toestellen aansluiten op NT1?
      [Gesteld in Apparatuur]
2007-04-24 10:59:41
wilt u mij helpen met deze vragen
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2009-06-17 16:14:57
Wat is espenhout?
      [Gesteld in Sauna]
2007-03-11 21:23:22
Technische info over Lithofin producten
      [Gesteld in Bouw]
2011-09-07 08:20:11

Gemiddelde score Bewegingsprobleem hond: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+