Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

Wat doen?

[Gesteld op: 06-11-2009]

Toelichting:
Ik ben 21 en ben in een jaar tijd meer dan 10kg bijgekomen. Ik zeg al jaren bijna elke dag dat ik vanaf morgen op dieet ga, maar uiteindelijk houdt ik het vaak niet langer dan een dag vol. Ik denk bijna constant aan eten, voel me altijd schuldig als ik aan het eten ben, maar kan niet stoppen. Als ik thuis kom van het werk en ik vind niets om te eten, wordt ik zelfs hysterisch. Ik heb niet vaak echt honger, maar gewoon het gevoel dat ik moet eten. Ik blijf dan eten tot ik er gewoon ziek van wordt. Sporten doe ik niet zoveel omdat ik niet mag lopen wegens gezondheidsredenen en fitnessen of dergelijke kan ik niet betalen. Ik weet niet goed meer wat te doen en wordt er echt zot van.
Antwoord:

beste ..,

uit je vraag komt naar voren dat je het even niet meer weet en er al een tijdje mee zit. het lijkt erop dat je geen controle en grip meer hebt op je eetpatroon en dat dit ook je dagelijks functioneren beinvloed. wat betreft het niet kunnen bewegen is er zoals je aangeeft niets aan te doen, als je niet mag lopen. wat wellicht nog zou kunnen in zwemmen en de prijzen daarvoor schijnen mee te vallen. wat je wel zou kunnen aanpakken is je eetpatroon. het lijkt me dan verstandig om er eerst achter te komen waar die drang toch zo vandaan komt. een dagboek bijhouden zou daaraan bij kunnen dragen. schrijf op in welke situatie je de drang hebt om te eten. wat is er gebeurd? wat denkt je? wat voel je? en wat doe je vervolgens en hoe denk en voel je je daar vervolgens weer over. op die manier zou je een patroon kunnen achterhalen en kom je erachter wat voor jou bijvoorbeeld moeilijke momenten van de dag zijn, of welke gevoelens je eetgedrag kunnen triggeren. je zou daar dan ook op in kunnen spelen. bijvoorbeeld wanneer je om 1600 thuis komt en dat is voor jou een moeilijk moment zou je een vriendin kunnen bellen, of even gaan douchen om die eerste moeilijke momenten te kunnen overbruggen. vervolgens kan je nadenken, waar je eigenlijk behoefte aan hebt. misschien ben je wel heel moe en helpt het om even te gaan slapen. misschien wil je even een moment voor jezelf en een boek lezen.

succes,

Barbara

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+